Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
17 Ekim 2017 Salı - 10:08

Karataş'tan yeni eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesi

Karataş, öğretmen açığının özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan bir türlü yukarı tırmanamayan bir şehir açısından fevkalade önemli bir husus olduğunu söyledi.

Karataş tan yeni eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesi

Eğitim öğretimin yılının başlamasıyla birlikte ülkemiz genelinde şehrimizle alakalı sıkıntılar olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Türkiye genelinde Bakanlık resmi açıklamalarına göre yüz bin üzerinde öğretmen açığı olduğunu bu öğretmen açığından en fazla etkilenen illerden birisinin de Erzurum olduğunu söyledi.
Erzurum’da bin 500 üzerinde öğretmen açığı bulunduğunu belirten Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, öğretmen açığının özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan bir türlü yukarı tırmanamayan bir şehir açısından fevkalade önemli bir husus olduğunu söyledi.
Karataş, “2017,2018 Eğitim öğretim yılı sıkıntı ve sancılarla başladı. Eğitim öğretimin yılının başlamasıyla birlikte ülkemiz genelinde şehrimizle alakalı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları paylaşmak bu sıkıntılarla ilgili muhataplarımızın gerekli çalışmaları kısa zamanda yaparak giderilmesine noktasında azami gayret göstermesine alanda yaptığımız taramalar ile destek olmak istiyoruz. Sendika olarak eğitim öğretim yılı başladıktan sonra birçok okulu ilçeyi günü birlik geziyor eğitim çalışanları görüşüyoruz. Eğitim çalışanlarından ne tür talepler sıkıntılar var bununla ilgili görüşüyoruz. Buradan elde ettiğimiz verileri kamuoyu ile paylaşmak istiyor ilgili makamlarımızdan bu sorunların çözümüne kavuşturulması noktasında azami gayret sarf edeceklerini yenilemek istiyoruz. Türkiye genelinde Bakanlık resmi açıklamalarına göre yüz bin üzerinde öğretmen açığı olduğu söyleniyor. Bu öğretmen açığından en fazla etkilenen illerden birsi Erzurum Erzurum’daki Milli Eğitim’de çalışan arkadaşlarımızdan resmi olmasa da gayri resmi aldığımız bilgilere göre bin 500 üzerinde öğretmen açığımız var. Bin 500 öğretmen açığı özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan bir türlü yukarı tırmanamayan bir şehri açısından fevkalade önemli bir husus bu anlamda sözleşmeli öğretmen atamalarının yapılmış olması ve hali hazırda sözleşmeli öğretmenlerinin atanmış olan öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları sebebiyle görevlerine başlamamış olmaları şuanda bu açığı biraz daha fazlalaştırıyor.” dedi
KARATAŞ,”ÖĞRETMENLERİN GÖREVE BAŞLATILMASINI TALEP EDİYORUZ”
15 Temmuz darbe sürecinde güvenlik soruşturmaları biten savcılık soruşturmaları sona eren kovuşturmaya gerek yok denilen öğretmenlerin göreve başlatılması gerektiğini belirten Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş,”Bu açığın kapatılması noktasında bu arkadaşlarımızın özellikle güvenlik soruşturmaları tamamlanarak eğitim ordusuna katılması adına ilgililerin azami destek gayret göstermelerini bekliyoruz. 15 Temmuz hain FETÖ Terör örgütü ülkemizin başına bela etmek istediği darbe girişimi ülke içinde olmuş olduğu durum özellikle kamudan atılmalar ve açığa alınmalar şuanda çok fazla devam etmese de büyük bir yekûn’e ulaştı. Burada en çok payı alan kurum Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Erzurum kendi üzerine düşen payı aldı. Bu güvenlik soruşturmaları bitip savcılık soruşturmaları sona eren kovuşturmaya gerek yoktur denilen öğretmenlerin göreve başlatılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 
Bakan Ağbal’dan taşeron açıklaması
 
Şehitler dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Müftülüğünden çocuklar için kermes
Oltu Müftülüğü 4-6 yaş grubu sınıfa katkı sağlamak için kermes düzenledi.
Şenkaya’da 68 Köy Okuluna Kırtasiye Yardımı
Şenkaya ve Köy Federasyonu Başkanlığı tarafından İstanbul’da ‘Geleceğin ...
Dadaş Ortaokulu bir ilki gerçekleştirdi
Erzurum’da Dadaş Ortaokulu Okul Müdürlüğü’nce Velilere 15 Temmuz mektubu gönderildi
 
Azizoğlu öğrencileri karşıladı
İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve birlik, beraberliğin ...
İletişim Fakültesine TRT ödülü
İletişim Fakültesi öğrencilerine destek olmak, onların yenilikçi yönlerini ...
Eğitimde 'Biz Anadoluyuz' Projesi
“Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında öğrenciler Bursa’ya uğurlandı
 
Yüksek Öğretimde “Erişilebilir Üniversiteler' gündemi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel ...
Ülkücülerden Kerkük’e destek yürüyüşü
Atatürk Üniversitesinde Ülkü Ocakları mensubu bin 500’e yakın öğrenci, ...
‘Anadolu Mektebi Yazar Okumaları’ başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile ülkemizde 28 ilde Tarım Eski ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva