Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
20 Ocak 2021 Çarşamba - 04:42

MEB’den öğrencilere yeni bir destek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokul öğrencileri için daha önce ilk 3 ünitesi yayımlanan çalışma fasiküllerinin dördüncü ünitelerinin paylaşıldığını duyurdu.

MEB’den öğrencilere yeni bir destek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokul öğrencileri için daha önce ilk 3 ünitesi yayımlanan çalışma fasiküllerinin dördüncü ünitelerinin paylaşıldığını duyurdu.
Bakan Selçuk, dördüncü ünitelerin paylaşıldığını duyurarak “Bugün ortaokul öğrencilerimiz için yayımladığımız yeni çalışmada her sınıf düzeyinde dördüncü üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor. 4. ünite fasikülleri LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimiz için de önemli bir kaynak oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.
Çalışma fasikülleri öğrencilerin işleyecekleri konuları pekiştirecekleri, öğrenmelerini kalıcı hale getirecekleri ve farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlandı. Fasiküller, 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler (8. sınıflar için T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük) branşlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlandı. Fasiküllerde çeşitli soru türlerinin yanı sıra eşleştirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.
Dördüncü üniteleri kapsayan 3 bin 350 soru içeren 49 fasikül yayımlandı. Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan fasiküllere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğrencilerimizin yanında olabilmek için salgın döneminde onlara sunduğumuz kaynak çeşitliliğini arttırıyoruz. Bugün ortaokul öğrencilerimiz için daha önce yayımladığımız çalışma fasiküllerinin dördüncü ünitelerini paylaştık. Ortaokul öğrencilerimiz için yayımladığımız yeni çalışmada her sınıf düzeyinde dördüncü üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor. 4. ünite fasikülleri LGS’ye hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimiz için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Diğer üniteleri kapsayan fasikülleri de yayımlanmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Selçuk çalışmaları başarıyla koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’e, çalışma fasiküllerinin hazırlanmasını sağlayan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanlarına ve 81 ilde bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezlerinde görevli meslektaşlarına teşekkür ettiğini belirtti.
3 bin 350 sorunun yer aldığı 49 fasikül yer alıyor. Dördüncü üniteleri kapsamında 8. sınıf düzeyinde 3 adet Türkçe Fasikülü, 4 adet Matematik Fasikülü, 5 adet Fen Bilimleri Fasikülü ve 3 adet T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Fasikülü olmak üzere toplam 15 adet fasikül hazırlandı. 7. sınıf düzeyinde 3 adet Türkçe Fasikülü, 4 adet Matematik Fasikülü, 3 adet Fen Bilimleri Fasikülü ve 4 adet Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 14 adet fasikül hazırlandı. 6. sınıf düzeyinde 3 adet Türkçe Fasikülü, 3 adet Matematik Fasikülü, 2 adet Fen Bilimleri Fasikülü ve 3 adet Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 11 adet fasikül hazırlandı. 5. sınıf düzeyinde ise 2 adet Türkçe Fasikülü, 3 adet Matematik Fasikülü, 2 adet Fen Bilimleri Fasikülü ve 2 adet Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 9 adet fasikül hazırlandı.

 
‘Vebalini nasıl öderiz?’
 
Karaismailoğlu karayolları güncelini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenlerden “amigurumi örgü”
Erzurum’da görev yapan öğretmenler Amigurumi örgü yöntemini kullanarak ...
ETÜ’de toplu sözleşme gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında, üniversitede ...
ÖSYM, 2021 sınav takvimini paylaştı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 ...
 
ATA KARMER öğrencilere ufuk çiziyor
Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma ...
YÖK suç duyurusunda bulundu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), para karşılığı tez ile ödev hazırlayan ve ...
Altınok ve Öz’den Rektör Çakmak’a ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve AK Parti Erzurum İl Başkanı ...
 
Fedakar öğretmenden ilgi çeken eğitim yöntemi
Erzurum’da Okul Öncesi Öğretmeni Vantrolog Betül Ölmez, Covid-19 salgını ...
Selçuk’tan EBA değerlendirmesi
Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bunu, dünyadaki tüm ...
YÖK Ulusal Tez Merkezi verileri açıklandı
Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık ve sanatta ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva