Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
2 Temmuz 2021 Cuma - 08:50

Palabıyık’tan muhalefetin tutumuna sosyolojik analiz

Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığının olmadığını belirterek, “Bugün iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti” dedi.

Palabıyık’tan muhalefetin tutumuna sosyolojik analiz

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığının olmadığını belirterek, “Bugün iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti” dedi.
Gündeme ilişkin konular hakkında İHA’ya açıklamalarda bulunan BEÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının devlet çıkarına ciddi zarar verebilecek düzeyde olduğunu ifade etti. “Siyasetin yalan söyleme sanatı olmadığına inanmak isteyen vatandaşların Kılıçdaroğlu’nun tavırlarına nasıl bir anlam yükleyeceklerini iyi analiz etmek gerekiyor” diyen Palabıyık, şunları söyledi:
“CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta içi yaptığı açıklamaların siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığı bulunmamakla birlikte esasen devlet çıkarına da ciddi zararlar verebilecek düzeydedir. Özellikle yabancı yatırımcıyı ürküten otoriter söylemler, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye karşıtı mevcut projelerde de yer alabileceğini açıkça ortaya koymuştur. Siyasetin yalan söyleme sanatı olmadığına inanmak isteyen vatandaşların Kılıçdaroğlu’nun tavırlarına nasıl bir anlam yükleyeceklerini iyi analiz etmek gerekiyor. Hatta siyasal açısıdan durum o kadar vahim bir hale geldi ki, PYD dahi terör örgütü olarak kabul edilmedi. Siyasi hırs sebebiyle bir siyasi parti liderinin hayatı boyunca seçmenini aldatması ancak üçüncü sınıf bir siyasi pratiktir ve ülkemiz maalesef bu tür bir siyasi iletişim sürecini Kılıçdaroğlu öncülüğünde CHP’de bizzat yaşamaktadır. Bu tür çarpık bir siyaset sosyolojisinin sonucu ister istemez akıllara bugün, iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti yargısını oluşturmaktadır. CHP’nin kurucusu Atatürk’ün Hatay için verdiği mücadele bizzat CHP Lideri Kılıçdaroğlu eliyle anlamsızlaştırılacaktır. CHP’nin, bir inat uğruna ne güneşler batırabileceği artık aşikârdır. Çünkü Kılıçdaroğlu siyasi yalan ve inat uğruna HDP’nin bütün tekliflerine açıktır. Hatta HDP’nin Millet İttifakı’na destek sağlaması karşılığında ülkemizin izlediği Suriye politikasını değiştirerek, Suriye’nin kuzeyini PKK/PYD’de peşkeş çekebilecek kadar gözü dönmüş vaziyettedir. Anlaşılıyor ki bugün ki CHP yönetiminin varlığı Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devleti için önemli bir umut teşkil etmektedir."
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bakanlık döneminde örtülü ödenek sürecini nasıl yönettiği ve milyonlarca liranın nereye harcandığını Artagan bağlamı ile birlikte kamuya açıklaması gerektiğinin altını çizen Palabıyık, “Akşener grup toplantısında dile getirdiği Artagan söylemi sanırım İçişleri Bakanlığı yaptığı döneme atıf yapmak için gündeme getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı dönemindeki örtülü ödenek sürecini nasıl yönettiği ve milyonlarca liranın nereye harcandığını Akşener tarafından Artagan bağlamı ile birlikte kamuya açıklanmalıdır. Çünkü Akşener Susurluk günlerinde çete bakiyesini temizlemek ve yaşanan rezaletin üstünü örtmek üzere İçişleri Bakanlığına getirilmiştir. Susurluk kazası sonrası yürütülen 29 soruşturmanın 27’sinde Meral Akşener’in imzası vardır lakin bu soruşturmalara rağmen Susurluk’un yeterince aydınlatılamamış olması, Akşener’in o süreçte oynadığı role işaret etmektedir. Akşener, bizzat siyaset-mafya- devlet ilişkisinin en yoğun olduğu dönemde bakanlık yapmış ve bu büyük krizi ustaca yönetmiştir. Bugün AK Parti’yi çetecilik ile suçlayan Akşener’in, ‘temiz siyaset’ söylemi tamamen bir ütopya ve aldatmacadır çünkü siyasal geçmişini itinayla temizleyememiştir. Fethullah Gülen ile alakalı övücü sözlerinden hiç bahsetmiyorum bile” diye konuştu.

 
FETÖ sözde Bölge Talebe sorumlusu yakalandı
 
Büyükşehir’de Kütahya Emet gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’den yeni proje
Cazibe Merkezleri Destekleme Programı proje çağrısına başvuran ETÜ Kristal ...
ATAUNİ Hukuk Fakültesinden bilimsel başarı
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan Türkiye Emlak ...
Atatürk Üniversitesi’nde yapay zeka gündemi
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Yapay Zekâ, Transhümanizm ...
 
10 yılda sürücü sayısı yüzde 36.9 arttı
Türkiye’de son 10 yılda ölümlü kaza yüzde 40,8, toplam can kaybı yüzde ...
ATAUNİ’den ‘Obstetrik Anesteziye Güncel Bakış’
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim ...
ATAUNİ’de Ulusal Toplum ve Değişme ele alındı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından Ulusal ...
 
Veteriner Fakültesi projesinde başarı
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yapılan embriyo transferi ...
Atamanalp mikro plastik kirliliğine dikkat çekti
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed ...
Çomaklı’dan DAG sunumu
6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva