Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
15 Eylül 2022 Perşembe - 10:34

Koca Beyaz Reformu paylaştı

Koca, “Beyaz Reform” gündemiyle bir araya geldiği 81 İl Sağlık Müdürüne, “Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var” dedi.

Koca Beyaz Reformu paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz Reform” gündemiyle bir araya geldiği 81 İl Sağlık Müdürüne, “Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile Ankara’da geniş çerçeveli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda “Beyaz Reform”un detayları masaya yatırıldı ve il sağlık müdürlerinin soru ve görüşleri alındı. Konuşmasına, “Bugün yoğun bir programla tüm genel müdürlüklerimizin sunumlarını dinleyecek, sorularınızı soracak, süreçler hakkında yerinden net cevaplar alacaksınız. Yarın döneceğiniz illerinizde en iyi hizmeti verebilmek için çalışacaksınız. Bugün yaptığımız şey, merkezimizde bizzat bulunarak Bakanlığımız politika ve stratejilerini yerinde teneffüs etmektir” diyerek başlayan Bakan Koca, açılan yeni sayfaya ihtiyaç duyulmasının birçok nedeni olduğunu kaydetti.
“Yenilikler ile çalışma koşullarımızı ve verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmayı başardık”
2000’li yılların başında başlayan sağlıkta dönüşüm programı ile büyük bir atılım yapıldığının altını çizen Bakan Koca, “Yenilikler ile çalışma koşullarımızı ve verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmayı başardık. Dünya değişti. Çalışma koşulları değişti. Hizmet algısı değişti. Her şey değişirken sistemimizin statik kalması mümkün değildi. Yeni düzene ve çağın şartlarına uygun olarak hep birlikte güncellenmek zorundaydık. Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet olayları artmıştı. Haksız malpraktis davaları ile hekimlerimiz mali yükü çok büyük davalara maruz kalmaya başlamış, bu konu adeta bazı kesimler için bir ekmek kapısı haline gelmişti. Özlük haklarımız temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorluk çektiğimiz bir hal almıştı. Yıllardır uygulanan performans sisteminde adaletsizlikler yerleşmiş ve az kişiyi çok, çok kişiyi az memnun eder bir hal almıştı. Özetle değişim ve güncelleme kaçınılmaz hale gelmişti. İşte biz bu adımı atarak Beyaz Reformu başlattık. Bu alelade bir terim ya da slogan değildir. Beyaz olan aldığımız eğitim, alın terimiz, hekim önlüğümüzdür. Reform ise yeniden inşa sürecidir” şeklinde konuştu.

“Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız”
Bakan Koca, Beyaz Reform’un üç sacayağı olduğunu vurguladı ve şunları kaydetti:
“Bunlardan ilki hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız. Bu adım için üç kritik hamle yaptık. Bunlar, Sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, Malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık. Sizlerden ve hekim arkadaşlarımdan gelen geri bildirimler bu yönde.
İkinci sacayağı ise vatandaşa verdiğimiz hizmete erişimin kolay, etkili, güvenli ve güvenilir olmasıdır. Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti sağlık hizmetinin her aşamasını iyileştirir demiştim. Şimdi sizler adına verdiğim bu sözün hayata geçme zamanıdır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en kısa sürede çözmek artık bizlerin birincil sorumluluğudur. Hastanelerimize müracaat eden hiçbir vatandaşımızı geri çevirmeden en iyi hizmeti en kısa süre ve en etkin maliyetle veren bir dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonra en önemli gündemimiz budur.
Üçüncü sacayağı ise ilk iki ayağın sürdürülebilir kılınmasıdır. Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var. Sizlerden istirhamım, bu konuya azami hassasiyet göstermenizdir. Bu iki konuyu sürekli güncellemek ve dinamik tutmak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına yakışır bir reformu gerçekleştirmek ancak sizlerin desteği ile mümkün olacak.”

“Her aşamada tüm olumlu ve olumsuz geri bildirimleri zamanında bize iletmeniz son derece önemli”
Beyaz Reformun birlikte başarılabilecek bir hareket olduğunu ifade eden Bakan Koca, il müdürlerinden sürece aktif katkı istedi. Bakan Koca sözlerini, “Her aşamada tüm olumlu ve olumsuz geri bildirimleri zamanında bize iletmeniz son derece önemli. Doğrudan bana, bakan yardımcılarıma ve genel müdürlerime her zaman ulaşabilirsiniz. Sizler sağlık ordumuzun illerimizdeki komutanlarısınız. Omuzunuzdaki yükün farkında olun. Vatandaşımızın bizden beklediğini sizlerin komutanız olmadan sağlamamız mümkün değil. Gün silkinip işe canla başla koyulma günüdür. Enerjiniz, azim ve kararlılığınız yüksek olmak zorunda. Benim sizlere olan güvenim tamdır. Sizler benim illerdeki yüz akımsınız. Buna uygun hareket edeceğinize inanıyorum” diyerek bitirdi.

 
Kirişci: 'Türkiye global bir güç'
 
‘Türkiye Türkiye’den büyüktür’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soba ustaları mesaiye başladı
Erzurum’da yaklaşan kış ayları nedeniyle sobaya talep arttı. Soba ustaları ...
Erzurum pilot il
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Kadınların ...
ASHB’den yaşlılara güvenli internet kullanımı eğitimi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ...
 
SYDV’lere yeni kaynak
Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ...
Erzurum sağlık hizmetlerinde güç birliği
Eski Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü ...
Berber ve kuaförler pazar günleri kapalı olacak
Erzurum'da Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 ekimden itibaren pazar günleri kapalı olacak.
 
Doğalgaz Tüketim Desteği süreci başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik ...
Koca'dan Covid19 açıklaması
6. dalganın giderek azalmaya başladığını, günlük vakanın 5-6 binlerin ...
Türkiye’de bir ilk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva