Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>EKONOMÄ°
31 Ekim 2013 Perşembe - 14:38

MÜSİAD’tan 2. OSB yaklaşımı

Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmasını isteyen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez, böylece bölgenin daha kısa sürede kalkınacağını savundu.

MÜSİAD’tan 2. OSB yaklaşımı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent Akademik TechnoBee ile yürüttüğü Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmasını isteyen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez, böylece bölgenin daha kısa sürede kalkınacağını savundu.
Sağlıkta çılgın bir proje olarak bilinen Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin ilk aşamada Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsadığını hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, Organize Sanayi Bölgesi ve teknoparklarda hazırlanan projelerin bu merkezde hayata geçirileceğini bildirdi. Böylece hem doğunun kalkınması hem de üretim yapacak firmaların düşük maliyetlerde üretim yapmasını sağlayacağını vurgulayan Dr.Bekmez, özellikle üretilecek olan tıbbi cihazların bakanlık tarafından garanti verilerek şehir hastanelerine satılacak olmasının da büyük bir avantaj olacağını kaydetti.
DOĞU ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
Başkan Dr. Bekmez, sağlık sektöründe milyar dolarların her yıl yurt dışına gittiğini hatırlatarak, “Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) İstanbul Teknik Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Technobee'yle yürüttüğü bu proje doğunun kalkınmasında önemli hamle olacaktır. Özellikle Erzurum’da yeni kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesi bu iş içinde çok uygun. Daha öncede Sağlık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için bir girişimimiz olmuştu. Bu yeni proje ile Sağlık Organize Sanayi Bölgesi de kurulmuş olacak. Bunun için 2. Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalelerinin biran önce yapılması ve altyapının tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz. Türkiye'nin batısında yer alan teknoparklarda icat edilen yerli teknolojilerin, bölgemizde üretilmesinin maliyette yüzde 70'e varan bir avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor. Buda küçümsenecek bir rakam değil. Ayrıca Sağlık Bakanlığı üretilen tüm sağlık gereçlerine alım garantisi verecek. Böylece Doğu'da katma değeri yüksek üretim modeli hayata geçirilirken, sağlık sektöründe 5 milyar doları bulan cari açık da dizginlenmiş olacak.”diye konuştu.
ERZURUM’DA PROJEYE DAHİL EDİLMELİ
Başkan Dr.Hüseyin Bekmez, 'TRB2 Bölgesi Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri' adı altındaki çalışmanın ilk aşamada Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerini kapsayacağını hatırlatarak, bu illerin arasına Erzurum’unda alınmasını istediklerini bildirdi.
Bölgede gerçekleşecek yatırımın yüzde 57'sine devlet teşviki olduğunun altını çizen Dr.Bekmez, sağlık sektöründe kullanılan cihazların yüzde 80’inin ithal edildiğinin altını çizen MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi sayesinde bu ürünlerin artık yerli olarak üretileceğini ve böylelikle de dışarıya giden milyarlarca doların Türkiye de kalacağını savundu.
Dr. Bekmez, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin Erzurum’a kurulması için KUDAKA ve Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile sürece katkı vermesini beklediklerini ifade etti

 

 
19 ayda Erzurum’a ulaştı
 
Erzurum’dan Kayseri’ye ekonomi köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir kazandık, iki harcadık
ÖZEL-Erzurum’da il gelir ve gideri arasındaki uçurum, son yıllarda kapanma ...
Erzurum 2’inci sırada
Erzurum kamu harcamaları bakımından Türkiye’de 15, Doğu Anadolu Bölgesinde ...
Ekonomide Ovit Bereketi
Ovit Dağı Tünelinin açılmasıyla birlikte doğu ile batı arasındaki ticaret ...
 
Genç girişimciden destek çağrısı
Gurbette biriktirdiği 10 bin TL ile iş hayatına atılan Zorba, genç girişimcilere ...
En yüksek artış Erzurum’da
-2013 yılının 9 ayında, 2012 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket ...
Erdebil Ticaret Heyeti Erzurum’da
İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’ne bağlı Erdebil şehri Ticaret Heyeti Erzurum'a geldi
 
PERDER sandığa gitti
Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Ömer Düzgün güven ...
Protestolu senet sayısı geriledi
Erzurum’da eylül ayında protesto edilen senet sayısı temmuz ve ağustos ...
TBB Protesto verilerini paylaştı
Erzurum Doğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu ve KUDAKA Bölgesinde protestolu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva