Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
17 Mayıs 2013 Cuma - 14:48

Kılıç iddiaları cevaplandırdı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum gündemini değerlendirdi.

Kılıç iddiaları cevaplandırdı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum gündemini değerlendirdi.
Kılıç’ın gündeminde Sağlık kampüsü inşaatının durdurulması, yapılacak olan Ekonomik Form Toplantısı, seçim işleri başkanlarıyla bölge toplantısı, 5084 sayılı yasanın uzatılması konusunda mesele, et ve balık kurumunun sıra vermeye başlaması, köylerdeki şap başlangıcı, Vakıflar AVM’nin ihalesi konuları yer aldı.
SAĞLIK KAMPÜSÜ OLAYI
Erzurum AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, konuşmasında, “Erzurum’da özellikle son günlerde Bölge Eğitim Hastanesinin inşaatıyla ilgili bize çok soru geliyor. Başta milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz takip ediyoruz. Hastane inşaatını yapan iki firma var. Bunlardan Uzunlar isimli firma bu işi bırakmak durumunda kalmış dolayısıyla diğer firma da işi bırakmak istiyormuş ve inşaat durdu. Şu anda Erzurum İl Özel İdaresi tarafından dört tane kuruma bu durum hakkında görüş sunulmuş durumda. Şu anda çevre ve şehircilik bakanlığından görüş yazısı geldi ve diğer kurumlardan da bekliyoruz. Ya inşaat devam edecek yada ihale iptal edilerek yeniden ihaleye sunularak inşaat devam edecek. Bu inşaatın ne Sağlık Bakanımızın değişmesiyle alakası vardır nede buranın bütçesiyle alakası vardır. Şu anda Erzurum İl Özel İdaresi kasasında 130 milyon bütçe beklemektedir ve hiçbir inşaat ve ihale için bu kadar bütçe ayrılmamıştır. Erzurum’da şu anda şap hastalığı söz konusu ve 23 köyümüzde şap hastalığı görüldü. Çevredeki köylerde aşı çalışması yapılıyor. Şap hastalığının girdiği köylerde aşılama yapmanın pek faydası olmuyor ilerlemesinden başka. Şap bizim bölgemiz için çok önemli bir şey ilerleyen dönemlerde bakanlığımı tarafından bir önlem alınmasını isteyeceğiz. Dumlu AVM’nin önünde tadilat adı altında yeniden bir inşaat yapılıyor. Biz bu konuyu belediyelerimize bildirdik. Ama kaldırım üzerine kimsenin inşaat yapma hakkı yoktur. Kaldırım üzerine inşaat yapma hakkını ne İl Özel İdaresi ne de belediyeler sağlayabilir. Ben bunu etik ve estetik bulmuyorum. Biz belediyelere gerekli uyarıları yaptık gerisi artık onlara kalmıştır gerekeni yapmazlarsa artık vatandaşımıza kendileri açıklamak zorunda kalırlar.
Vakıflar AVM ile ilgili olarak açılmaması altından su çıkması değildir. Şu anda vakıflar müdürlüğü ihaleye çıkacak. Vakıflar genel müdürlüğünün bu kadar gecikmesi ilk defa bir alışveriş merkezini kiraya veriyor. Dolayısıyla alışveriş merkezi işletmeciliği yapacak bu işlerle ilgili tecrübesi olan şirketler alsın işletmesini yapsınlar yoksa alışveriş merkezi olmaktan çıkar ve sıradan bir iş hanı bir pasaj görünümüne bürünür.” şeklinde konuştu.
KILIÇ, “ENSAR ÖĞÜT KENDİ İLİYLE İLGİLENSİN”
Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’e de tepki göstererek, “Biz Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt gibi şov yapamayız. Bizim Milletvekillerimiz de bu tür şovlar yapmayı beceremezler. Şimdi Erzurum’da bu nokta ile ilgili karayollarına bir çalışma yapılması gerektiğini söyledik ve karayollarının da Aksukapı mevkiinde bir çalışmaya başladığını öğrenildi. Şunu bilmenizi isterim ki biz bu konuları göz ardı etmiyoruz. Biz Ardahan Milletvekili gibi şov amaçlı gidip oraya kefen giyip eylemler yaparak halkı etkimiz altına almaya çalışmıyoruz. Bizler bu konu hakkında gerekli görüşmeleri yaparak direk sonuca gitmeyi hedefliyoruz. Ardahan Milletvekili kendi iliyle ilgili çalışmalarını yapsın. Erzurum’un sorunlarıyla ilgilenen yeterince milletvekili var zaten.” diye konuştu.
 

 
3 sanatçıya onur ödülü
 
ETÜ Öztürk'ü uğurladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar TSD ile istişare etti
Palandöken Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye Sakatlar Derneği ...
Bulutlar'dan kandil mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.
'Erzurum'u çok özleyeceğim'
Son kararnameyle Antalya’ya atanan Vali Öztürk, STK’ları ziyaret ederek ...
 
Vali Altıparmak Veda turunda
Vali Altıparmak’ın tayinin Erzurum’a çıktığını hatırlatan Side beldesi ...
Baro menfur saldırıyı kınadı
Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, yazılı bir açıklama yaparak Hatay ...
Cengiz ERGİAD’ta Aziziye’yi anlattı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sivil toplum kuruluşlarının yerel ...
 
Akdağ Trabzon'daydı
Akdağ, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini belirtti.
Meclisin gündemi yoğun
Erzurum İl Genel Meclisi Mayıs ayı üçüncü toplantısı, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Meclis Mayıs toplantıları devam ediyor
Erzurum İl Genel Meclisi Mayıs ayı üçüncü toplantısı, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva