Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>ASAYÄ°Ş
30 Mayıs 2024 Perşembe - 03:42

MGK bildirisi açıklandı

MGK Bildirisi'nde, "Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edilmiştir" denildi.

MGK bildirisi açıklandı

MGK Bildirisi'nde, "Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan MGK Bildirisi'nde, "PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur" denildi.

Irak'la eş güdüm ve iş birliğinin, ülkeler arasındaki ahdî zeminin genişlemesiyle daha ileri aşamalara taşınacağı vurgulanan bildiride güvenlik alanında kaydedilecek somut ilerlemelerin, bölgenin kalkınmasına yönelik müşterek gayretleri kuvvetlendireceği belirtildi.

Irak ve Suriye’de gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getiren PKK/KCK-PYD/YPG’nin ve ona sağlanan desteğin bölgedeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, millî güvenlik ve komşuların toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanan MGK Bildirisi'nde, uluslararası hukuktan kaynaklanan mesuliyetlerini yok sayarak Gazze’deki katliamlarını sürdüren İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçlara son vermesi için dünyanın dört bir yanında yükselen sesleri bastırmaya yönelik uygulamaların; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade hürriyetini savunduğunu iddia eden çevrelerin samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

Buna mukabil tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete karşı hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu kaydedilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ukrayna’daki insani durumun her geçen gün kötüleşmesine sebep olan savaşa ilişkin son gelişmeler ele alınarak adil ve kalıcı bir barışın en kısa sürede tesisine ilişkin imkânlar değerlendirilmiş; kıyıdaş ülkelerle birlikte, Karadeniz’de seyrüsefer emniyetinin tahkimine yönelik çalışmaların sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde kaydedilen müspet gelişmelerin barışı sağlayacak bir anlaşma ile neticelenmesi yönündeki temennimiz ve kalıcı barışın tesisini hedefleyen tüm iyi niyetli çabalara desteğimiz teyit edilmiştir."

Yapay zeka MGK Bildirisi'nde

Yapay zekâ alanında kaydedilen ilerlemenin, insanlık tarihinde yeni bir merhaleye geçilmesini mümkün kılabilecek büyük fırsatlar sunduğuna; bununla birlikte, bahse konu sahadaki potansiyelin birtakım sınamaları ve siber alanda oluşan yeni tehditleri de beraberinde getireceğine dikkat çekilen bildiride, "Türkiye’nin, yapay zekâ çalışmalarının ilmî, askerî, iktisadi ve içtimai neticelerine hazırlıklı olmasının ve bu alanda ileri kabiliyetler geliştirmesinin önem ve önceliğine işaret edilmiştir" denildi.

 
Aliyev: 'Ermenistan özür dilemelidir'
 
Yüksel Gazze’deki soykırıma dikkat çekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devedağı yolundaki yarıklar risk oluşturuyor
İspir ilçesinde Devedağı grup yolu heyelan ve toprak kayması sebebiyle ...
Yakutiye’de büro yangını
Yakutiye ilçesinde bir büroda çıkan yangın paniğe neden oldu.
Tunç’tan demokratik, sivil Anayasa mesajı
Tunç, Türkiye Yüzyılı’nın başında yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu ...
 
Emniyetten kaçakçılarla etkin mücadele
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
KOM'dan silah operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ...
Emniyetten korsan ürün operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube 21 işyerine yaptığı baskında 914 korsan ürün ele geçirdi.
 
ETÜ’de Kentsel Arama Kurtarma eğitimi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ...
Oltu’da sokak köpekleri dehşet saçtı
Oltu ilçesinde sokak köpeklerinin saldırdığı 53 yaşındaki kadını çevreden yetişen insanlar kurtardı.
Aziziye'de feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Erzurum'da meydana gelen ve iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva