Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
11 Kasım 2022 Cuma - 14:31

Milletvekili Aydemir’den kardeşlik mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz Alevi ile Sünni’yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir.’ vurgusunu paylaştı.

Milletvekili Aydemir’den kardeşlik mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz Alevi ile Sünni’yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir.’ vurgusunu paylaştı.

AYDEMİR TBMM GENEL KURULUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

TBMM Genel Kurulunda, Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulunda teklif üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Aydemir yasa teklifi üzerine notlar düşüp, Maden ocağı ve yeraltı çalışanı şehitlerimiz için yaptığımız kanuni düzenlemelerdeki eşsiz katkılarından dolayı AK Parti Bartın Milletvekili Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür etti

‘ALEVİ SÜNNİ KARDEŞ, KARDEŞLİĞİ BİLİRİZ’

Milletvekili Aydemir, Sivaslı bir Alevi ozanın "Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz. Vatan için yaşar, vatan için ölürüz. Provoke etmeyin, bir araya geliriz. Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım" sözlerini anımsatarak, partisinin anlayışının da bu olduğunu belirtti.
KARDEŞLİĞİMİZ İLANİHAYE DEVAM EDECEKTİR
Milletvekili Aydemir, "Aslında örtülü de değil açık bir biçimde yaptığımızın Alevi kardeşlerimiz nezdinde çok itibarlı işler olduğunu kendileri de ifade etmiş oluyorlar. Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." diye konuştu.
AYDEMİR’DEN HAYAT MEKTEBİ VURGUSU
Genel Kurul’daki sunumunda, muhalefetin yaklaşımını eleştiren Milletvekili Aydemir, ‘Bazılarının kitaptan okuduklarını biz hayat mektebinde yaşaya yaşaya buralara geldik. Çok net, istismarları ellerinden alınanlar maalesef hakikatleri ters yüz ediyorlar. ‘Teorik tartışma açmayalım.’ diyenler burada teorik tartışmalarla zaman geçirdiler ‘ diye konuştu.

‘ALEVİLER BU VATANIN EN SAHİCİ, EN ASLİ UNSURUDUR’

Konuşmasında kardeşlik mesajları veren Milletvekili Aydemir, ‘Şunun altını çizeceğim, Sivaslı bir Alevi ozan öylesine medeniyetimizin kodlarını ifade eden kayıtlar düşmüş ki bunu okurken, bunu dinlerken yüreği ferahlanmayan bu medeniyete mensubiyet duygusu zayıf olandır demek. Ben bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ne diyor Sivaslı Alevi ozanımız? “Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz/Vatan için yaşar, vatan için ölürüz/Provoke etmeyin, bir araya geliriz/Ali benim imamım, Osman’a da bağlıyım.” Budur işte, bizim anlayışımız bunu ifade ediyor. Biz Alevi ile Sünni’yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir.’ kaydını düştü.

AYDEMİR: ‘İLK DEFA BİZ YAPIYORUZ’

Yasa teklifinin içeriğinde yer alan Maden işçilerine yönelik düzenlemeye dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Maden ocakları ve yer altı işlerinde çalışanlar için hakikaten devrim niteliğinde kararlar getirdik, kanun çıkarıyoruz. Bundan böyle, altını çizerek söylüyorum, bir gün sigortalı olsa dahi eğer maden ocağında kazaya uğramış, vefat etmişse onun geride bıraktıkları emeklilik hakkı kazanıyorlar.

Bakın, ilk defa biz yapıyoruz, devrim niteliğindedir. ‘ dedi

‘MUHALEFETİN MİLLET DİYE BİR DERDİ YOK’

Milletvekili Aydemir konuşmasında, ‘Bir başkası, orada şehadete uğrayan -biz onları şehit olarak kabul ediyoruz- şehit olduktan sonra -daha önce bir tarih aralığına sığdırılan- kardeşlerinin, aileden birinin iş sahibi olması, aş sahibi olması hükmünü -tarihi bütünüyle kaldırarak- hangi zaman diliminde kazaya uğramış olursa olsun eşi, çocuğu, kardeşleri iş, aş sahibi olacak diye kayıtlar getirdik. Bunlar bu muhalefetin aklının ucundan geçmez çünkü millet diye bir dertleri yok, sadece ve sadece istismar. İşte, istismarın kayıtlarını da şimdi burada koydum Alevilerle ilgili. Aleviler bizim yüreğimiz. ‘ ifadelerine yer verdi.

‘ŞEHİTLERİMİZİN VEDİA VE HATIRALARI AZİZDİR’

Milletvekili Aydemir, ‘Şehitlerimiz hangi sahada olursa olsun vatan için can veren Mehmetçiklerimiz gibi yer altında şehadete uğrayanlar da bizim için ölümsüzdürler, onların geride bıraktıklarının da hatıralarını her daim yüksek tutarız. Dolayısıyla, sahabetlik bizim işimiz; milletin işini görmek bizim işimiz; millet lehine kanun çıkarmak bizim işimizdir.’ dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI, KARDEŞLİK İTTİFAKIDIR’

Sunumunun son bölümünde Cumhur İttifakındaki birlik ve beraberliğe dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Ara ara şunu söylüyorum, diyorum ki: Güzel olanı taklit de güzeldir. Buradan, yirmi yıldır düştüğümüz kayıtlardan hisse kaparsanız çok özel pozisyonlar alırsınız. Hele hele Cumhur İttifakı’ndaki kardeşliğimize bakın, kendi aranızdaki nizayı da gidermeye çalışın diyorum. ‘ dedi.

 
Atatürk Üniversitesi Kariyer Fuarına hazırlanıyor
 
Erzurum İl Müftülüğüne Rüstem Can atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir şehircilikte Erzurum’u örnek gösterdi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Aydemir: ‘Her alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz’
Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ...
Bahçeli: ‘Atatürk Türkiye'dir’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl ...
 
Aydemir:Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet değerlerine vefadır
Milletvekili Aydemir, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ...
Öz: Minnetle anıyoruz
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ...
Milletvekili Aydemir’den istismar siyasetine sert tepki
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Çat YRP MKYK üyeliğine seçildi
Yeniden Refah Partisinin büyük kongresinde Erzurum rüzgarı esti.
Aydemir: ‘Aziziye Ruhu, Erzurum ve dadaşlığın tarifidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
Bahçeli’den Kutlu Dava ve haysiyet vurgusu
Bahçeli, “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva