Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>GUNDEM
10 Ekim 2013 Perşembe - 17:06

Kösoğlu değerli bir fikir adamıydı

Erzurumlu Mütefekkir Nevzat Kösoğlu'nun vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere Siyasi parti liderleri ve temsilcileri, üzüntülerini yayınladıkları mesajlarında dile getirdiler.

Kösoğlu değerli bir fikir adamıydı

CUMHURBAŞKANI GÜL: ‘KÖSOĞLU DEĞERLİ BİR FİKİR ADAMIYDI’

Cumhurbaşkanı Gül, eski milletvekillerinden Nevzat Kösoğlu'nun vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Fikir ve siyaset adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş; genç nesillerin yetişmesine, usta kalemiyle edebiyat ve fikir dünyamızın zenginleşmesine katkılar sağlamıştır" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevzat Kösoğlu'nun vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı. Eski milletvekillerinden Nevzat Kösoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Gül, "Kendisini yakından tanıdığım Nevzat Kösoğlu, değerli bir yazar, fikir ve siyaset adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş; genç nesillerin yetişmesine, usta kalemiyle edebiyat ve fikir dünyamızın zenginleşmesine katkılar sağlamıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, dostlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

DESTİCİ’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Erzurumlu Mütefekkir Nevzat Köseoğlu’nun asrın en önemli fikir ve münevver şahsiyetlerinden birisi olduğunu söyledi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; Türk milliyetçiliği fikrinin en önemli fikir babalarından Nevzat Köseoğlu'nun ardından, başsağlığı mesajı yayınladı.
Destici mesajında şunları kaydetti:
"Türkiye’nin değerli yayıncılarından siyaset, fikir ve gönül adamlarından Nevzat Kösoğlu'nun, bu sabaha karşı Ankara’da vefat ettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk ilim, kültür ve irfan hayatına değerli yazıları, araştırmaları ile büyük değerler katan Ötüken Neşriyat’ın da kurucularından olan Nevzat Kösoğlu, bu asrın en önemli fikir ve münevver şahsiyetlerinden birisi idi.
Cenab-ı Allah'ın kendisine bahşettiği 72 yıllık ömrü inandığı davasına hizmet için, milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması, yeni nesillere öğretilmesi ve korunmasına vakfetti.
Neslinin önemli ve adından sık sık söz ettiren fikir adamlarından birisi olan Nevzat ağabeyimiz; Bir devrin aynı zamanda mağdurlarından olmuştur. Fikri olgunluğundan asla taviz vermeyen bir şahsiyet olarak Türk İslam Kültür ve Medeniyetinin Yeniden İhyası için yaşamış ağabeyimiz, bir çok eseri ile milli ve manevi değerlere sahip gençliğin ve akademik kesimlerin öncülerinden rehberlerinden olmuştur.
Kendisine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret etmesini niyaz ederken, ailesine, yakınlarına ve Türk fikir hayatının müdavimlerine, Türk Ocakları Genel Merkezi'nin değerli yöneticilerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın".

DUMANLI: ‘İÇİME BİR SIZI DÜŞTÜ’

Erzurumlu büyük mütefekkir Nevzat Kösoğlu’nun hakka vuslatı sebebiyle siyaset, bilim ve sanat dünyasından çok sayıda tanınmış şahsiyet yayımladıkları mesajlarla başsağlığı diledi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı Kösoğlu’nun kaybıyla ilgili olarak ‘İçime bir sızı düştü’ ifadesini kullandı.

İŞTE MESAJLAR:

Ekrem DUMANLI: “Nevzat kösoğlu'nun vefat ettiğini öğrendim. İçime bir sızı düştü. Cenazesi yarın (cuma) Kocatepe'den kalkacakmış. Allah rahmet eylesin.”

Egemen BAĞIŞ:  “Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı ve Erzurum milletvekili Nevzat Kösoğlu’na Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim“

Feramuz ÜSTÜN: “Hayatını kaybeden büyük dava ve fikir adamı Nevzat KÖSEOĞLU hocamıza Allah’tan rahmet ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.“

Salih KAPUSUZ: “Daha önce kendisini hastanede de ziyaret ettiğimiz Nevzat Kösoğlu’nu kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.“

 

 

 
‘Bayraklı Erzurum Günleri’ 16 Kasım’da
 
ERVAK'tan taziye mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lütfen Erzurum'u dışarı karşı temiz ve pak gösterelim
"Eşi ve çocuğunun yanında utanmadan, çekinmeden kağıdı, poşeti, pet şişeyi ...
Erzurum'da genç hanımlar kampa alınacak
Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi’nin 2. Fikir Kampının 2-3 Kasım ...
Erzurum'da vatandaşlar tepkili
İşte sebebi:
 
Pasinler'de asker ailelerine 250 Lira maaş
Erzurum’un Pasinler ilçesinde muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı ...
Nevzat Kösoğlu'nu kaybettik
Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı Nevzat Köseoğlu vefat etti.
İşte il il bayram namazı vakitleri
Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, işte illerdeki bayram namazı saatleri...
 
Erzurum'da feci ölüm
Valilik soruşturma başlattı
TÜİK’te Gür dönemi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine yeni ...
Aziziye Altıparmak’ı ağırladı
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Altıparmak dün ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva