Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
HABERLER>GUNDEM
3 Kasım 2015 Salı - 08:39

HAK-İŞ: “Millet İstikrara oy verdi”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, milletin 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde başta demokrasi olmak üzere kazanımlarına sahip çıktığını belirtti

HAK-İŞ: “Millet İstikrara oy verdi”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Seçimler göstermiştir ki sosyal politika alanında standartların güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Yeni hükümetin taşerondan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarına, asgari ücretten emekli maaşlarına kadar pek çok alanda sorunları çözüp sosyal dengeyi kuracağına inanıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, milletin 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde başta demokrasi olmak üzere kazanımlarına sahip çıktığını belirtti. Halkın Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın, kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullandığını ifade eden Arslan, “Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Türkiye demokrasisinin en başarılı olduğu alanlardan biri seçimlerdir. Seçime katılım oranının yüzde 87 ile rekor düzeye ulaşması, 7 Haziran seçimlerine göre geçersiz oyların büyük oranda azalarak vatandaşların daha bilinçli davranması Türkiye demokrasisi açısından memnuniyet vericidir. Ayrıca seçimler sırasında meşruiyet, katılım ve sonuçları etkileyecek ciddi hiçbir olayın yaşanmaması Türkiye demokrasisi açısından büyük kazanımlardır. Seçim sonuçlarına göre, millet Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın, kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır. Ülkenin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için parlamentoyu kendi iradesine göre yeniden şekillendirmiştir. Millet, 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde başta demokrasi olmak üzere kazanımlarına sahip çıkmış ve AK Parti’yi bir kez daha tek başına iktidar yapmıştır. Seçim sonuçları iktidar partisine ayrı, muhalefet partilerine ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Bu kapsamda parlamentodaki tüm partiler seçim sonuçlarını doğru okumalı, seçim öncesi yaşanan tartışmalar geride bırakılmalı ve daha sorumlu davranılmalıdır. Parlamentoya giren siyasi partiler kriz politikaları gütmek yerine parlamentonun daha etkin ve verimli çalışmasına, toplumsal barışa ve istikrara katkıda bulunmalıdır” dedi.

Arslan, şunları kaydetti:

“Seçimler göstermiştir ki sosyal politika alanında standartların güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Yeni hükümetin taşerondan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarına, asgari ücretten emekli maaşlarına kadar pek çok alanda sorunları çözüp sosyal dengeyi kuracağına inanıyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye’nin öncelikli gündem maddelerinden bir diğerinin de yeni anayasa çalışması olduğunu öteden beri ifade ediyoruz. Yeni anayasa sivil ve demokratik bir hukuk devleti olmanın, topluma sorunların üstesinden gelme ve ilerleme fırsatı sağlamanın çağdaş bir yol haritası olmalıdır. Anayasadaki temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, demokratik süreci engelleyen ve toplumun tercihlerini sınırlandıran ne kadar düzenleme varsa bir çırpıda değiştirilmelidir. AK Parti geçmiş dönemin tecrübesiyle reformlarını kamuoyu desteğini alarak ve sosyal tarafları ikna edecek bir strateji izleyerek hayata geçirmelidir. Başta istihdam olmak üzere sosyal politikalar ve sosyal koruma sistemleri hayata geçirilmelidir.”

 
Erzurum'da AKA Projesi
 
Milletvekili Aras partililerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAGESDER seçim sonuçlarını değerlendirdi
1 Kasım'da yapılan Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler sürüyor.
ERVAK:Vatandaş ‘huzur ve istikrar’ dedi
1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin ardından açıklama yapan Erzurum Kalkınma ...
Yalçın: "Milletimizin Rotası Yeniden Büyük Türkiye”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi, ...
 
Görmez’den tarihi sesleniş
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Moskova'da din görevlileriyle bir araya geldi...
Güvenli: ‘Millet iradesine herkes saygı duymalı’
1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yayınlayan ...
Karaca: “Seçim sonuçları hayırlı olsun”
Karaca; “Her şeyin bir sonu olduğu gibi, seçim süreci de dün sona erdi. ...
 
MÜSİAD seçim sonuçlarını değerlendirdi
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, 1 Kasım meçim sonuçlarını değerlendirerek, ...
Altıparmak'tan Huzur ve Güven teşekkürü
1 Kasım 2015 Genel Seçimlerin Erzurum'da huzur ve güven içerisinde tamamlanması ...
Arslan: ‘Erzurum, değerleriyle bir markadır’
Güneş Vakfı’nın geleneksel konferans etkinliklerinin bu haftaki konuğu, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva