Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Jandarmadan saygı ve vefa ziyaretleri
Jandarmadan saygı ve vefa ziyaretleri
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Sakaryaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Sakaryaspor: 1
MHP’de bayramlaşma
MHP’de bayramlaşma
Jandarma ve polisten bayram teyakuzu
Jandarma ve polisten bayram teyakuzu
Gayrimenkul alıp satarken, oyuna gelmeyin
Gayrimenkul alıp satarken, oyuna gelmeyin
HABERLER>GUNDEM
9 Ocak 2016 Cumartesi - 10:52

Koruculardan Ortak Ses: "Teröre Edi Bese"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, çeşitli STK temsilcileri ile Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantıda, “Teröre ve şiddete edi beşe (artık yeter)” dedi.

Koruculardan Ortak Ses:  Teröre Edi Bese

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, çeşitli STK temsilcileri ile Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantıda, “Teröre ve şiddete edi beşe (artık yeter)” dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, YURTSAV binasında sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve korucularla birlikte basın açıklaması yaptı. Son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Sözen, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca teröre artık yeter dediklerini söyledi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde adı konulmayan bir savaş olduğunu belirten Sözen, “Sur’da yaşanan savaş asla Türk-Kürt savaşı değildir. Sur'da bugün hilal ile Haçlı zihniyetinin savaştığını görüyoruz. Diyarbakır’da camiler yakılmış, Kur’an-ı Kerim’ler yakılmış, ayetler yakılmış, çocuklarımızın umudu, hayali yakılmıştır. Bunların amacı Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’yı savunmak değil, bunlar geçmişte atalarımızı yenemeyen Haçlı zihniyetinin uzantılarıdır. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, orada kumanyasını o gariban vatandaşlarla paylaşıyor. Oradaki vatandaş, HDP’ye veya başka bir siyasi partiye oy vermiş olabilir. Oradaki vatandaşın suçu günahı yok, orada bütün bunları gören PKK’ya yardım eden vatandaşlarımız elbette ki onların suç ortaklarıdır. Ayaklarında ayakkabı olmayan, üstlerinde kazakları olmayan bacılarımız hani HDP, hani PKK, hani Selahattin Demirtaş diyor. Diyarbakır’da yaşanan savaşa dur demesi lazım. Hepimizin elimize silahımız yoksa kazmamızı, küreğinizi, taşımızı alıp bunları kovmamız lazım” diye konuştu.

"SİLAHLARLA HİÇBİR SORUN HALLOLMAZ"

Geçtiğimiz gün Sur ilçesinde Kürt kökenli bir korucunun şehit olduğunu hatırlatan Sözen, şu ifadeleri kullandı:“Hani Kürt davasını savunmak. Geride gözü yaşlı bir eş, 8 tane yetim çocuk bıraktı. Bakın bugün annemiz burada. Eşi korucuyken şehit edilmiş, bugün diğer çocuğu Sur’da polis memuru. Aynı zihniyete karşı, babasını şehit edenlere karşı Kürt kökenli polis memurumuz orada mücadelesine babasının bıraktığı yerden devam ediyor. HDP’nin bu yarayı kaşımamasını kendilerinden istiyoruz. HDP bu yarayı kaşıyarak Türkiye’yi savaş ortamına sürüklemeye çalışıyor. Silahlarla hiçbir sorun hallolmaz. Hiçbir ülkenin meclisinde olan milletvekilleri, kalkıp halkın vergileri ile maaş alan milletvekilleri, kendi halkına ihanet edip biz öz yönetim istiyoruz, özerklik istiyoruz diyemez. Bugün devlete başkaldıran HDP’nin kapatılmasını çözüm olarak bulmuyoruz. HDP’nin yöneticileri en güzel yerde, pırıl pırıl yüksek binalarda oturuyorlar. Neden evlerinin önüne hendek kazmıyorlar?”

 
Ayhan Gül'e Yaşam alanı ödülü
 
Pazaryolu 2015’in lideri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayhan Gül'e Yaşam alanı ödülü
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü erişebilirlik birimine Yakutiye ...
Altıparmak’tan Erzurum Basınına övgü
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Memurlarda Cuma sevinci
Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Başbakanlık tarafından ...
 
Sarıkamış şehitleri için pedal çevirecekler
Malatya’da bisikletçiler, Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği çerçevesinde ...
Altıparmak: ‘Erzurum örnek şehir’
Altıparmak “Erzurum ülkeye yön verecek projeler yapma konusunda örnek ...
Günde bin telefon
Türkiye’de faaliyet gösteren 13 terör örgütüne üye 702 kişinin yakalanması ...
 
Sekmen’den ‘Çılgın Proje’
Sekmen, “Üniversitemizle beraber ortak yaptığımız, ‘Çılgın Proje’ diye ...
Öz, Gençlerle Sarıkamış Destanını paylaştı
Sarıkamış Harekatının 101. Yıl dönümü nedeniyle Yakutiye Gençlik Merkezi’nde ...
Büyükşehir’den 'Bal Gibi Proje'
Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki tarım ve hayvancılığa sunduğu destek artarak devam ediyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva