Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>EKONOMÄ°
22 Şubat 2013 Cuma - 08:24

Ocak ayı kamu giderleri açıklandı

Erzurum’da bu yılın ilk ayında kişi başına 234.2 TL harcama kaydedildi. Dönemde kişi başına kamu harcaması KUDAKA’da 246 TL, Kuzeydoğu Anadolu’da 211 TL, Doğu Anadolu Bölgesinde 216 TL olarak gerçekleşti

Ocak ayı kamu giderleri açıklandı

Erzurum’da bu yılın ilk ayında kişi başına 234.2 TL harcama kaydedildi. Dönemde kişi başına kamu harcaması KUDAKA’da 246 TL, Kuzeydoğu Anadolu’da 211 TL, Doğu Anadolu Bölgesinde 216 TL olarak gerçekleşti. İlde en fazla kamu harcaması sağlık ve eğitim sektörlerine yoğunlaştı.
OCAK AYI VERİLERİ
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2013 yılı Ocak dönemi kamu harcamaları dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da Ocak ayında kamu yatırım harcamaları 1182.9 TL olarak gerçekleşti.. İl kamu harcamaları bakımından Türkiye iller sıralamasında 19, Doğu Anadolu Bölgesi, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi ve KUDAKA’da birinci sırada yer aldı.
BİR AYLIK HARCAMA
Ocak ayında Erzurum’da ekonomik iş ve Hizmetler için 14,7 milyon TL, Çevre hizmetleri için 79 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 182 bin TL, Sağlık hizmet ve yatırımları için 21,5 milyon TL, Dinlence, Din ve Kültür Hizmetleri için 10,6 milyon TL, Eğitim hizmet ve yatırımları için 69,7 milyon TL, Sosyal Güvenlik ve Yardım hizmetleri için ise 6 milyon TL kamu harcaması gerçekleştirildi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
Erzurum’un 1 aylık kamu yatırım harcaması, ülke toplamında yüzde 0.59’lık pay edindi. İlin kamu harcama ülke payı ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 0.87, Çevre hizmetlerinde yüzde 0,97, İskan ve Toplum refahı harcamalarında yüzde 0,05, Sağlık hizmet ve yatırım harcamalarında yüzde 1.41, Din ve kültür hizmetlerinde yüzde 1.5, Eğitim hizmet ve yatırım harcamalarında yüzde 1.3, sosyal güvenlik ve dayanışma harcamalarında ise yüzde 0,08 olarak belirlendi
KUDAKA TRA1 BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı TRA1 istatistik Bölgesinde bu yılın ilk ayında kamu giderleri 263,1 milyon TL olarak belirlendi. Bölgede ekonomik iş ve Hizmetler için 17,9 milyon TL, Çevre hizmetleri için 120 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 182 bin TL, Sağlık hizmet ve yatırımları için 31,5 milyon TL, Dinlence, Din ve Kültür Hizmetleri için 15,3 milyon TL, Eğitim hizmet ve yatırımları için 97.6 milyon TL, Sosyal Güvenlik ve yardım hizmetleri için ise 8,3 milyon TL kamu harcaması gerçekleştirildi.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 2013 ocak ayında kamu giderleri 469,5 milyon TL olarak açıklandı. Bölgede 1 ayda ekonomik iş ve Hizmetler için 26,5 milyon TL, Çevre hizmetleri için 206 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 182 bin TL, Sağlık hizmet ve yatırımları için 53,4 milyon TL, Dinlence, Din ve Kültür Hizmetleri için 24.3 milyon TL, Eğitim hizmet ve yatırımları için 171,1 milyon TL, Sosyal Güvenlik ve yardım hizmetleri için ise 14,2 milyon TL kamu harcaması kaydedildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nde ocak ayında kamu giderleri 1,2 milyar TL olarak açıklandı. Bölgede ekonomik iş ve Hizmetler için 76,5 milyon TL, Çevre hizmetleri için 221 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 182 bin TL, Sağlık hizmet ve yatırımları için 140,5 milyon TL, Dinlence, Din ve Kültür Hizmetleri için 55,6 milyon TL, Eğitim hizmet ve yatırımları için 448,2 milyon TL, Sosyal Güvenlik ve yardım hizmetleri için ise 38,7 milyon TL kamu harcaması kaydedildi
BÖLGE İLLERİ KAMU HARCAMALARI
Bu yılın ilk ayında kamu harcaması tutarı, Ağrı’da 78,9 milyon TL, Bingöl’de 62,1 milyon, Bitlis’te 66,7 milyon TL, Elazığ’da 142,5 milyon TL, Erzincan’da 58,8 milyon TL, Erzurum’da 182,9 milyon TL, Hakkari’de 97,3 milyon TL, Kars’ta 65,1 milyon TL, Malatya’da 166,7 milyon TL, Muş’ta 62,3 milyon TL, Tunceli’de 51,7 milyon TL, Van’da 179,5 milyon TL, Ardahan’da 25,5 milyon TL, Iğdır’da 36.6 milyon TL olarak açıklandı.

 
Akdağ'a Bakan karşılaması
 
Çalık gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Post cihazlarını çöpe attılar
Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernek başkanları Ankara’da toplanarak bankaları ...
59'dan 49'unculuğa çıktık
Erzurum’da 2013 Ocak ayı bazında il gelirinin gideri karşılama oranı rekor ...
Vergi performansında artış
Erzurum vergi tahsilatında 2013’e yüksek bir performansla girdi.
 
1 ayda 455 senet protesto edildi
Merkez Bankası 2013 yılı ocak ayı protestolu senet sayılarını açıkladı. ...
Erzurum için müjdeli haber
Erzurum’la birlikte Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin ...
Seyyarların kar çaresizliği
Erzurum’da soğuk hava seyyar satıcıları olumsuz yönde etkiliyor.
 
İhracatta ocak ayı bereketi
Erzurum’dan ocak ayında gerçekleştirilen ihracatta Gürcistan ihracat ...
Yakutiye'de toplu sözleşme
Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şubesi ...
İşte kredi vizyonumuz...
BDDK 2012 yılı İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva