Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
21 Mayıs 2021 Cuma - 16:01

Hayırseverlerden destek bekliyor

Bayburt’ta odun doğrarken parmağını hızara kaptıran 17 yaşındaki genç kızın ameliyattan sonraki mutluluğu kısa sürdü. Ameliyatla kopan parmak yerine birleştirildi ancak bir süre sonra sinirlerden ötürü parmak eğri kaldı.

Hayırseverlerden destek bekliyor

Bayburt’ta odun doğrarken parmağını hızara kaptıran 17 yaşındaki genç kızın ameliyattan sonraki mutluluğu kısa sürdü. Ameliyatla kopan parmak yerine birleştirildi ancak bir süre sonra sinirlerden ötürü parmak eğri kaldı. Eğri parmakla elini tam kullanamayan ve maddi imkânları yeni bir ameliyata müsait olmayan genç kız, hayırsever ve devlet büyüklerinden yardım talebinde bulundu.
Bayburt’ta müstakil bir evde yaşayan 8 nüfuslu ailenin 17 yaşındaki kızları Habibe, yaklaşık 5 ay önce sobada yakmak için hızarla odun doğrarken kazara parmağını kesti. Habibe Büyükdağ, kopan parmağıyla birlikte ailesi tarafından Bayburt Devlet Hastanesine götürüldü ilk müdahalenin ardından Erzurum’daki hastaneye sevk edildi. Habibe Büyükdağ’ın parmağı 4 gün dinlendirildikten sonra ameliyata alındı.
Ameliyatla kopan parmağının eline dikildiğini ancak mutluluğunun kısa sürdüğünü ifade eden Habibe Büyükdağ, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:“Ameliyat geçirdim. Ameliyat başarısız olmuş. Damarlar, sinirler kopmuş. Kemiğin telini çekerken koparmışlar parmağım yamuk tuttu. Daha sonraki süreçte Trabzon’daki hastaneye gittik, birçok hastaneyi gezdik. Ama bir sonuç alamadık. Ya keselim dediler yada donduralım dediler. Parmağımın düz olmasını istiyorum, elimi tam kullanabilmenin umuduyla yaşıyorum. Konya’da bir hastane varmış. Orayla irtibata geçtik. Bizim için çok para istediler. 15- 20 bin arası tutuyormuş masraf. Maddi durumumuz olmadığı için yaptıramıyoruz.” dedi.
Yeniden elini tam kullanmayı çok arzuladığını kaydeden Habibe Büyükdağ, Konya’daki hastanede ameliyat olabilmek için kendilerine hayırsever veya devlet büyüklerinin destekte bulunmalarını istedi.
“AİLECEK MAĞDURUZ"
İlk eşini kanser hastalığından dolayı kaybeden ve ikinci kez evlilik yapan 6 çocuk annesi Fatma Sivlim, “Eşim günlük 60 liraya yevmiyeye çalışıyor. Normal zamanda zaten kıt kanaat geçiniyorduk, maddi olarak çok zor durumdayız, sosyal hizmetler, belediye, valilik bu kurumlar yardımcı oluyorlar ama 8 nüfuslu bir aileyiz yetmiyor." diye konuştu.
Maddi imkânsızlıktan ötürü kızının elini kullanamayacağının üzüntüsünü yaşayan anne Fatma Sivlim, "Kızım daha 17 yaşında daha çok genç. Bir şeyler geç olmadan bizlere yardım eli uzatılsın, ömür boyu bir elini kullanamama durumu var. Biz Habibe’nin parmağını tedavi ettirebilmek için farklı hastanelere, farklı şehirlere götürdük. Ama bir sonuç alamadık. En son Bayburt Devlet Hastanesine bir doktorumuz geldi. İyi bir doktor. Parmağı görünce olmayacak gibi değil dedi. Biz anlattık ya kesilecek ya dondurulacak diye. Bize Konya’daki doktoru önerdi. Kendi dokusundan doku testi yapılıp kendi ayağının ikinci parmağından oraya eklemini koyup tedavi edilebilir diye söyledi. Şuan bizim maddi durumumuz iyi değil. Değil hastaneye istenen 15- 20 bin lirayı vermeyi Konya’ya yol parası bulacak durumumuz yok. Zor durumdayız bakalım hayırlısı” dedi.
"TEK UMUDUMUZ KONYA"
Trabzon'da, Eskişehir'de, Ankara'da, Erzurum'da hastane hastane gezdiklerini fakat bir sonuca varamadıklarını vurgulayan anne Fatma Sivlim, “Konya'daki tedaviyi denemek için az bir zamanımız kaldı. Bizim son çaremiz Konya'daki bu doktor, bu şansımızı kaybetmek istemiyoruz, herkesten yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
“Önce sağlık sonra aş”
Kızı Habibe'nin yaşıtlarına imrendiğini, elinin düzeleceğine dair umutlarının ise kalmadığını belirten anne, "Kızım artık umudunu kaybetti. Bir eli olmadan hayatına devam edebileceğine kendini alıştırıyor. 15-20 bin lira bizler için çok büyük para ama bazı insanlar için hiçbir şey. Bu parayı toparlayıp kızımızı sevindirebiliriz. Önce Habibe sağlığına kavuşsun, umutları yeşersin, eskisi gibi elini kullanabilsin, sonra biz işe girip çalışalım, daha genciz çalışırız, çocuklarımıza bakarız. Yeter ki görmezden gelinmeyelim, birileri bize umut olsun, bazı şeyler için geç kalınmasın” diye konuştu.

 
Duaları Anadolu’nun bekası üstüne
 
Esnaf destek süreci 25 Mayıs’ta başlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karasu’daki balık ölümleri araştırılıyor
Karasu Nehirinde binlerce balık telef oldu. Kandilli ve Aşkale arası Karasu ...
TDV’den Gazze’ye tıbbi malzeme desteği
Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail işgali altında bulunan Gazze’ye Türk milletinin ...
Koca: ‘Düşüş eğilimi devam ediyor'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir ...
 
TED'den Kurum'a TOKİ teşekkürü
Emeklilerin konut sahibi olması noktasında yoğun bir çaba sarf eden ve ...
9 bin 94 ilaç geri ödeme kapsamında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Vatandaşlarımızın sağlığını ...
Belediye Başkanı Covid-19’a yenik düştü
Erzincan merkeze bağlı, Mollaköy Belde Belediye Başkanı Kemal Şengül, ...
 
Oltu’da alternatif tıp gündemi
Alternatif tıp konusunda çalışmalarda bulunan Dr. İbrahim Hakkı Ekinci ...
24 saatte korona virüsten 236 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 236 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, ...
Son 24 saatte korona virüsten 242 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 242 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva