Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>EKONOMÄ°
7 Ekim 2013 Pazartesi - 14:41

PERDER beklentilerini paylaştı

Yerel zincirlerin ciddi sorunlarından birinin de AVM’ler olduğuna dikkat çeken Düzgün, bu güne kadar haksız rekabet konusunda hiçbir tedbir alınmayan ve hızla çoğalan AVM’lerin şehir içindeki konumlarıyla ilgili olarak belediyelere ciddi görevler düştüğünü belirtti.

PERDER beklentilerini paylaştı

 Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği (PERDER ) Başkanı Ömer Düzgün, perakende sektörünün, ülkemizin ve bölgenin son on yılındaki ekonomik gelişmesinde en önemli lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, özellikle üretim süreçleri itibarıyla, milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren bu dev sektörün gerekli ilgiyi görmediğini vurguladı. “ İstihdam, üretim ve ekonomik hâsılaya yaptığı katkı ve üretim ve hizmetlerin doğrudan faydasını elde etmeye çalışan nüfusun tamamını etkileyen perakende sektörü ne yazık ki birçok sorunla boğuşmakta ”diyen Doğu Anadolu PERDER Başkanı Ömer Düzgün dernek olarak çok uğraştıkları yasa tasarısı ile ilgili olarak bölge siyasilerine destek çağrısında bulundu. Yasa tasarısı için ciddi gayret sarf ettiklerini belirten Düzgün, “Maalesef lobi faaliyetlerin daha etkin güçler var, müsaade etmiyorlar” dedi. Bu noktada bölge milletvekillerini kendilerine destek olması gerektiğine vurgu yapan Düzgün yerel idarecilerden de beklentilerini sıraladı.
Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği Başkanı Ömer Düzgün, “Açtığınız marketin yüz metre karşısına başka bir market açılmalı mı açılmamalı mı? Bölgenin ihtiyacı var mı yok mu?” bu nokta çok iyi analiz edilmeli. Bunu da belediyeler ve yerel yönetimlerin çözebileceği bir sorun. Gerekirse belediye meclislerinde ilgili komisyonların raporları doğrultusunda buna karar verilmeli” dedi.
AVM TEPKİSİ

Yerel zincirlerin ciddi sorunlarından birinin de AVM’ler olduğuna dikkat çeken Düzgün, bu güne kadar haksız rekabet konusunda hiçbir tedbir alınmayan ve hızla çoğalan AVM’lerin şehir içindeki konumlarıyla ilgili olarak belediyelere ciddi görevler düştüğünü belirtti. Vergi kayıtları kendi şehirlerinde olan ve kazandıkları parayı yine yatırıma dönüştürerek katma değer sağlayan yerel zincirlere karşı daha özenli olunması gerektiğini belirten Düzgün AVM’lerin şehirden uzak noktalarda konumlanması gerektiğini ifade etti. Bunun sadece Perakende sektörünü ilgilendirmediğini söyleyen Düzgün hemen her kesimden esnaf bu haksız rekabet karşısında zorlanıyor dedi. AVM’ler kurulurken şehir nüfusunun ve ekonomik yapısının dikkate alınması gerektiğini belirten Düzgün bu konuda belediyelerin daha hassas olması gerektiğini ifade etti.
Öte yandan her köşe başında adeta bakkal mantığıyla açılan ulusal ve uluslar arası firmaların küçük marketlerinin esnafı zor durumda bıraktığının altını çizen Düzgün özellikle mahalle bakkallarının durumdan rahatsız olduğuna dikkat çekerek, bu konuda da tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Düzgün, yapılacak seçimlerle iş başına gelecek yönetimlerin perakendeciyi koruyucu önlemleri alması gerektiğini belirterek, “Belediyelerin yoksul ailelere yaptığı gıda yardımlarını bir firmadan almak yerine, ihtiyaç sahiplerine nakit ödeme bedeli üzerinde yazılı olan çekler verilerek, istedikleri yerden ihtiyaçlarını gidermeleri sağlanmalı.” dedi.
Seçimlerle iş başına gelecek yöneticilerin perakendeciyi zora sokacak uygulamalar yerine onları koruyucu önlemler alması gerektiğini belirten Düzgün, “Perakende sektörünün şehirlerin en önemli ekonomik dinamosu olduğu unutulmamalı” dedi.

 

 
2’inci gurubun en gergin maçı
 
Jimnastikte Amatör heyecan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu illerinden DAKİK çıkarması
Van Gıdacılar ve İş Adamları Derneği (VAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel ...
TPE verileri açıklandı
Türk Patent Enstitüsü Ocak-Ağustos dönemi endüstriyel tasarım başvuru ve tescil verilerini paylaştı.
Açlık sınırı bin 51 TL
2013 yılı Ağustos ayında 1036 lira olarak gerçekleşen açlık sınırı, Eylül ...
 
TUSKON'dan Kalkınma Ajansları vurgusu
TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ...
Muhasebeciye para ödemeyen yandı
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler ...
Ağustos’ta düştü, eylül’de çıktı
Erzurum istatistik bölgesinde ağustos ayında aylık bazda düşüş gösteren ...
 
Erzurum’un TÜFE kronolojisi
rzurum Bölgesi’nde son sekiz yılda aylık TÜFE’nin en düşük olduğu dönem ...
KUDAKA, DAKİK 3’te Bölgeyi tanıttı
Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü (DAKİK 3) programı kapsamında ...
Tarih yazdık, hemde altın harflerle
Tarih yazdık, hemde altın harflerle
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva