Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>EKONOMÄ°
10 Ocak 2021 Pazar - 12:50

Milletvekili Ban’dan kadın girişimcilere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Kurulu Toplantısı, koordinatör Oda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) ev sahipliğinde yapıldı.

Milletvekili Ban’dan kadın girişimcilere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Kurulu Toplantısı, koordinatör Oda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) ev sahipliğinde yapıldı.
TOBB KGK Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve İl Başkanı Feride Eda Çalıkuşu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban da konuk olarak katıldı. Toplantıda; kurulun faaliyetleri, gerçekleştirdiği projeler, pandemi döneminde TOBB’un Girişimcilik Dairesi ile ilgili bakanlıklar ile gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Feride Eda Çalıkuşu, milletvekili Taşkesenlioğlu Ban'ın toplantıya katılımından ve kadın girişimciliği konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’muz, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, önceki dönem yürütmüş olduğu Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı ayrı bir bakış açısı ve duyarlılığı bulunuyor. Siz de TOBB’da bu kurulun kuruluşunda ve geliştirilmesinde Sayın Bakan ile birlikte görev almış, kurulun bu günlere gelmesini sağlayan temelleri birlikte atmıştınız. Hem hemşehrimiz, hem başarılı bir iş insanı olmanız, hem de şehrimizin tek kadın vekili olmanız hasebiyle; Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu olarak aynı hassasiyeti şahsınıza duyuyor, sizi bu ailenin bir ferdi, Erzurum KGK’nın ‘onursal başkanı’ olarak görüyoruz.”
ÇALIKUŞU’NUN SUNUMU

Konuşmasında, hem il özelinde, hem de Doğu Anadolu Bölgesi genelinde geliştirilip TOBB’a sunulan projeler hakkında bilgi veren Çalıkuşu şöyle devam etti; “Pandemi döneminde bir taraftan koordinatör odamız ETSO’yla diğer taraftan da TOBB Girişimcilik Dairesi’yle yoğun bir mesai dönemi geçiriyoruz. Birlik Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ile birçok toplantı ve görüşme gerçekleştirdik. Sektörlerimizde yaşadığımız aksaklıkları ve üyelerimizin problemlerini ilettik. İlgili bakanlıklara çözüm önerilerimizi sunduk. Hem odamızdan, hem de Birliğimizden istenen tüm saha raporlamalarını en hızlı şekilde ilettik. Bu süreçte ilgili kurumlardan birçok olumlu sonuç aldık. İlimizin ve bölgemizin oda ve borsa başkanları ile Birlik Başkanımıza bu süreçteki tüm hassasiyetleri için minnettarız.”
Pandemiyle birlikte ekonomide yaşanan genel sıkıntılar nedeniyle üyelerinin problemlerinin devam ettiğini belirten Çalıkuşu, “Önlem paketleri iş dünyamız için nefes olmuştur. Ancak, pandeminin devam eden sürecinin etkileri nedeniyle esnaf ve tacirlerimizin problemleri mevcudiyetini korumaktadır. Sorunlarımızı ilettiğimiz ilgili kurumlara ilaveten sizden de beklentimiz bu problemlerin çözümüne yardımcı olmanızdır. Maalesef kadın girişimcilerimiz çoğunluklu hizmet sektöründe olduğundan bu süreçte en fazla mağdur olan kesimdir. Mağduriyetlerin çözümünde destek ve takibinizi beklemekteyiz” diye konuştu.
2021 projelerinden bahsedip, destek talep eden İcra Komitesi üyelerini tek tek dinleyen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ise, kadın girişimciliğinin Erzurum ve ülke ekonomisi için hayati öneme ve değere sahip olduğunu belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şuan geliştirdiğimiz politikalarla ülke genelinde çok ciddi bir ivme yakaladık. Sadece Erzurum’da 9 kadın kooperatifinin kurulması bile, kadınlarımızın artık tüketici konumunda olmak istememesinin en büyük kanıtıdır. Burada hepimize düşen görev; atılan her adımın nitelik bakımından da geliştirilmesini sağlamak, kaliteli, katma değeri yüksek, istihdamı destekleyici değerde projeler üretebilmektir. Biz de bu noktada elimizden gelen her türlü desteğe hazırız.”
Toplantıda, tarım hayvancılıktan, hizmet sektörüne kadar yeni teşvik paketleri taleplerini not alan Taşkesenlioğlu Ban, “İlgili bakanlıklarımızın girişimcilerimize çok ciddi teşvik ve hibe paketleri halihazırda mevcut Buna rağmen şehrimizden başvurular az. Bunu arttırabilmemiz için çok daha nitelikli projeler üretmek zorundayız. İlave talep edilen sektörleri ise ilgili bakanlık ve kurumlarımıza ileteceğim. Kadın girişimcilerimize desteğim her zaman devam edecektir. Haftanın 7günü 24 saati bana ulaşabilirsiniz. ” dedi.
Yoğun programına rağmen komite toplantısına katılımından dolayı Zehra Taşkesenlioğlu Ban’a teşekkür eden Feride Eda Çalıkuşu kendisinden, 14 İlin KGK başkanlarının katılımıyla düzenlenecek olan online toplantıya katılma sözü de aldı. Çalıkuşu toplantının anısına Milletvekili Taşkesenlioğlu Ban’a seramik bir fincan takımı hediye etti.

 
Aydemir: Basınımız milli ve manevi müştereğin sesidir
 
Altınok gözlemci olarak Bişkek'te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Nakdi kredide ilk sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - İlde kişi başına düşen nakdi kredi tutarı ...
Erzurum Havalimanı 2020 verileri yayımlandı
DOSİAD EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - 2020 yılında, Erzurum Havalimanına iniş ...
Pakdemirli’den hibe paketi açıklaması
Pakdemirli, “IPARD-2 10’uncu başvuru çağrısı kapsamında hayvansal üretim ...
 
Ticaret Bakanlığı uyardı
Ticaret Bakanlığı tarafından Ticari Elektronik İleti Yöntemi Sistemi’ne ...
Erzurum ihracatta vizyon büyüttü
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’dan 2020 Aralık ayında 18, Ocak ...
Erzurum’dan 11 yılda 305.7 milyonluk ihracat
DOSİAD EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da 2010 – 2020 yıllarını içeren ...
 
Erzurum’dan KUDAKA’ya 63 proje başvurusu
KUDAKA Proje Teklif Çağrısı Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta yoğun ilgi ...
Erzurum 2020’yi 5’inci tamamladı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın Aralık ayında 2 milyon 453 bin dolar; yılın ...
MÜSİAD’dan Malatya’ya yatırım köprüsü
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Fuat Demir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva