Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SÄ°YASET
13 Aralık 2021 Pazartesi - 13:00

Pakdemirli: ‘Yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz’

Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Erzurum’a geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini düşünüyoruz” dedi.

Pakdemirli: ‘Yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Erzurum’a geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini düşünüyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve beraberindekiler, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin kapanış toplantısına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Erzurum’a geldi. Bakan Pakdemirli, ilk olarak AK Parti Erzurum İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulunun Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarım için, hayvancılık için su önemli. Bundan sonra da artık suyun daha az olacağı bir döneme doğru giriyoruz, bunu hep beraber müşahede ediyoruz. Son 2 senedir yağışlarının aşağı yukarı yüzde 25 - yüzde 25 azalmak kaydıyla yani ortalama bir seviyenin geçen yıl yani 2021 yılında ortalama yağışlarımız normal bir yağışın yüzde 50’sinin altında gerçekleşti. Bununla mücadelenin tek yolu sulama ve depolama sistemlerini bitirmek, bunlarla alakalı yatırımları tamamlamak gerek. Önümüzde çok büyük yatırımlar olmakla beraber, bugüne kadar da çok büyük işler de yaptık. Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, dile kolay 613 tane baraj bitirdik diyoruz. Türkiye Cumhuriyet tarihinde AK Parti hükümetleri dönemine kadar yapılan barajların hepsini toplasan hepsi 275 baraj. Biz onun üzerine 613 ekledik. Günden düne yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz. Bütçemizi de artırarak devam ediyoruz, bu sene de iyi bir bütçe aldık. Geçen sene bir önceki seneye göre iki buçuk misli bir bütçe almıştık. Bu sene iyi bir bütçe aldık ama amacımız ek bir bütçeye gidilebiliyorsa, imkanımız varsa bunu değerlendirmek. Erzurum’u biz son iki senedir önceliğimize aldık. Yatırımlara başlayacağız” dedi.

Bakan Pakdemirli Erzurum AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e şiir yazdığını belirterek, “Erzurum’da geceyi geçirirken sayın başkanıma bir şey yazdım, 'Erzurum’un derdini kendine dert edinen, uyku girmez gözüne işler bitmeden, Mehmet Emin Öz hep gönülden hep özden, geliyoruz işte 2023’te hep birlikte yeniden' şiirini yazdım. Öte yandan Bakanlığın yatırımlarına bakıldığı zaman 19 yılda 9 milyar civarında Erzurum’a bir yatırım yapıldı. Erzurum bunun karşılığını vermiş durumda 13 misli tarımsal hasılası artmış. Son 19 yılda 363 tesis bugünkü paralarla 3,2 milyar lira da yatırım yapmışız” diye konuştu.

“ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN EMTİA FİYATLARINDAN DÜNYADAKİ BÜYÜK FONLARIN YAVAŞ YAVAŞ ÇEKİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bakan Pakdemirli, "Dünyanın içerisinde olmuş olduğu bir durum var. Henüz bu maskeleri çıkaramadık. Tüm dünyada bir gıda terörü esiyor. Gıda fiyatları, girdi fiyatlarında, tüm fiyatlarda çok ciddi bir artış var. Maalesef istediğimizin ötesinde bir artış var. Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada kuraklık, belirli yerlerde üretim azlığı var. Bugünkü fiyatların artışının sebebini ortaya koyacak da bir şey yok. Buğdayın fiyatı nerdeyse dünya piyasalarında 1 buçuk, 2 misline gelmiş. Ayçiçeğinin fiyatı 2 misline gelmiş durumda. Bakanlık olarak şöyle bir öngörü yapabiliyoruz. Pandemi ile ilgili riskler ortadan kaldıktan sonra dünyadaki bu fiyat karmaşasının doğru ve düzgün bir yere geleceğini düşünüyoruz. Bu fiyatlarında artmasındaki ana sebeplerden bir tanesi dünyadaki büyük fondan daha önceden hiç girmedikleri kadar gıda ve emtiaların üzerine girmeye başladılar. Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini düşünüyoruz. Böyle bir dönem Türkiye’nin idare etmesi zor olan bir dönemdi ama AK Parti'nin güçlü iktidar kadrolarıyla bu dönemi önemli bir problem olmadan atlattık. En önemli mesele dar gelirlinin meselesini çözmekti. Bu fiyat artışlarından bir nebzede olsun vatandaşımızı rahatlatmaya gidiyoruz” şeklinde konuştu.

“MUHALEFETİN BİZİ KONUŞTURMAMAK DIŞINDA HİÇBİR VİZYONLARI YOK”

Türkiye’nin gündeminin zor bir gündem olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Terör de bitti bitecek durumuna gelmiştir. Türkiye zor bir coğrafyada olmasına rağmen 21'inci yüzyılda dünyanın ve bölgenin zenginliğinden daha fazla pay alabilecek bir ülkedir. Sadece biraz daha sabır. Türkiye ekonomide hak ettiği konumda değildir. Türkiye'de ekonomik değerlerinin hepsinde döviz dışında ana meselesi yok gibi gözüküyor. Cuma günü bütçeye gittiğimde, bütün partiler hizmet için var ama AK Parti’ye Türkiye’nin bir kez daha ihtiyacı olduğunu anladım. Muhalefetin bizi konuşturmamak dışında hiçbir vizyonları yok. Eleştirebilecekleri konum yok. Bizlere bağırmak, çağırmak dışında, hata yapmamızı beklemek, o hatanın üzerinden siyasi yapmak, kurumlarımızı yıpratmak dışında hiçbir amaçları yok. Ben de dedim ki iktidara gelemezsiniz ya ama geldiğinizi düşünün, geldiğinizde devletin kurumlarına ihtiyaç olmayacak mı? Maalesef hiçbir devlete dair görüşleri, vizyonları olmayan ana muhalefet ve onun uydularıyla karşı karşıyayız. AK Parti dışında Türkiye ile ilgili yapabilecekler konusunda doğru politikaları ve duruşları yok. 2023’e doğru giderken Erzurum’da tekrar bayrağı ele alarak, kapı kapı gezelim” açıklamalarında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindekiler, AK Parti ziyaretinin ardından Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin kapanış toplantısına katılmak üzere tören alanına geçti.

 
Yurtlar arası tenis turnuvası heyecanı
 
39 tarihi eser ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: 'Alparslan Türkeş MHP’dir'
Bahçeli, “Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır. Bundan böyle gaye ve ...
'Türk Lirasını dövize yatırmak ahlaksızlıktır'
“Bazı esnaf verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor, parayı dövize ...
Sekmen: Tüm imkanlarımızla seferber olduk
Sekmen, ‘Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle uyum içerisinde ...
 
Şentop İslam karşıtlığına dikkat çekti
TBMM Başkanı Şentop, dünyada hızla yükselmekte olan İslam düşmanlığı, ...
Aydemir’den tüm ülkeye, ‘Erzurum’da buluşalım’ çağrısı
Milletvekili Aydemir, TBMM’den tüm ülkeye çağrı yaparak, ‘Kış spor ve ...
Aydemir: ‘Büyük Türkiye yürüyüşümüzü sürdürüyoruz’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de görüşülen ...
 
Sekmen, tecrübelerini gençlerle paylaştı
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genç Erzurum tarafından ...
Milletvekili Aydemir: ‘Milletimiz gerçekleri biliyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de gerçekleştirdiği ...
Yıldırım: ‘Dünyanın çivisi çıktı’
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Covid-19'u da gündemine ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva