Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ARAŞTıRMA
3 Haziran 2022 Cuma - 15:23

Halaçoğlu: ‘PKK’nın yüzde 60’ı ermenilerden oluşuyor’

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermenilerin Müslüman Türklere zulüm belgelerinin Avrupa'daki bir çok arşivde yer aldığını söyledi.

Halaçoğlu: ‘PKK’nın yüzde 60’ı ermenilerden oluşuyor’

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermenilerin Müslüman Türklere zulüm belgelerinin Avrupa'daki bir çok arşivde yer aldığını söyledi.
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Adana'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Ermenilerin Müslüman Türkleri diri diri yaktığını mezalim fırını önünde konferans verdi.
Ermenilerin ve Fransızların bölgede Müslüman Türklere yaşattıklarının belge olarak Avrupa’da bir çok arşivde yer aldığını belirten Prof. Dr. Halaçoğlu, "Tabi biz Ermeni konusunu Türk Tarih Kurumu'nda araştırırken şöyle telkinde bulunmaya çalıştı bazı kişiler, 'yahu oturun oturduğunuz yerde ne diye başınızı belaya sokuyorsunuz.' Bizde şöyle düşündük. Ben babamdan öğrendim. Biz Türk’üz ve Türk Milleti, Türk olan insan yılgınlık göstermez. Her türlü zorluğa karşı mücadele ruhu vermiştir. O ruhla biz bu araştırmaları yaptık. Ölüm tehditleri aldık bunları yaparken. Bir çok yerde işte kırmızı bülten çıkardılar hakkımızda Ermeni soykırımı olmadı dediğimiz için. Bunlarla meşgul olduk, mücadele ettik. Ama işin enteresan tarafı neydi biliyor musunuz? Dedem 1876 yılında doğmuş 1972 yılında vefat etmişti. Düşünün bütün hadiseleri yaşamış. Rahmetli amcam kitapçı Abdullah’tı biliyorsunuz. Abdullah amcam Ermeniler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Kozan’a gelirken yaralanmıştı. O yaş olarak tam olarak bu olayları yaşadığı dönemler bize anlattı. Nerden geldiklerini, nasıl katliam yaptıklarını, zulmettiklerini, sadece Saimbeyli’de değil, Haçin de değil, Feke’de değil, Kozan’a geldiklerini, burada da yazıyoruz dikkat ederseniz ne diyorsanız dikkat ederseniz komavar, bunlar tarafından yani oradan gelen Ermeni başı bozuk askerlere bu isimler veriliyordu. Bunlar tarafından yapılan büyük katliamlar vardı. En son şu Karabağ Savaşında bile esir ettikleri Azerbaycanlı askerleri domuzların önüne attıklarını hepimiz biliyoruz. Bunların görüntülerini bile çekmiş durumdalar videolarda” dedi.
“ERMENİLER 518 BİN 305 MÜSLÜMAN TÜRK’Ü KATLETTİ”
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeniler katliam yapmadığını söyleyenlerin olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:"Yahu kardeşim Ermeniler 1914 Mayısında 1922 yılı Mayıs ayına kadar bütün belgelerle sabittir 518 bin 305 Müslüman Türk’ü katlettiler belgelerle sabit. Bütün dünya arşivlerini araştırdığımızda ortaya çıkan sonuç bu. Almanya, Avusturya, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Milletler Cemiyeti, Cenevre, İran arşivlerinden yüz bin sayfadan belgeler topladık. Ondan sonra Amerika Ermeni soykırımı mı var diyor. Peki, Amerika’nın Irak'ta yaptıklarına ne diyeceğiz, Afganistan' da o kadar sivil öldürdüler bunlara ne diyeceğiz. Bütün bunları göz önüne aldığınızda bizimle ilgili yaptıkları deformasyon bu şekilde.”
PKK’NIN YÜZDE 60’I ERMENİLERDEN OLUŞUYOR”
Türklerin tarihteki başarısını bildikleri için büyük rahatsızlık duyulduğunu kaydeden Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Türk’ten rahatsızlar. Neden rahatsız oluyorlar Türk’ten, Müslüman olduğumuz için mi ? Hayır. Bir sürü Müslüman var Araplar var onlardan nefret etmiyorlar hatta işbirliği yapıyorlar. Ama bizden nefret ediyorlar. Bizim böyle bir müttefikimiz var düşmana ihtiyacımız yok. Çünkü biz Doğu Roma'yı yıktık, Doğu Hristiyanlığının merkezini kontrol ettik ve İstanbul'u aldık. Patrikane bizim kontrolümüzde şuan bunun için bunu hazmedemiyorlar" diye konuştu.
PKK’nın yüzde 60’ınin Ermenilerden oluştuğunu ve bunu da belgelediğini söyleyen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Hangi köylerde Ermeniler oturuyor hepsinin kaydı var.
PKK hareketi bir Kürt hareketi olarak görülmemelidir. Abdullah Öcalan Ermenidir, Kürt değil. Tek kelime Kürtçe bilmez. Ama Ermenice bilir.” dedi.

 
Çavdar 3’üncü oldu
 
Terörle mücadelede kararlılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol testleri Erzurum’da gerçekleşiyor
Dünyada üretilen tüm Mercedes-Benz otobüslerin yol testleri Mercedes-Benz ...
Atatürk Üniversitesi ROBOFEST tamamlandı
Atatürk Üniversitesinin hem paydaşı olduğu hem de çok sayıda standıyla ...
Ürettikleri paraşütlü roketle Amerika’da yarışacaklar
Erzurum üniversite öğrencileri Pençe-3 ismini verdikleri paraşütlü roket ürettiler.
 
Milli Uzay Programı Strateji Belgesi yayımlandı
Milli Uzay Programı Strateji Belgesi Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Lise öğrencileri bomba bırakan İHA üretti
Erzurum’da liseli gençler yaptıkları yazılımla bomba bırakan İnsansız ...
Erzurum’da robot günleri başladı
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum ...
 
ATAUNİ’de sosyal arabuluculuk gündemi
Bir takım ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Erzurum’da bulunan Şiddetle ...
Kentle bütünleşen üniversite etkinlikleri başladı
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen “Kentle Bütünleşen ...
Erzurum Aile istatistikleri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da tek kişilik hane halkı sayısı 33 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva