Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
5 Nisan 2017 Çarşamba - 13:34

MÜSİAD'tan besicilere projeli destek

MÜSİAD Erzurum Şubesi tarım ve hayvancılığa dair yatırım ağının genişletilmesi ve geliştirilmesi noktasında önemli projelere imza atıyor.

MÜSİAD tan besicilere projeli destek

MÜSİAD Erzurum Şubesi tarım ve hayvancılığa dair yatırım ağının genişletilmesi ve geliştirilmesi noktasında önemli projelere imza atıyor. Bölgede üretimi yapılan hayvanların değersiz ve ucuz olarak batıya nakline engel getiren ‘Aşırı Arilik Bölge Uygulaması’ ile tabir yerindeyse ‘3 kuruşa 5 köfte’ dönemi sona erecek, ‘Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçleri Analizi Projesi ile de sektöre yönelik yatırım ağının geliştirilmesi ve genişletilmesi planlanıyor.

Erzurum’da yürütülecek olan ‘Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçleri Analizi Projesi ile kırmızı et konusunda Erzurum ili ve hinterlandının, üretici örgütleri, sözleşmeli üretim ve işbirliği süreçleri açısından mevcut potansiyelinin tespit edilmesi, uygun destekleme stratejisinin belirlenmesi ve destek mekanizmasının oluşturulması amaçlanıyor.

MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Taner Bayır konuya ilişkin yaptığı açıklamada, MÜSİAD üyelerinin projenin içerisinde aktif bir şekilde yer alacağının altını çizdi. Bayır, “‘Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçleri Analizi Projesi’nde MÜSİAD üyelerinin aktif olarak bulunması için çalışıyoruz. Burada iş adamları, et işletmelerinin kurulması için gerekenleri yapacaktır. Şu aşamada aktif olarak bulunacak iş adamların bir kısmı belli oldu. TÜSSİDE tarafından yürütülecek olan projede, kırmızı et konusunda Erzurum ili ve hinterlandının, üretici örgütleri, sözleşmeli üretim ve işbirliği süreçleri açısından mevcut potansiyelinin tespit edilmesi, uygun destekleme stratejisinin belirlenmesi ve destek mekanizmasının oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje, merkezden, belli projelere verilen daha küçük çaplı mali destekler yerine sektörün, yerel de tüm tarafların güçlendirilmesine yönelik, geniş tabanlı, uzun vadeli ve sistemli çalışmalara kaynak sağlanması, başarılı çalışmalara örnek teşkil etmesi açısından önem arz etmektedir. Toplam 12 ay sürecek olan proje; İşbirliği süreçleri konusunda kapasitenin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturma, Erzurum ili ve hinterlandı kırmızı et sektörü mevcut durum analizi, hinterlandı kırmızı et sektörü stratejilerinin belirlenmesidir. Yine Erzurum ili ve hinterlandı, kırmızı et sektörü stratejisi çerçevesinde gerekli olan işbirliği süreçlerini ortaya koymak ve bu çalışmalardan sonra ortaya çıkan işbirliği modelleri için yapı önerisi kurgulanması olmak üzere toplam 4 temel hedeften oluşmaktadır.

PROJE 2

Erzurum’un hayvan potansiyelini koruması ve geliştirmesine yönelik hazırlanan bir diğer proje ise ‘Aşırı Arilik Bölge Uygulaması.’ Bu uygulama hakkında da  özel bilgi paylaşımında bulunan Bayır,  “Aşılı arilik bölge uygulaması, Erzurum’un içerisinde olduğu toplam 33 ili kapsıyor. Bu uygulamayla belirlenen tampon bölgeye doğudan gelen hiç bir hayvanın geçişine izin verilmeyecek. Kurban Bayramı’nda ise sadece sağlık kontrollerinin ardından batıya hayvan nakliyesi yapılabilecek. Burada amaç, bölgede üretimi yapılan hayvanların değersiz ve ucuz olarak gitmesini engellemek.” dedi

 

 
Coğrafi İşaretlerde Erzurum farkı
 
Bağış yok, nakil çok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Coğrafi İşaretlerde Erzurum farkı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, yeni ürünler keşfederek ulusal coğrafi ...
KUDAKA'da İranla ticaret gündemi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) koordinasyonunda düzenlenen ...
Erzurumlu üç bayandan girişimcilik örneği
Erzurumlu 3 bayan girişimcinin ortaklığında Saklı Bahçe Kına ve Düğün ...
 
Besicilere yüzde 80 hibe desteği
‘KOP, DAP, GAP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının ...
Yakutiye çiftçisine eğitim yaklaşımı
Yakutiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından verilecek ...
Erzurum’dan 3 ayda 4.5 milyon dolarlık ihracat
Türkiye İhracatçılar Meclisi Mart ayı ihracat rakamlarını paylaştı. Erzurum’da ...
 
Erzurum Mart TÜFE’si açıklandı
TÜİK Mart ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı.
Özel sektörden 'Erzurum'a 'Özel yaklaşım'
Dr. Özbaylar, 'Erzurum için devrim niteliğindeki projeyi hayata geçireceğiz' müjdesini verdi.
Bakan Arslan'dan hızlı tren müjdesi
Bakan Arslan: ‘Hedefimiz hızlı treni ülkenin her yerine yaymak. Erzincan'ın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva