Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
22 Ağustos 2019 Perşembe - 15:34

Memiş: "Adli ve idari tahkikat başlatıldı”

Erzurum Valisi Okay Memiş, dün gece Horasan’da meydana gelen 2 kişinin öldüğü kavgada; yaralanan polis memurunu tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı.

Memiş:  Adli ve idari tahkikat başlatıldı”

Erzurum Valisi Okay Memiş, dün gece Horasan’da meydana gelen 2 kişinin öldüğü kavgada; yaralanan polis memurunu tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş’i hastane acil girişinde Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin karşıladı. Başhekim Ali Şahin, Vali Okay Memiş’e yaralı polisin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Başhekim Şahin açıklamasında, “Polisin durumu şu an iyi, yarası olsa dahi doktorlar şu an müdahale ediyorlar. Hastamızın durumu iyi, hastamız şu an ameliyata alında ve Genel Cerrahiden doktorlar yaralı polise müdahale ediyorlar. Hastamız şu an ameliyata alında, hastamız hastaneye gelir gelmez kendilerine acil müdahale yapıldı, kan seviyesi düşmüştü, hastamıza kan verildi, vücudunun çeşitli yerlerinde kurşun yaraları vardı, kendilerini ameliyata aldık. Hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte doktorlar tarafından hastaya müdahale devam ediyor” dedi.

Doktorlardan bilgi alan Vali Memiş hastane çıkışında yaralı polis hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel açıklamalarda bulunarak şu bilgileri verdi:

"Bu akşam saat 22.10 sıralarında Erzurum’un Horasan İlçesinde bir olay vuku buldu. İki grubun tartışması sonucunda, gruplardan birisi şikayetçi olmak üzere İlçe Emniyetine geliyor. Şikayet için emniyetten çıkışta iki grup karşı karşıya geliyor. Karşılaşma sonucunda kavga çıkıyor. Çıkan kavgada maalesef silahlar da kullanılıyor. Çıkan silahlı çatışmada maalesef iki vatandaşımız hayatını kaybediyor. O andaki kavgayı ayırmaya çalışan polis memurumuz ise yaralanıyor ve yaralanma neticesinde acilen Atatürk Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Polisimiz durumu gayet iyi. Hastane doktorumuz da gerekli bilgiyi verdiler. Şu an itibariyle ilçede durum sakin. Olayla ilgili hem adli, hem de idari tahkikat başlatıldı. İlçede istenmeyen başka hadiselerin olmaması için hem jandarma hem de polis takviyesi yapmış bulunuyoruz. Şu an bir gerginlik bulunmamaktadır. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca vatandaşlarımıza sükunete davet ediyorum, bizler devlet yetkilileri olarak öncelikle olayların önlenmesini ve olayların engellemesi bizim vazifemizdir. Bir olayın olmasını önlemek için gerekli her türlü tedbirleri alırız. Buna rağmen olaylar vuku bulabilir, bundan sonra devreye Yargı girer. Konu zaten Yargıya intikal etmiş durumdadır. Konunun tüm adli boyutları Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenecektir, gereken yapılacaktır. Biz de konuyla ilgili olarak suçluları ve kullanılan suç aletlerini yargıya intikal edeceğiz. Tekrardan tüm ilimize geçmiş olsun ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

Vali Memiş ayrıca Şırnak Silopi’deki çatışmada şehit olan uzman çavuşun Erzurumlu olduğunu belirterek, “Şehidimiz de şu an itibariyle Erzurum’a geldi. Bugün öğle namazını müteakip defin yapılacak. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, tüm Erzurum’un başı sağ olsun. Tüm Türk milletinin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun" dedi.

 
Samsunspor’un Erzurum kampı sona erdi
 
ETÜ’den Malezya açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KDK çözüm buluyor
İdareyle vatandaş arasında köprü vazifesi gören ve halkın ücretsiz avukatlığını ...
Sözen'den Davutoğlu'nun açıklamalarına tepki
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı ...
Dadaşlardan destek yağıyor
İçişleri Bakanlığınca 3 ilde gerçekleştirilen, Teröre karışmış Büyükşehir ...
 
Dadaşlardan destek yağıyor
İçişleri Bakanlığınca 3 ilde gerçekleştirilen, Teröre karışmış Büyükşehir ...
3 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları görevden uzaklaştırıldı.
Atama Kararları Resmi Gazete’de
Bazı bakanlıklara ve kurumlara ilişkin görevden alma ve atama kararları ...
 
Tortum Çayı ıslahıyla Uzundere’nin taşkın riski önlendi 
Dere ıslahları ile tarım alanları korunurken, vatandaşların da can ve mal güvenliği sağlanıyor. 
Tortum Şelalesi ve Narman Peribacaları turizme kazandırılacak 
Erzurum Valisi Okay Memiş, şelale ve peribacalarında incelemelerde bulundu 
Doğu'ya sıcak uyarı
10.00-16.00 saatleri arasında...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva