2 yıl önce Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilik hayatına başlayan İslam Kılıç, ErzurumX’da özel ders noktasında noksanlık olduğunu belirterek, kendisinin de öğrenci olmasına rağmen, yeni bir eğitim sistemi geliştirerek, özel eğitim vermeye başladı. 10 gün önce 6 kişiyle eğitime başlayan Kılıç, “Uyguladığım yeni sistemle öğrencilerin başarısında en az yüzde 50 artış görülüyor.” dedi.
Kılıç, “Öncelikle ben hafıza oyunlarında bir sporcuyum. Gelecek zamanlarda yapılacak hafıza oyunlarına hazırlanırken kendi öğrencilerimi de yetiştirmek istedim. Aynı zamanda üniversite öğrencisiyim. Hem kendim hem de geçmiş zekâ yarışmalarındaki tecrübemi ders verme noktasında kullanarak öğrencileri geliştirmek amaçlı bu yola girdim. Hem paramı kazanıyorum, hem kendimi geleceğime hazırlıyorum ve belli kapasitemdeki bilgimi kullanarak kendi öğrencilerimi yetiştiriyorum. Benim eğitim alanım sadece matematiksel alanda. 3’üncü sınıftan 7’inci sınıfa kadar öğrencilere yönelik verdiğim dersler Temel hafıza teknikleri, Okul Matematiği ve Zihinsel matematiktir. Bu dersleri Memomat sistemiyle veriyorum. Memomat sistemini Türkiye’de ilk kez ben kullanıyorum. Bu sistemi ilk kez 2009 yılında uygulamaya başlamış ve çocuklar üzerinde, sınavlardaki başarı seviyesinin en az yüzde 50 arttırdığını gördük. Aynı zamanda bu sistem sayesinde de ben 2010 yılın Türkiye Hafıza Oyunları Yarışmasında 2’inci olmayı başarmıştım. Bu sistemle öğrencilere, hem balık veriyorum hem de balık tutmasını öğretiyorum.” dedi.
‘PROFESYONEL EĞİTİM PROFESYONELLERCE VERİLEBİLİR’
Profesyonel eğitim verilmediği takdirde çocuklar üzerinde olumsuz etkilerin doğabileceğini vurgulayan Kılıç, “Eğer çocuğunuzun profesyonel bir eğitim almak istiyorsanız bu büyük bir problemdir. Şöyle ki, çoğu dershane ya da özel ders veren öğretim görevlilerinin bilgi birikimi yetersiz ve tecrübesizdir. Birkaç aylık eğitim sertifikasıyla eğitim veren, zekâ gelişimini geliştirdiğini iddia eden bir çok insan var. Bu insanların verdiği eğitim çocuklarımız için büyük bir problem olabilmekte. Eğitim kabiliyeti profesyonel olmayan eğitmenlerden eğitim alan çocuklarda, eğitime yönelik olumsuz yaklaşımlar etkisi oluşturulabiliyor. Yanlış, sürekli hatalar ve eğitmen hâkimiyeti kuramayanlar çocukların hem derslerden başarısız hem de derslere karşı ilgisizlik oluşabiliyor.” diye konuştu.