Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
HABERLER>POLEMÄ°K
14 Eylül 2015 Pazartesi - 17:17

Kim gitsin kim kalsın!!!

Sinan Özçaylak ERKHABER'de kaleme aldığı yazıda Erzurum'daki son gelişmeleri yazdı.

Kim gitsin kim kalsın!!!

İşte o yazı:

Vatandaş 1 Kasım'da yine sandığa gidecek.

Bu seçim ülke açısından son derece önemli.

Özellikle son dönemde artan terör olayları nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde birçok il ve ilçede sandıklar silahların gölgesinde kurulacak.  Seçim güvenliği nasıl sağlanacak, ilçelerden köylerden oylar ne şekilde merkezlere aktarılacak bekleyip göreceğiz.

Demokratik rejimlerin vazgeçilmezi olan sandıktan ne çıkarsa çıksın kuşkusuz şu süreçte yaşadığımız belirsizlikten iyi olacaktır. Ancak 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra tekrar seçime gidilecek olması nedeniyle ne vatandaşta ne siyasi partilerde ciddi bir seçim havası yok. Siyasi partiler terör olayları ile ilgili söylemleri dışında aynı vaatler ve sloganlarla meydanlarda olacak. Milletvekili listelerinde ciddi değişiklikler olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Erzurum’da henüz seçim havasına giremedi. Aday adayları Ankara’da sahada kimse yok. Listelerin açıklanacağı 18 Eylül tarihinden sonra siyasi havayı daha çok hissedeceğiz.

 

AK Parti’nin Güney stratejisi ne olacak?

 

Erzurum’da vatandaşın en çok merak ettiği şey AK Parti’nin güney ilçeleriyle ilgili stratejisi. Bir önceki seçimde listesinde güney ilçelerinden üç aday ismine yer veren AK Parti bu seçimde nasıl bir yol izleyecek herkes merak ediyor. Zira 7 Hazirandaki plan tutmadı. Üç aday kendi ilçelerinden beklenen oyu alamadı. Güney adayları Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıktaroğlu bekleneni veremedi. Ya bölgede bu isimlerin anlatıldığı gibi ciddi bir karşılığı yoktu, veyahut Kürt seçmen bir mesaj verdi; “Kimi aday ederseniz edin, ben oyumu HDP’ye vereceğim” dedi. Bu üç ismin tekrar listeye girmemesi gerekiyor diye düşünüyorum, ancak genel merkez nasıl düşünür, ya da Erzurum’daki tablo genel merkeze nasıl yansıtıldı, bekleyip göreceğiz. Bu seçimde yine aynı bölgenin insanı olan Ekonomist Erdal Tanas Karagöl ve Erzurumspor Kulübü Başkanı İş adamı Ali Demirhan ismi ön plana çıkıyor. Karagöl ekonomist yönü ile Erzurum’a ciddi katkı sağlayabilecek bir isim. İş adamı Ali Demirhan’da hem bir önceki seçimlerde sergilediği duruş hem de seçim sonrasında Erzurum’la irtibatını kesmemesi, hatta Erzurumspor kulübü için taşın altına elini koyması nedeniyle vatandaşın sempatisini kazanmış durumda.

 

Aydemir, milliyetçi oylar üzerinde etkili.  

 

AK Parti bu seçimde adeta bir oyun hesabını yapmak zorunda. Bu nedenle İbrahim Aydemir isminin muhakkak listede yer alması gerekiyor. Aydemir’in milliyetçi seçmen üzerindeki etkisini kimse inkar edemez. Aydemir’in milliyetçi seçmenden getirdiği oylarla AK Parti özellikle merkezde oylarını artırabilir. 7 Haziran seçimleri sonrasında da yaptığı çalışmalarla nasıl bir milletvekili olacağını gösteren İbrahim Aydemir, sürekle Erzurum’da seçmenle birlikteydi.  Bu nedenle Aydemir’in kazındığı sempati Ak Partiye oy olarak dönecektir.

İki bakan listede.

İçişleri eski bakanı Efkan Ala’nın liste bir olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Ala’nın da seçmen üzerinde bir etkisi var. 7 Haziran seçimleri sürecinde halka daha yakından temas etme imkanı bulan Efkan Ala’yı Erzurumlu sevdi bağrına bastı.

Üç dönem kuralı gereği 7 Haziranda aday olamayan Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da listede yer alacağı konuşuluyor. Erzurumluların çok sevdiği bir isim olmayı başaran Akdağ, özellikle Kürt seçmen üzerinde etkili bir isim. Bir önceki seçimlerde kaybedilen oyun önemli bir kısmının Akdağ’ın listede yer almamasından kaynaklandığını düşünenlerdenim.

 

Kılıç oy artırır.

 

Yine Erzurum’da sevilen bir isim olan ve il başkanlığı yaptığı dönemde sürekli AK Parti’nin oylarını artıran Murat Kılıç ismi de listede yer almalı. Kılıç il başkanlığı sonrasında da gittiği her yerde önemsenen ve değer verilen biri.

18 Eylül’de AK Parti ya seçmenin istediği biçimde bir liste oluşturup hedefe yürüyecek , yada bir çok seçimde yaptığı gibi bildiğini okuyup yine oy kaybedecek bekleyip göreceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde de durum çok farklı değil.

Bir milletvekili çıkarması kesin, ancak yaşanan son olaylar, tırmanan terör ve MHP’nin çözüm süreci ile ilgili yıllardır anlattıkları bu gün seçmen üzerinde etkili oluyor. Erzurum’da MHP’nin oylarını artırması bekleniyor. Bu artış ikinci vekili çıkarmaya yeter mi 1 Kasım’da göreceğiz. 

MHP’de listenin birinci sırasında yine Prof. Dr. Kamil Aydın’ın olması bekleniyor. 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan belirsizliğe rağmen Aydın iyi bir performans sergiledi. Erzurum’la ilgili hemen her meseleye müdahil olmaya çalıştı. 

Listenin ikinci sırasında yine Ertürk Çimen’in olmalı. Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi ve Erzurum için çalışan, gayret gösteren Çimen milletvekili olmayı hak eden isimlerden biri. Partisine hiçbir zaman küsmemiş, yapılan bir çok teklifi elinin tersi ile itmiş, partisinin saflarından ve çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiş bir isim olan Çimen’in vatandaş üzerinde de ciddi bir etkisi var.

MHP’de öne çıkar bir diğer isim ise Gökhan Arslan. 7 Haziran seçimlerinde listenin altıncı sırasında olmasına rağmen adeta birinci sıra adayıymış gibi çalışan, entelektüel yapısı ve insanlarla diyalog kurma noktasındaki becerisi Gökhan Arslan’ın artıları. Bu seçimde MHP genç Arslan’ı üst sıralarda değerlendirmeli, zira 35 yaşındaki Gökhan Arslan Erzurum siyaseti için gelecek vadeden bir isim ziyan edilmemeli.

MHP’den aday adaylığı için müracaat eden Hümeyra Çanakçı’da MHP’nin vizyonu için önemli. Genç Doktor Çanakçı özellikle kadın seçmen üzerinde etkili olabilir. Kadın Doğum Uzmanı Hümeyra Çanakçı’nın mesleği gereği bir çok insana temas etmiş olması ve hastalarıyla kurduğu sempatik diyalog Çanakçı’yı ön plana çıkarıyor. Özellikle Erzurum’da kadın seçmenlerden beklediği oyu alamayan MHP, Çanakçı sayesinde oylarını artırabilir. 

http://erkhaber.com/tr-TR/kose-yazilari/24527/72-saat-kala-siyasi-manzara

 
Daphan Ovası bereketlenecek
 
9 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ENER Aydemir'i örnek gösterdi!
Erzurum için stratejik projeler hazırlayan ENER’in Başkanı Vahdet Nafiz ...
4 Ay Önce "SEKMEN olur" demiş!
www.samimihaber.com 'un yazarı 31 ağustos tarihinde ele aldığı yazıda ...
Dadaşlardan Aktan’a Ilıcalı tepkisi
Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' programının sunucusu ve ...
 
Erzurum Barosu'nda istifa depremi!
9 Avukat istifa etti!
‘Gazetecinin hata yapma lüksü yok’
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih ...
‘Öcalan’ın sözü dinlenmiyor’
Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan Suriye ve 'çözüm süreci' değerlendirmesi
 
Türkistan İslam Coğrafyasından değil mi?
Yeni Akit Gazetesi Yazarı Faruk Köse'den çok çarpıcı ve düşündüren yazı...
Yeni dünya Türksüz kurulamaz!...
Prof. Dr. Namık Açıkgöz'den süper bir değerlendirme... "Bizim çıkarımız ...
Sağlık Bakanlığındaki Skandala Bakar mısınız?
Sağlık Bakanlığına Devlet kesesinden saç spreyi alınıyor
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva