Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
4 Haziran 2020 Perşembe - 03:16

LGS sürecine 4’üncü destek

LGS kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için bin 280 sorudan oluşan Haziran ayı soru destek paketi yayımlandı.

LGS sürecine 4’üncü destek

LGS kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için bin 280 sorudan oluşan Haziran ayı soru destek paketi yayımlandı. Daha önce yayımlanan 3 destek paketi ile birlikte bu yıl sınava hazırlanan öğrenciler için toplam 3 bin 796 soru kullanıma sunulmuş oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava hazırlık sürecinde hem örnek sorular hem de çalışma sorularıyla kaynak desteği sunmaya devam ediyor. 8. sınıf öğrencileri için birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik 516 soruluk ilk destek paketi 16 Nisan’da, bin soruluk Mayıs ayı birinci destek paketi 4 Mayıs’ta, bin soruluk Mayıs ayı ikinci destek paketi 22 Mayıs’ta yayımlanmıştı. Bin 280 sorudan oluşan Haziran ayı çalışma soruları destek paketi ise sınav öncesinde yayımlanan son paket olarak bugün erişime açıldı. ‘Çalışma Soruları Destek Paketi’ne Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.
"BU YENİ PAKETLE BİRLİKTE TOPLAM 3 BİN 796 SORULUK BİR KAYNAĞI ERİŞİME AÇTIK”
Eğitimin bütün aşamalarında olduğu gibi sınava hazırlık sürecinde de tüm çocuklara fırsat adaleti sunabilmek için çaba sarf ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Önceliğimizin öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği olduğunu vurgulamıştık. Hazırlık sürecinde gençlerimizin moral ve motivasyonlarını yükselterek, sınav günü sürprizlerle karşılaşmayacakları ve yabancılık hissi yaşamayacakları bir atmosferi oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayda bir kez yayımladığımız ‘Örnek Soru Kitapçığı’nı iki kez yayımlamaya başladık. Bugün ‘Çalışma Soruları Destek Paketi’nin de dördüncüsünü paylaşıyoruz. Bu yeni paketle birlikte toplam 3 bin 796 soruluk bir kaynağı erişime açtık” dedi.
Sınava girecek öğrencilere destek amacıyla hazırlanan sorulara emek veren herkese teşekkür eden Selçuk, “Bu destek paketlerinin hazırlık sürecinde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanları, 81 ilde bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz büyük emek veriyorlar. Özellikle bu pakette Afyon, Ardahan, Aksaray, Artvin, Balıkesir, Batman, Burdur, Çanakkale, Eskişehir, Erzincan, Kayseri, Kütahya, Kilis, Manisa, Mersin, Nevşehir, Niğde, Samsun, Tekirdağ, Tokat Ölçme Değerlendirme Merkezlerindeki arkadaşlarımız ile Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Dairesi çalışanları önemli katkı sağladılar. Emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanlarına, katkı sağlayan Ölçme Değerlendirme Merkezlerine, Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Dairesi çalışanlarına öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran’da gerçekleşecek sınav için son kez LGS çalışma soruları destek paketi yayımlandığını, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde ikinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik çalışma soruları destek paketlerinin yayımlanmaya devam edeceğini söyledi.

 
Üniversite – Büyükşehir proje işbirliği
 
ÖMAT 5 yılda 81 bin 485 mayını imha etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’de çevrimiçi final sınavları başladı
Pandemi sürecinde gerçekleştirilen online dersler ve vize sınavlarının ...
YÖK'ten yeni düzenlemeler
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Covid-19 sürecinde YÖK'ün kaydettiği ...
Dünyanın dört bir yanından çocuklar masallarla buluştu
Masal Ağacı projesinin devamı olan Masal Bahçesi etwinning projesi ile ...
 
YÖK onayladı
Atatürk Üniversitesi ile Putra Malezya Üniversitesi arasında imzalanan ...
Atatürk Üniversitesi Farmakolojide ilk 300’de
Ortadoğu Teknik üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer ...
Erzurum’da şimdi yazılım vakti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek için ...
 
“Uzaktan eğitim 19 Haziran’a kadar devam edecek”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan ...
Öğrencilerden 19 Mayıs’a özel klip
Erzurum’da iki kardeş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
ATAUNİ Mezun Bilgi Sistemi hizmete girdi
Atatürk Üniversitesi, neredeyse yarım milyona yaklaşan mezunları ile daha ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva