Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>BÖLGE
26 Mart 2013 Salı - 08:11

Ovit’te Kış Turizm Merkezi beklentisi

Ekşi, “Kış turizm merkezinin İkizdereliler olarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Bir oldu bitti ile bu sürecin akamete uğratılmasını asla istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ovit’te Kış Turizm Merkezi beklentisi

2008 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile İkizdere Ovit Dağı’nın kış turizm merkezi ilan edildiğini ancak aradan geçen 5 yılda bunun planlara dahi işlenmediğini ifade eden Mimar Mühendisler Gurubu Genel Başkan Yardımcısı ve eski İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, “Kış turizm merkezinin İkizdereliler olarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Bir oldu bitti ile bu sürecin akamete uğratılmasını asla istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
DOĞAL SİT ALANI
Doğal SİT alanı ilan edilen İkizdere Vadisi’nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla kar yürüyüşü düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek yürüyüşe katılan İkizderelilere, düzenlenen helikopter turu ile doğayı havadan görme imkanı sunuldu.
İkizdereliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2’inci kez düzenlenen ve 2 gün sürecek olan “Kaçkarlara Doğru” kar yürüyüşü etkinliği için İstanbul ve Ankara’dan gelen grup, İkizdere ilçesinde toplandı. Yaklaşık 200 kişi, arazi araçlarıyla karla kaplı yolda 2 bin metre yüksekliğe çıktı, yöresel çalgılardan tulum eşliğinde kar üstünde horon oynadı.
Burada basın açıklaması yapan grup adına konuşan Mimar Mühendisler Gurubu Genel Başkan Yardımcısı ve eski İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, doğa harikası olan İkizdere Vadisi için farkındalık oluşturmak adına kar yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. 32 HES projesinin planlandığı İkizdere Vadisi’nin atardamarlarını yok edildiğini ifade eden Ekşi, şöyle konuştu:
“Nehirler kendi doğal ortamlarında aktıkça hayat var. Yaşam kaynağı olan suyun etkin kullanımı önemli. Havza planlaması çok önemli. 32 HES projesinin İkizdere’ye hiçbir katkısının olmadığı ortadadır. Çok küçük bir enerji uğruna bütün doğal varlıklarımızın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu gerçeğini bir kez daha Kaçkarlardan haykırıyoruz. Bu vicdana, ortak akla herkesin bu düşünceye ses ve kulak vermesini istiyoruz.”
2008 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile İkizdere Ovit Dağı’nın kış turizm merkezi ilan edildiğini ancak aradan geçen 5 yılda bunun planlara dahi işlenmediğini ifade eden Ekşi, “Kış turizm merkezinin İkizdereliler olarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Bir oldu bitti ile bu sürecin akamete uğratılmasını asla istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Partili İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ise, her şeyi ile mükemmel güzelliğe sahip olan ilçelerini korumanın küçükten büyüğe kadar herkesin görevi olduğunu belirterek, “Bu konuda en yetkili kişiler dahi herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu doğayı, güzelliği bozmadan geleceğe nesillere aktarmak zorundayız. Bu güzellikleri herkes görsün ve tanısın. Doğa ve tabiatı seven insanların buluşma noktası burası olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.
İkizdereliler daha sonra Türk bayrağı ve yöresel ezgilerden tulum eşliğinde 18 kilometre mesafedeki Çağrankaya Yaylası’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında türküler söyleyen grup, “HES’lere hayır” sloganlar attı.
Bu arada yürüyüşe katılan İkizderelilere düzenlenen helikopter turu ile doğayı havadan görme imkanı sunuldu. 5’erli gruplar halinde helikopterle alınan katılımcılar, 10’ar dakikalık turla vadiyi havadan seyretti.

 
Erzurum'da Futsal heyecanı
 
49. Kütüphane Haftası başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perakendecilik konferansı 27 Martta
Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği tarafından 27 Mart’ta düzenlenecek ...
Nevruz Milli coşkumuz
Türk Dünyası’nın Nevruz Kültürü, Türkiye’deki tüm illerde olduğu gibi ...
Yazıcı personelinin sorunlarını paylaştı
İl Genel sekreteri Yazıcı çalışan bayanların sorunlarını paylaştı
 
Buz hokeyi şöleni başladı
Erzurum'da, 19-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Üniversiteler ...
DAİB'den bölgesel açılım
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği’nce Kars’ta ...
Çanakkale Şehitlerine milli vefa
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi"nin 98’nci yıldönümü ve Şehitleri Anma ...
 
Yakutiye ümitleri tüketti
Yakutiyespor Trabzon deplasmanında Akçaabatspor’a 1-0 yenilerek zirveden tamamen koptu.
Köprüköy'de milli coşku
Köprüköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü ilçede ...
Yakutiye’den tarih buluşması
Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva