Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Mart 2023 Cumartesi - 08:24

Kirişci, 'Devlet ile millet el ele verdi'

Bakan Kirişçi, Deprem bölgesinde tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteğin verildiğini bildirdi.

Kirişci,  Devlet ile millet el ele verdi

Deprem bölgesinde tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteğin verildiğinin altını çizen Kirişci, besicilere yem desteği sağladıklarını, bunun yanı sıra hayvanların tedavi edildiğini, ahırları yıkılanlara çadır dağıtımı, bakılamayacak durumdaki hayvanların satın alınması gibi desteklerin de verildiğini anlattı.
 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ankara Misafirhanesinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya geldi. Eşi Hanife Kirişci ile depremzedelerle bir süre sohbet eden ve ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Bakan Kirişci, çocuklara oyuncak hediye etti. Programa, Bakan Yardımcıları Nihat Pakdil ve İbrahim Yumaklı’nın yanı sıra TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal da katıldı.
Burada bir konuşma yapan Bakan Kirişci, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin "asrın felaketi" olduğuna dikkati çekerek bu afetin geçmişteki depremlerle kıyaslanmayacak kadar büyük olduğunu belirtti. Yaşanan afetten 11 ilin etkilendiğini dile getiren Kirişci, “Şimdiye kadar gerçekleşen depremlerin uzunluğu 400 kilometreyi geçmemiş. Ancak bu depremin fay uzunluğu 500 kilometredir. İklim şartlarının kötü olması felaketin boyutunu artırdı. Allah ebediyete intikal etmiş bütün geçmişlerimize rahmeti ve merhametiyle muamele eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin ve sadece dostlarımıza, kendilerimize değil düşmanlarımıza bile böyle bir afeti bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
“Devlet-millet el ele”
Artçı sarsıntıları devam eden depremlerden 13,5 milyonluk nüfusun ve 110 bin kilometrekarelik bir coğrafyanın etkilendiğine işaret eden Kirişci, "Devlet ile millet el ele verdi çok şükür yaralarımız sarılıyor” diye konuştu. Kirişci, Bakanlık olarak hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlandıklarının altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:
“Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki misafirhanelerimizde, 7 bin 558 depremzedeyi ağırlıyoruz. Burada Kahramanmaraş’tan, Malatya’dan, Hatay’dan, Elazığ‘dan, Gaziantep’ten gelen kardeşlerimiz var. Siz şu anda TMO'nun misafirhanesinde değilsiniz. Evinizdeki konforu belki size sağlayamayız ama hiçbir zaman için burası bir misafirhane değil, burası sizin kendi eviniz. Burada her türlü ihtiyaçlarınız karşılanacak.”
“Ne gerekiyorsa yapacağız”
Depremzedelerin sıkıntılarının hafifletilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Kirişci, “Biz sizlerin hizmetkârıyız, sizin bu acılarınızı, bu çektiğiniz sıkıntıları hafifletebilirsek ne mutlu bize. Bakanlık olarak 5 binin üzerinde iş makinası ve 15 binin üzerinde personelimiz ile deprem bölgesinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.
“Desteklerimiz devam edecek”
Deprem bölgesinde tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteğin verildiğinin altını çizen Kirişci, besicilere yem desteği sağladıklarını, bunun yanı sıra hayvanların tedavi edildiğini, ahırları yıkılanlara çadır dağıtımı, bakılamayacak durumdaki hayvanların satın alınması gibi desteklerin de verildiğini anlattı.
Bakan Vahit Kirişci, depremzedelerin diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de çaba gösterdiklerini hatırlatarak, ”İnşallah bu ülkenin üreten insanları, tarlada, bağda, bahçede, ahırda, ağılda, kümeste nerede olursa olsun üretmeye devam edecek” İfadesini kullandı.
Deprem bölgesinde hayatın yeniden kurulacağını vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:
“O hayatı orada devam ettirelim; çünkü bu burçlar, bu kaleler asla bırakılmamalıdır, asla terk edilmemelidir. Kırsalda 73 bin köy evi yapılacak. Evler; ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup üretime geçmelerini sağlayacağız.”
Bakan Kirişci, program sonrası TMO atölyesini ziyaret etti. TMO’nun kendi imkanlarıyla deprem bölgesindeki iş yerleri için ürettiği konteynerleri inceleyen Kirişci, imalat süreciyle ilgili çalışanlardan bilgi aldı.

 

 
Erdoğan: 'Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz'
 
İlk kazma vuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirişci: Bizler sizin hizmetkarınız
Kirişci depremden etkilen ve Ankara’ya getirilen depremzede vatandaşlar ...
Depremzedeler için istihdam seferberliği
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum ...
Nebati: 'Gerekli tedbirleri aldık'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesinde zarar gören ...
 
Nebati: ‘Göz yumacak değiliz’
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektör temsilcileriyle bir araya ...
Deprem mağdurları için örnek dayanışma
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum ...
KGF limiti 350 milyar liraya yükseltildi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketi sonrasında yapılan ...
 
Atıl haldeki Gürcistan uçağı satıldı
Erzurum Havalimanında yaklaşık 12 yıldır bekleyen Gürcistan uçağı ihale ...
Kirişçi tarımsal destekleri paylaştı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil ...
Afet bölgesinde TYÇ süreci
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva