Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
17 Ocak 2024 Çarşamba - 04:12

Kış Turizminde kar sinerjisi

Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 148, Konaklı Kayak Merkezinde 133 santimetreye yükselirken Sarıkamış Bayraklı ve Hakkari Kayak Merkezinde 173 santimetre olarak kaydedildi.

Kış Turizminde kar sinerjisi

Kar yağışının aralıklı olarak gerçekleştiği Doğu Anadolu Bölgesinde kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları artışını sürdürüyor. Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 148, Konaklı Kayak Merkezinde 133 santimetreye yükselirken Sarıkamış Bayraklı ve Hakkari Kayak Merkezinde 173 santimetre olarak kaydedildi. Erzurum’da kayak merkezlerindeki kar yüksekliği  ili kış turizminde ilgi alanı haline getirdi.

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde kar yağışı ve don etkili oluyor. Geceleri hava sıcaklığının eksilere indiği bölgede üst solunum yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyon şikayetlerinde artış görüldü. Erzurum bölgede hava sıcaklık değerinin en düşük düzeye indiği iller arasında yer almayı sürdürüyor.

ERZURUM'DA SOĞUK HAVA VE KAR ETKİLİ OLUYOR

Erzurum’da soğuk ve kar yağışlı hava hayatı olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Bayburt ve çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceğini bildirdi. Yüksek kesimlerde öğle saatlerinden sonra kar yağışının tipi şeklinde görüleceği ifade edildi. Yetkililer sürücüleri görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyardı. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Erzurum ve çevresinde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyrederken, rüzgar güneyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli (30-50 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre Erzurum’da bugün ve yarın kar yağışı bekleniyor. Daha sonraki günlerde ise sisin etkili olacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'NİN ÇATISI AĞRI DAĞI BULUTTAN ŞAPKASINI TAKTI

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, zirvesindeki şapkayı andıran dairesel şekille görenler için güzel bir manzara oluşturdu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve yüksekliği nedeniyle Türkiye'nin çatısı olarak nitelendirilen, çevresinde kar ve sisin eksik olmadığı, efsanelere de konu olan ve deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nın zirvesinde oluşan bulut tabakası, şapkayı andıran haliyle adeta kartpostallık bir görüntüye büründü.

İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırına da yakın olan ve bu ülkelerde de doyumsuz manzaralar sunan Ağrı Dağı'nı her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, dağ dünyaca ünlü dağcıların tırmanışına da ev sahipliği yapıyor. Zirvesinde dört mevsim kar eksik olmayan Ağrı Dağı'na gelen gezginler ve fotoğraf sanatçıları, manzarayı görüntülemek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

VEDAŞ EKİPLERİNİN ZORLU KIŞ MESAİSİ

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, kırılan elektrik direğini yenisiyle değiştirmek için karda yoğun mesai harcadı.

Günlerdir bölgede etkili olan ve kalınlığı bir metrenin üzerinde olan kar nedeniyle Hizan ilçesine bağlı Koçlu, Koçyiğit, Gayda ve Karbastı köylerinin ve bağlı bazı mezralarının enerjisini sağlayan direkler de devirdi. Enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle köyler elektriksiz kaldı. Yetkililere haber verilmesi üzerine bölgeye giden VEDAŞ ekipleri, devrilen direklerin yerine ağaç direkler dikerek bölgeye yeniden enerji akışını sağladı.

Metrelerce karın hakim olduğu bölgeye giden ekipler, önce tespit yaptı. Ardından bölgeye ağaç direkleri kar üstünde çekerek taşıyan ekipler, açtıkları kuyulara yeni direkler dikerek, enerji nakil hatlarını onardı. Bölgeye yeniden enerji veren ekipler, zorlu kış şartları ile mücadele etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren VEDAŞ Bitlis Müdürü Bahadır Demir, soğuk havaya aldırış etmeden vatandaşa enerji sağlamak için canla başla çalışan personellerine teşekkür ederek, “Amacımız kesintisiz enerji sunmaktır. Bu amaçla arkadaşlarımız gelen ihbar üzerine bölgeye giderek devrilen direklerin yerine zorlu şartlarda köylülerimizin de desteğini alarak yeni ağaç direkler dikerek enerji akışını sağlamışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BİTLİS’İN KARLA BÜTÜNLEŞEN TARİHİ GÜZELLİKLERİ MEST EDİYOR

Bitlis’te tarihi ve doğal güzelliklerinin kış mevsimiyle birlikte beyaz gelinliğini giymesiyle kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Birçok tarihi eserle adeta açık hava müzesini andıran Bitlis’te, tarihi eserlerle bütünleşen beyaz örtünün ortaya çıkardığı manzaralar görenleri mest ediyor. Çarşı merkezinin tam ortasından geçen derenin üzerine yapılan betonarme yapıların yıktırılmasıyla her biri yaklaşık 500 yıllık olan 8 adet köprüyle birlikte “Dere Üstü Islah Projesi” çerçevesinde kale, köprüler, hanlar, hamamlar ve camiler gün yüzüne çıkarılmıştı. Türkiye’nin en çok kar alan illerinin başında gelen ve ‘karın başkenti’ olarak bilinen Bitlis’te kar yağışıyla tarihi eserlerin bütünleşmesi fotoğraf severleri de heyecanlandırdı. Bütün ihtişamı ile gün yüzüne çıkan tarihi eserleri fotoğraflamak isteyen vatandaşlar yüksek kesimlere çıkarak tarihi eserlerin fotoğraflarını çekiyorlar.

Emrah Kendilci adlı vatandaş, yağışla birlikte karın tarihi eserlerle bütünleşmesini çekmenin zevkini yaşadığını söyledi. Kendilci, “İki gündür Bitlis’te yağan yoğun kar yağışından sonra doğal güzellikler üzerinde güzel görüntüler oldu. Arkadaşlarımızla Bitlis’te fotoğraf çekelim dedik. Dere üstünde açılan tarihi eserlerle karın bütünleşmesi sonucu ortaya güzel kareler çıktı” dedi.

İstanbul’dan gelerek Bitlis’te karla bütünleşen tarihi eserleri gezen Yakup Tokuş ise “İstanbul’dan geldim. Bitlis’te yoğun kar yağışı kentin bütün güzelliklerini ortaya çıkardı. Zaten Bitlis tarihi otantik bir şehir olmasının yanında karın yağmasıyla muhteşem manzaralar ortaya çıktı. Güzel bir manzara ve atmosfer oluştu. Türkiye’nin her yerinden Bitlis’e gelip güzel kış mevsimini burada yaşamalarını istiyoruz” diye konuştu.

ELAZIĞ’DA ELMA AĞACI MEVSİMLERİ ŞAŞIRDI, KIŞ AYINDA YAPRAK VERDİ

Elazığ’ın Keban ilçesinde elma ağacı kış ayında yaprak açtı. O anları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Keban ilçesi Gökbelen köyünde Selim Aslan’a ait bir bahçede elma ağacı, kış ayında yaprak açtı. Kış ayında elma ağacının yaprak açtığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Selim Aslan yaptığı açıklamada, ''Mevsimler şaşırdı, ocak ayında elma ağacı çiçek açtı. Kış ayında böyle bir olayın yaşanması bizleri çok şaşırttı” dedi.

YÜKSEKOVA POLİSİ HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKTI

Hakkari’nin Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yarım metreyi bulan karda yürüyerek yemleme çalışması yaptı.

Yüksekova’da geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışı insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Bunun üzerine harekete geçen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, yarım metreyi bulan karda bata çıka ilerleyerek sokak hayvanları ve kuşlar için belli bölgelere yem bıraktı.

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Başkomiser Selman Beğde, kar yağışının ardından hayvanlar için yem bırakma çalışması yaptıklarını söyleyerek, “Yüksekova’da zorlu bir kış süreci başladı. Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri olarak yarım metreyi bulan karda yürüyerek hayvanlar için yiyecek ve mama bıraktık” dedi.

HAKKARİ'DE YOLDA KALANLARA KUMANYA DAĞITILDI

Hakkari'de kar ve tipiden dolayı yolda bekletilen araç sürücülerine Kızılay görevlileri tarafından kumanya dağıtıldı.

Kentte etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Hakkari-Şırnak kara yolu üzerindeki Güzeldere ile Orta köyü arasına çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların imdadına Kızılay görevlileri yetişti. Yolda kalanlara çay ve çorba ikramı yaptıklarını belirten Kızılay Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt, “Kızılay olarak yolda kalan vatandaşlarımıza çay ve çorba ikramımız devam ediyor. Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca bölgelerinde kar yağışından dolayı kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşlara hızlıca ikramlıklar ve sıcak çorba hizmet sunduk” dedi.

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİNDEN KAR MESAİSİ

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi tarafından yürütülen kar temizleme çalışması devam ediyor.

Şemdinli Belediye ekipleri, Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere ilçedeki mahallelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürdü. İlçenin çarşı merkezinde trafik yoğunluğu nedeniyle kar temizleme çalışmalarını akşam saatlerinde yürüten belediye ekipleri, mesai gözetmeksizin gece yarısına kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, çalışmaları yerinde inceleyip esnafla bir süre sohbet etti. Saklı, "İlçemizde günlerdir yoğun bir şekilde kar yağışı devam ediyor. Kar yağışıyla beraber belediye ekiplerimiz ve bütün iş makinelerimiz ilçedeki karı temizlemek için seferber oldular. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam ediyor” dedi.

YÜKSEKOVA-VAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari'de Yüksekova-Van karayoluna düşen kaya parçaları ekipler tarafından temizlenerek, yol yeniden trafiğe açıldı.

Geçtiğimiz hafta Yüksekova-Van karayolu Yeniköprü mevkii, yaşanan heyelan nedeniyle 2 gün boyunca ulaşıma kapanmıştı. Ekipler bölgede nöbet tutarak kontrolü sağlamıştı. Bölgede 4 gün boyunca etkili olan kar yağışından sonra dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle karayolu ulaşıma kapanmıştı. Bunun üzerine bölgede hazır duran ekipler, hızla düşen kaya parçalarını temizleyerek yolu yeniden trafiğe açtılar. Ekipler, sürücülere yolu daha dikkatli kullanmaları uyarısında bulundular.

ARDAHAN'DA SİBİRYA SOĞUKLARI: ARAÇLAR ÇALIŞMADI

Ardahan’da etkili olan Sibirya soğukları yaşamı zorlaştırıyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle kentte araçların çalışmamasıyla vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Ardahan'da Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Kentte hava sıcaklığı gece eksi 20 dereceye düştü. Kent il genelinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle araçların akaryakıt deposu dondu. Vatandaşlar sabah saatlerinde araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadı.

Kentte vatandaşlar otomobillerini başka araçların akülerinden takviye yaparak çalıştırabildiklerini ifade etti. Vatandaşlardan Gürbüz Kaya, "Burası Ardahan. Gece hava sıcaklığı eksi 30-35 derece arasındaydı. Şu anda aracımız donmuş ve takviye ile bile aracımızı çalıştıramıyoruz" dedi.

Öte yandan, sisle birlikte etkili olan soğuk hava nedeniyle ağaçlar kırağı tuttu.

AÇ KALAN KURTLAR ŞEHİR MERKEZİNE İNDİ

Ardahan’da yiyecek bulabilmek için yerleşim merkezine inen kurtlar, cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Ardahan’da etkisini sürdüren dondurucu soğuklar yaban hayatını olumsuz etkiledi. Yiyecek ararken 112 Acil Çağrı Merkezi bölgesine kadar inen 2 kurt, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Kurtlar, köpeklerin havlamasına aldırış etmeden sokaklarda yiyecek aradı.

MALATYA’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Malatya’nın yüksek rakımlı bölgeleri, etkili olan kar yağışının ardından beyaza büründü.

Malatya’da kırsal bölgelerde bir süre önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle çevre beyaz örtüyle kaplandı. Arapgir, Darende, Pütürge, Doğanyol ilçeleri başta olmak üzere bir çok noktada etkili olan kar yağışının hafta boyu etkisini sürdürmesi beklenirken, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce yapılan uyarılarda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kar yağışının aralıklarla kent genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

6 SAATLİK ÇALIŞMA SONRASI HASTAYA ULAŞTILAR

Batman ve Muş sağlık ekipleri, kar nedeniyle kapanan yolda 6 saatlik çalışma sonrası Muş'taki hastaya ulaştı.

Dün akşam saatlerinde Muş'a bağlı İnardi köyü Güvenlik merasında kalp ve yüksek tansiyon şikayeti nedeniyle rahatsızlanan 45 yaşındaki Zemzem Yonat’ın yakınları, 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Yoğun kar yağışından dolayı kapanan yollarda Muş’tan gönderilen sağlık ekiplerinin hastaya ulaşamaması nedeniyle köye Batman'dan sağlık ekipleri yönlendirildi.

Sason ilçesinden yönlendirilen sağlık ekipleri, 6 saat süren çalışmanın arından kadın hastaya ulaştı. Yonat, ilk müdahalenin ardından Sason Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Yonat'ın sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

JANDARMA VE AFAD SEFERBER OLDU

Tunceli’nin Hozat ilçesinde yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılan kişi için jandarma ve AFAD seferber oldu. Kayalıklardan düşüp yaralandığı belirlenen vatandaş, 4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Hozat ilçesine bağlı İn köyü mezrasında 62 yaşındaki Düzgün Yağcı isimli vatandaşın kaybolduğu bilgisi üzerine olay yerine jandarma, AFAD, UMKE ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda vatandaşa ulaşıldı. Olay yerinde yapılan müdahale sonucu kayadan düşerek vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan ve 6 saat boyunca kar yağışının altında bekleyen talihsiz adam, sedyeye alınarak zorlu arazide 4 saat taşındıktan sonra 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Yağcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ERCİŞ MERKEZİNE DOMUZ SÜRÜSÜ İNDİ

Van’ın Erciş ilçesinde yiyecek aramaya çıkan domuz sürüsü kent merkezine indi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan domuz sürüsü, Örene Mahallesi yakınlarında ana yoldan geçerken görüntülendi. Cep telefonuyla görüntülenen domuz sürüsü merkez mahallede bir süre sonra gözden kayboldu. Yolun karşısına geçmeye çalışan sürüdeki bir domuz ise aracın çarpması sonucu telef oldu.

ÇIĞ DÜŞTÜ, MAHALLE 3 GÜN SUSUZ KALDI

Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken düşen çığ, bir mahalleyi 3 gün susuz bıraktı. Susuz kalan mahalle sakinleri, 1,5 kilometrelik alanı açıp boru döşeyerek mahalleye su getirdi.

Geçtiğimiz hafta Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Metodoloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, 2 metre 64 santimetre ile en çok kar alan bölge oldu. Karın etkili olduğu Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi’nde 3 gün önce düşen çığ, içme suyu şebekesine zarar verdi. Su boruları çığdan dolayı tamamen tahrip oldu. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Bahçesaray Şefliği ekipleri ile mahalle sakinleri ikinci çığ tehlikesi nedeniyle başka bir güzergah kullanarak kaynaktan 700 metrelik yeni hat çekip mahalleye su getirdi

VAN’DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 24 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Van Büyükşehir Belediyesi kapanan yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van’da geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray’da 6, Başkale’de 8, Erciş’te 1, Gevaş 4, Gürpınar 4 ve Tuşba ilçesinde ise 1 olmak üzere toplam 24 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van’da etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan yolları açmak için çalışma başlatan Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehir merkezindeki ana ve ara artellerdeki karı temizlemek için yoğun mesai harcıyor.

 
Tarım ÜFE yıllık yüzde 52,66 arttı
 
Erzurum Bölgede 2023’ün en dengeli ili
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de sadece Doğu’da var
‘Kahve Fincanı’ Müzesi, içinde bulunan 5 bin eserle Guinness’e girmeye ...
Erzurum’da Kukla Sanatını yaşatıyor
Türkiye’de çok az tiyatro ve kişi tarafından icra edilen kukla sanatını ...
Dualar Aminlerle buluştu
'1001 Hatim' geleneği çerçevesinde Ulu Camii'nde cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
 
Antalya’da Erzurum Günleri başladı
Özdemir, “Yapmış olduğumuz bu organizasyonun amacı Antalya’mızdaki Erzurumlularımıza ...
Aydın’da Erzurum Mutfağı gündemi
Aydın Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uğur Mumcu Parkı'nda ...
Ertaş’ın ‘Ötede Öbür Yarım’ şiir kitabı tanıtıldı
ŞEHİRDER'in 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde Şair ve Yazar Murat Ertaş’ın ...
 
Altun’dan ‘Hakikat Krizi’ vurgusu
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan İletişim ...
Erzurum’dan Kocaeli’ye turizm köprüsü
Erzurum’dan Kocaeli’ye gelen Eren Güzel, "Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı’nın ...
1001 Hatim geleneği fotoğraflarla anlatıldı
Erzurum'da bu yıl ilk kez düzenlenen "1001 Hatim Fotoğraf Sergisi" ile ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva