Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
14 Ekim 2020 Çarşamba - 01:43

Kasapoğlu’ndan güreş camiasına müjdeli haber

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bir kamp merkezini, bir eğitim merkezini inşallah en kısa zamanda Ankara’mıza kazandıracağız” dedi.

Kasapoğlu’ndan güreş camiasına müjdeli haber

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bir kamp merkezini, bir eğitim merkezini inşallah en kısa zamanda Ankara’mıza kazandıracağız” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlar için hazırlıklarını Ankara Elmadağ’da kamp yaparak sürdüren Güreş Milli Takımı'nı ziyaret etti. Sporcularla sohbet eden Bakan Kasapoğlu, güreşçilere yeni bir merkezin müjdesini verdi.
“TOKYO'DA DA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRECEKLER”
Bin 705 madalyayla Türkiye’nin sporda en çok başarı kazandığı branşın güreş olduğunu belirten ve milli takımın Rio’da 8 madalya kazandığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “İnanıyoruz ki Tokyo'da yüzümüzü güldürmeye, bu milleti gururlandırmaya devam edecekler” diye konuştu.
Olimpiyatların salgın nedeniyle ertelenmesinin sporcuları motive ettiğine inandığını sözlerine ekleyen Bakan Kasapoğlu, ay-yıldızlıların bu süreci fırsata dönüştürdüğünün altını çizdi.
“BİR KAMP MERKEZİNİ EN KISA ZAMANDA ANKARA’MIZA KAZANDIRACAĞIZ”
41 ilde 44 merkezin 34'ünde güreş haftasında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, bu merkezlerin 13 tanesinde de özellikle güreşçilerin yoğun olarak odaklandığını belirten Kasapoğlu, “Bu merkezlerimizde 778 sporcumuz sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı, geleceğimizi temsil etme adına gayret ediyorlar, alın teri döküyorlar” açıklamasında bulundu.
2002 yılından itibaren ortaya konan gayretin gerek tesisleşme, gerekse sporculara yönelik yatırımların devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, güreşin en gurur duydukları branşların başında geldiğini ifade etti. Kasapoğlu, “Güreşe bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ciddi şekilde destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Ankara’yı sporun da başkenti yapma adına yaptıkları çalışmaları hatırlatan Bakan Kasapoğlu, müjdeyi ise şu sözlerle verdi:“İnşallah en kısa sürede güreşimizi hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda temsil edecek güreşçilerimizi, sporcularımızı modern bir şekilde yarınlara hazırlayacak tam donanımlı bir kamp merkezini, bir eğitim merkezini inşallah en kısa zamanda Ankara’mıza kazandıracağız. Modern bir tesis, inşallah güreşimize, sporumuza en güçlü şekilde hizmet edecektir.”
Yakın zamanda Altındağ’da 9 tesisin temelinin atıldığını hatırlatarak Altındağ Belediyesi'ne teşekkür eden Kasapoğlu, “Yerel yönetimlerimizle el ele vereceğiz, tıpkı Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi. Sporun birkaç branştan ibaret olmadığını hem sözlerimizle ifade ediyoruz hem de eylemlerimizle, icraatlarımızla ortaya koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"HİÇBİR ZAMAN YILMAYACAĞIZ"
“Pehlivanlığın töresinde zaferi kendinden bilmemek var, tevazu var, nefsini mağlup etmek var” ifadelerini kullanan Kasapoğlu, güreşçilerin bu geleneği çok güçlü bir şekilde yarınlara aktarmasına şahitlik etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kasapoğlu, “Ülkemizi Amerika'da, Avrupa'da, dünyanın farklı noktalarında gururla temsil etmiş Koca Yusuf'un torunlarına bu kutlu emaneti sürdürmek çok güzel bir şekilde yakışır diye düşünüyorum. Zorluklar elbette olacaktır. Bazen moral bozuklukları olacaktır. Ama hiçbir zaman yılmayacağız. Birliğimizden, dostluğumuzdan, kardeşliğimizden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. Bildiğimiz yolda önümüze ne engel çıkarsa çıksın bir olarak, beraber olarak, daha güçlü daha aydınlık yarınlara birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
Olimpiyatlarda güreşçilere başarılar dileyen Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Olimpiyatlarda inşallah ülkemizi, bu şanlı bayrağı, ay yıldızı güçlü bir şekilde temsil edeceksiniz. Sizlere inanıyoruz. Sizlere güveniyoruz ve hakikaten her daim sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerle inşallah bu tür birlikteliklerimiz bu tür beraberliklerimiz devam edecek. İnşallah en kısa dönemde Keçiören'de temelini atacağımız tesiste de birlikte olacağız.”
 

 
‘Azerbaycan’ın yanındayız’
 
Pakdemirli’den ‘Geleceğe Nefes’ çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üneş: ‘Taraftarımızı çok özledik’
BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, beIN SPORTS'a özel açıklamalar yaptı.
Erzurumspor Konyaspor’a meydan okudu
Fidan bağışlama yarışında Rizespor Erzurumspor’a, Erzurumspor Konyaspor’a, ...
Sezona Erzurum’da hazırlanıyorlar
Kayakla Atlama Milli Takımı, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en yüksek ve ...
 
Doğu Anadolu’da Cirit rekabeti
Koronavirüs salgını dolayısıyla ara verilen cirit müsabakaları normalleşme ...
Erzurumspor’da Hatayspor maçı mesaisi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Pazar günü Süper Lig'in 5. haftasında ...
‘Sporda yerel yönetim yaklaşımı’
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sporun tabana yayılmasında ...
 
Erzurumspor ümit verdi: 2 - 1
BB Erzurumspor ve Trabzonspor, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada ...
Trabzonspor, Erzurumspor maçı hazırlıklarını tamamladı
Trabzonspor, Süper Lig'e verilen milli arada BB Erzurumspor ile oynayacağı ...
Özdilek: ‘Erzurum spor kenti’
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, PAL-KAR ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva