Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
TCMB yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98
TCMB yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98
Toplam ciro yıllık yüzde 32 arttı
Toplam ciro yıllık yüzde 32 arttı
Erbaş: 'Zulme rıza göstermek de zulümdür'
Erbaş: 'Zulme rıza göstermek de zulümdür'
Kacır’dan bölgesel yatırım açıklaması
Kacır’dan bölgesel yatırım açıklaması
Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
10 Nisan 2025 Perşembe - 12:08

Palandöken Ekonomi Forumu programı açıklandı

EİT Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum'da yıl boyunca devam edecek olan etkinliklerle ilgili bilgi verdi, "Palandöken Ekonomi Forumu" ile ilgili hazırlıkları aktardı.

Palandöken Ekonomi Forumu programı açıklandı

EİT Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum'da yıl boyunca devam edecek olan etkinliklerle ilgili bilgi verdi, "Palandöken Ekonomi Forumu" ile ilgili hazırlıkları aktardı.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum'da, 25-26 Nisan'da "Palandöken Ekonomi Forumu" düzenlenecek. Yaklaşık 150 ülkeye davetiye gönderildiğini ifade eden EİT Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Erzurum'un uluslararası bir turizm merkezi haline gelmesi için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, "26-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 'Akıllı Dünyada Adil Bir Gelecek: Zeki Ekonomiler ve Küresel Eşitsizlik' temasıyla başlayacak Palandöken Ekonomi Forumu çok önemli bir program. Dünyanın gözü Erzurum'da olacak. Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde önemli ekonomik kazanımlar sağlayacağız" dedi.

"Erzurum artık bir şehir değil, kavşaktır"
Palandöken Ekonomi Forumu'nu, Erzurum'un EİT 2025 Turizmi Başkenti ilan edilmesinin ardından sadece turizm alanında değil, enerji, lojistik dijital ekonomi, tarım ve ticaret gibi tüm kalkınma başlıklarını entegre eden büyük bir vizyonun ilk büyük buluşması olarak nitelendirdiklerini anlatan Çığlık, "Bugün Erzurum sadece Türkiye için değil Avrasya ve Orta Doğu için de enerji, lojistik ve ticaretin yeniden şekillendiği bir merkez konumunda yükselmektedir. Forumda enerji ve enerji güvenliği başlıkları ele alınacak. Erzurum, TANAP projesi ve Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin geçtiği şehir. Bu hatlar Erzurum'u enerji güvenliği, sürdürülebilir enerji arzı ve bölgesel işbirliği açsından kilit konuma getiriyor. Forumda bu alanın sürdürülebilirliği, yenilenebilir enerjiyle entegrasyonu ve yeni yatırımlar ele alınacak. Erzurum'un bir lojistik teknolojik üssü haline getirilmesi konuşulacak. Bu başlıklar bize 'Erzurum artık bir şehir değil, kavşaktır' diyor. Bu kavşaktan enerji akar, ticaret geçer, dijital bilgi dolaşır, kültürler buluşur ve biz bu kavşakta yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Toplantıya; Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Kültür, Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve ETÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı katıldı.

 
Sekmen’e geçmiş olsun mesajı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. OSB Yönetim Kurulu toplandı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Valilik ...
Erzurum Havalimanı verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Havalimanından gerçekleştirilen ...
KUDAKAF’25’te geri sayım
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde ve 8 bölge üniversitesinin paydaşlığında, ...
 
TÜİK aylık en yüksek reel getiriyi açıkladı
Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ...
Erzurum Bölgede 3, ülkede 26’ıncı sırada
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında ...
Erzurum şirket sermayesinde 2 sıra geriledi
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Bölge illeri içinde şirket ...
 
Şimşek tarım ekonomisini değerlendirdi
Şimşek, "'Sadece para politikası üzerinden enflasyon inmez' diyorlar. ...
Yumaklı’dan tarımsal altyapı açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bugün tarımsal hasıla açısından ...
Erzurum’dan 3 ayda 7.1 milyon dolarlık ihracat
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un Mart ayı ihracat değeri, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva