Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>EKONOMÄ°
30 Eylül 2013 Pazartesi - 09:24

Koop-İş Genel Kurul’a gitti

Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası’na bağlı KOOP-İŞ Sendikası Erzurum Şubesi Başkanlığının 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Koop-İş Genel Kurul’a gitti

Genel Kurula Türk İş Konfederasyonu Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve aynı zamanda Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve Erzurum’daki sendika şube başkanları katıldı.

KOOP-İŞ Sendikası Erzurum Şubesinin 1. Olağan Genel Kurul toplantısı  açılış konuşmasını  KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar yaptı.

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri de olan Alemdar, Koop-İş Sendikası Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sendikanın 1964 yılında bir avuç tarım kredi çalışanı tarafından kurulduğunu ve bu nedenle tarım kredinin evleri olduğunu söyledi.

Alemdar, “Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz” diyerek bugünkü bağımsızlığımızın temellerini Erzurum’da atan ve bu ülkeyi bağımsızlığına kavuşturan Gazi Mustafa Kemal’e ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Onları şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Üzülerek söylüyorum ki bu yapılanmadan dolayı birçok birliğimizin tabelası indi, kapanmak zorunda kaldı. Bir kısmı da hala büyük sıkıntılar içinde ancak tarım kredi kooperatifleri, bu süreci çok iyi değerlendirdi. 150 yıllık bu kurumumuz her geçen gün güçlenerek yoluna devam ediyor. Yaşamak için değişim kaçınılmazdır. Değişimin yanında, olmazsa olmaz bir kavram daha vardır. O da gelişmedir. Gelişmeden gerçekleşen bir değişim, kişilerin, kurumların ya da toplumların yozlaşmasına da neden olabilir. Gelişmeden yaşanan değişim, bir geri gidiş de olabilir. O nedenle değişimin yanında gelişim de şarttır. Koop-İş Sendikası, bir süreden beridir önemli bir değişimi yaşamaktadır. Sendikamız değişmekte ve bir o kadar da gelişmektedir. Bundan sonra da değişmeye ve gelişmeye devam edecektir. Bunları yapmak zorundayız. Çünkü ülkemizde üretim ilişkileri değişiyor, gelişiyor. Biz artık sendikal yapımızı, değişen üretim ilişkilerine göre yeniden şekillendirmeliyiz. Sendikal vizyonumuzu ve örgütlenme stratejimizi bu yeni işçi profiline göre yeniden belirlemeliyiz. Eğitimlerimizden yayınlarımıza kadar. Uzman kadromuzdan teknolojik araçlarımıza kadar her şeyimizi gözden geçirmeliyiz. Sosyal medyayı etkin kullanmalıyız. Bu yeni sürece ayak uydurmalıyız ancak bunları yaparken biz de değişmeliyiz. Hızla gelişen ve değişen Çağa  ayak uydurmalıyız. Önce yönetim anlayışımızı değiştirmeliyiz.  Yalnızca kendi içimizde mücadele etmekle de kalmamalıyız. Biz kardeş kanı dökülmesine karşıyız. Biz Allah'ın en kutsal varlığı insanın yaşama hakkını bir başka insanın yok etmesine karşıyız. Ülkemize bir tehdit ya da saldırı olmadığı takdirde barış içinde, kardeşçe, insanca bir yaşamdan yanayız. Peki neden yaşanıyor bütün bunlar? Neden dünyanın dört bir yanında. Özellikle de ne yazık ki, Müslümanlar arasında yaşanıyor bütün bunlar? Neden? Çünkü dünyanın efendileri böyle istiyor. Çünkü dünyayı parsellemek isteyen güçler öyle istiyor. Ortadoğu'nun petrollerinde gözü olanlar. Bu kirli savaştan kar eden silah tüccarları, halkların birbirini boğazlamasından rant elde ediyorlar.” dedi

Yapılan KOOP-İŞ Sendikası Erzurum Şubesinin 1. Olağan Genel Kurul toplantısının ardından  Erzurum şube başkanlığı için tek aday  Tarık Toğrul oldu. Toplantının ardından KOOP-İŞ Sendikası Erzurum Şubesinin açılışı  dualarla kurban kesimi ile yapıldı.

 

 
Ozan Arif 3’üncülük maçı kadrosundaydı
 
Yaygın eğitimde 14’üncüyüz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım'da şampiyonluk bakın hangi bölgeye geçti
ÜLKE TARIMINDA PAYINI ARTIRAN BÖLGELER
Kuzeydoğu Dergisi ilgi buldu
Kuzeydoğu dergisi yeni sayısı ile okurlarının ilgisine sunuldu.
KUDAKA’dan DASİDEF Projesine destek
KUDAKA tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Eylül ayında destek ...
 
Kiev’de Erzurum girişimi
2014 yılında yapılacak Uluslararası Apıqualıty ve Apımedıca kongresinin ...
KUDAKA’dan destek açıklaması
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet ...
Kiev’de Erzurum girişimi
2014 yılında yapılacak Uluslararası Apıqualıty ve Apımedıca kongresinin ...
 
8 ayda 114 şirket kuruldu
Erzurum’da bu yılın 8 ayında kurulan şirket sayısı 2012 yılının aynı dönemine ...
KUDAKA’dan Çoruh Vadisi açılımı
Uzundere Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ...
Ulaşımda AB yaklaşımı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AB Destekli Ticari Araçların ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva