Oltu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; hiç kullanamayan veya düşük düzeyde kullanan ev hanımı ve beylere yönelik gerçekleştirilen Bilgisayar Eğitiminin 2’ncisinin 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle başladığı bildirildi.
Oltu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Güven yaptığı açıklamada; “Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından fonlanarak desteklenen 2013 Temmuz ayından başlayarak 28 ay sürecek “Kütüphan-e Türkiye” projesi kapsamında özellikle toplumun dezavantajlı kesimi olan hiç Bilgisayar kullanımını bilmeyen veya düşük düzeyde bilen ev hanımlarına ve beylere verilen Bilgisayar eğitiminin 2’ncisi 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren başlatılmıştır” dedi.
PROJENİN KAPSAMI
Proje kapsamında Bilgisayar teknolojileri ve uygulamalarına giriş, Microsoft Office Word, Excel Eğitimi E-Devlet ve SGK uygulamaları, Özgeçmiş(CV) hazırlama gibi konular yer alıyor.
Kütüphane Müdürü Güven, gelişen ve değişen toplum yapısı içinde kendisini tanıması ve elektronik ortamları kullanabilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek “İnternete dayalı olarak verilen hizmetler geri dönülmez biçimde yaşantımızı etkilemektedir. İnternet kullanımı bütün toplumlarda hızlı bir artış göstermektedir. Ancak toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerinin internet hizmetlerinden yeterince yararlanmadığı bir başka gerçektir. Bir toplumda dezavantajlı kesimler diyebileceğimiz yaşlı, düşük gelirli, eğitim düzeyi düşük engelli gurupların internet hizmetlerinden yararlanmamaları bu kesimler için var olan dengesizliği daha da artırmaktadır.
Vatandaşları arasında bilgiye erişimde eşitsizlik bulunan bir ülkede bilgi toplumu hedefine nasıl erişilebilir? Aynı sorun diğer ülkelerde görüldüğü için ne yapılacağına ilişkin çözümler üretilmeye çalışılmaktadır. Çeşitli ülkelerdeki örnekler halk kütüphanelerinin bu konuda devreye girebileceğini göstermektedir. Avrupa ülkelerinde de, özellikle Avrupa Birliğinin tavsiye kararı ile Halk kütüphaneleri, toplumun dezavantajlı kesimlerinin bilgi ihtiyaçlarını karşılayan en önemli kurumlar haline gelmektedir. Öyle ki halk kütüphaneleri; vatandaşların eğitim, beceri kazanma çeşitli ekonomik faaliyetlere katılma, sosyal hayata katılma gibi alanlarda ilk tercih durumuna gelmektedir.” şeklinde konuştu.
|