Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Mart 2014 Pazar - 18:42

Koçak Dost Meclisi'nde konuştu

MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin aylık ‘Dost Meclisi’ne katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversiteli öğrencilerin şehre ekonomik ve sosyal katkı sağlaması için işadamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Koçak Dost Meclisi nde konuştu

MÜSİAD üyesi işadamları ile kahvaltıda buluşan Rektör Hikmet Koçak, sadece birinci eğitimde 60 bin öğrencileri bulunduğunu ikinci ve açık öğretim ile bu rakamın 200 bin civarında olduğunu bildirdi. Ayrıca 26 ülkeden bin 628 yabancı öğrencinin de Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü hatırlatan Prof.Dr. Koçak, öğrencilerin şehre katkı sağlamasını arzuladıklarını ancak bu konuda da üniversiteden daha çok iş adamlarına görev düştüğünü belirtti. Öğrencilerin şehrin sosyal ve ekonomisine katkı sağlaması için iş adamlarının öğrencilere yardımcı olmasını isteyen Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversiteyi yerel kimlikten çıkartıp ulusal kimliğe kavuşturmak istediklerini ifade etti. Bunun içinde sadece Erzurum ya da Doğu Anadolu Bölgesi’nden değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir bölgesinden üniversiteye öğrenci çekmek istediklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTEDE ŞEHİR GİBİ GÖÇ VERİYOR

Şehrin göç verdiği gibi üniversitenin de göç verdiğine işaret eden Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, giden öğretim üyelerinin öncelikle ‘Üniversite bana ne verdi, ben üniversiteye ne verdim’ şeklinde düşünmesini istedi.

Rektör Koçak, “Giden arkadaşlarımız şunu düşünmeli, ‘üniversite bana öğrencilik yılarımda, eğitimde, lisansımda, yurt içi, yurt dışı yüksek lisans çalışmalarımda bana neler verdi ve ben üniversiteye hoca olduktan sonra ne verdim’. Ondan sonra bir karar vermeli, yerine eleman yetiştirmiş mi? Bunları bir muhasebe yapıp, bunu iyi düşünmelerini isterim.

Ayrıca, 43 firmayı barındıran mükemmel bir Teknokent’e sahip olduklarını da hatırlatan Rektör Koçak, Teknokent’in daha da aktif olması için çalıştıklarını vurguladı.

GÖZLEMEVİ İHALESİ BU YIL YAPILACAK

Dünyanın en büyük gözlemevlerinden birini kurma çalışmalarının son aşamasına geldiğini de hatırlatan Rektör Koçak, teleskop ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını açıkladı.

Rektör Koçak, bilim sanat doğa müzesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de söyleyerek, bu konuda AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ile de görüştüklerini ve projeyi anlattıklarını kaydeden rektör koçak, Sekmen’in bu projeye olumlu baktığını vurguladı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ise, üniversitenin bölge için büyük bir şans olduğunu son dönemde faaliyetlerini genişleterek yürütmesini memnuniyetle takip ettiklerini söyledi.

Başkan Dr. Bekmez, kahvaltılı 'Dost Meclisi' toplantısının düzenli olarak yapıldığını ve bürokrasi, siyasi ve iş adamlarının bir araya gelerek hem sorunlarını masaya yatırdıklarını hem de çözüm yollarını birlikte aramaya çalıştıklarını vurguladı.

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Taner Bayır ise Teknokent’te Arı Ürünleri ve Tedavisi ile ilgili (Apiterapi ) bu konuda hazırlayacakları projeye destek istedi. 6 arı ürününden 200'e yakın yan madde üretildiğini belirten Bayır, bunu da teknokentte yapmak istediklerini söyledi.

Başkan Yardımcısı Sıddık Takar da Erzurum’da güneş enerjisi konusunda yatırım yapmak istediklerini belirterek, bu konuda üniversitenin kendilerine destek olmasını istedi.

Rektör Koçak ise, Ener Enstitüsü kurulması için YÖK’e teklifte bulunduklarını bunun da kısa sürede gerçekleşmesi için çalıştıklarını bildirdi. Koçak, son olarak ise ülkedeki siyasi çatışmanın biran önce dinmesini Türkiye'nin sadece Türkiye için değil bütün İslam Ülkeleri için lazım olduğunu bunun için de yıpratılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 
Kazım Karabekir’de Büyük şok
 
Yavilioğlu Kurtuluşu anlattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmed 11 Mart 2014 Salı 10:33

Kendi cemaatin dışındaki öğretim üyelerini dışlar, Üniversiteyi bir cemaat kampüsü haline getirirsen elbetteki insanlar kaçacaktır.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Ekonominin nabzını Mali Müşavirler tutar!”
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Akgüloğlu 1-7 ...
Erzurum Bölgesi’nde İstihdamda artış
Hane Halkı işgücü 2013 istatistikleri açıklandı. 15 ve daha yukarı yaşta ...
139 bin kişi tarımdan ekmek yiyor
Erzurum’da tarımsal istihdamın artış kaydettiği belirtildi. TZOB Raporunda ...
 
Devlete 150 bin TL kazandırdılar
Erzurum’un yerli markası Şahika Boya, Short Track yarışları için yapılan ...
İstatistiklerle 'Kadın, 2013 ve Erzurum'
TÜİK İstatistiklerle Kadın, 2013 araştırma sonuçlarını paylaştı. Erzurum’da ...
Avrupa’dan daha kaliteli ama…
Erzurum’da yerli tarım alet satışları geçmiş yıllara nazaran ciddi oranda düşüş gösteriyor.
 
TÜHAD üreticileri uyardı
Tüketicinin 1 TL’lik ürünü 3 TL’ye tükettiğini değerlendiren Tüketici ...
Pasinler’in turizm rotası belirlendi
KUDAKA danışmanlığında ve Pasinler Kaymakamlığı koordinasyonunda hazırlanan ...
İnternet Bankacılığında Erzurum 27’inci
İnternet bankacılığı kullanan aktif bireysel müşteri sayısının illere ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva