Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
HABERLER>SPOR
11 Mayıs 2012 Cuma - 23:37

Güreşin nabzı A.Ü'de attı

Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Güreşin nabzı A.Ü de attı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2012 faaliyet programında yer alan ve Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.
Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye şampiyonasına 59 üniversiteden 350 erkek ve bayan güreşçi katıldı. Nefesleri kesen mücadelelere sahne olan güreş maçlarında 24 hakem görev yaptı.
Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan güreş şampiyonasını çok sayıda spor sever izledi. Yapılan final müsabakalarını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Atatürk Üniversitesi Spor Koordinatörü M. Suphi Özçomak, Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Yolspor Kulübü Başkanı Sabri Gökhan Genç ve federasyon yöneticileri ile güreş severler izledi. Şampiyona sonunda birinciliği Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kazandı.
KATILAN TÜM PEHLİVANLAR GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’da Türkiye güreş şampiyonası organize etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Şampiyonaya katılan tüm sporcuları, antrenörleri ve üniversite yöneticilerini kutladı. Dört gün süren güreş müsabakalarında Erzurumluların güreşe duyduğunu belirten Rektör Koçak, tüm pehlivanların gönül şampiyonu olduğunu söyledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Türkiye’de üniversitelerde eğitim gören elit pehlivanlar Erzurum’da güreştiler. Bu büyük mutluluk verici bir olay. İlimize gelen tüm güreşçileri, üniversite yöneticilerini ve antrenörleri kutluyorum. Erzurum bugün her yönüyle bir spor kenti olmuştur. Üniversite Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen spor organizasyonlarının yanı sıra uluslar arası spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Erzurum tüm Türkiye’nin gıpta ile izlediği bir spor kenti olmuştur. Şampiyonada dereceye giren sporcuları ve takımları yürekten kutluyorum”dedi.” dedi.
KUPALARINA VE MADALYALARINA KAVUŞTULAR
Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonasının ilk gününde Greko-Romen Atatürk Üniversitesi’nin öğrencisi olan Milli güreşçi Rahman Bilici 66 kiloda şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Önceki gün yapılan müsabakalarda 55 kiloda Vedat Bulduk ve 60 kiloda Recep Münir Aktaş Atatürk Üniversitesi adına iki altın madalya kazandı. Şampiyonada dün 59 bayan bayan güreşçide madalya mücadelesi verdi. Erzurum’da yapılan Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nda takım halinde şampiyonluğu Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kazandı. Karaman Mehmetbey Üniversitesi ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi elde etti.
Dün akşam 55, 60, 66, 74,84,96 ve 120 kilo da yapılan final maçlarının ardından dereceğe giren güreşçilere madalya verilirken, ilk üçe giren takımlara da kupaları verildi.Yapılan final karşılaşmaları sonunda şampiyonluğu 19 Mayıs Üniversitesi kazandı. Turnuvanın son gününde dereceye giren takımlara kupa, sporculara da madalyaları verildi.

 
Erzurum sağlık için yürüdü
 
Üstad Itri'ye vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH Kaya ile gururlandı
Soner Kaya Antalya’da düzenlenen Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda ...
Yakutiyebelediyespor, BAL Liginde
Erzurum’un son döneminin en parlak ekibi Yakutiyespor, Aşkale 3 Mart’ı ...
Yakutiyebelediyespor hedef büyüttü
Yakutiyebelediyespor, birbiri ardına engelleri aşarak Türkiye finaline ...
 
Golfte Erzurum damgası
Erzurum’un golfteki başarısı sürüyor.
FB'lilerden galibiyet coşkusu
Süper Final maçlarında Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u 3-1 yenmesi üzerine ...
B.Belediyespor şansını yitirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesispor deplasmanda oynadığı Sancaktepe Belediye ...
 
"Allgeau-Orient Rallye" başladı
Erzurum, dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan "Allgeau-Orient ...
Halterde Daşdemir yüzümüzü güldürdü
Erzurum Gençliksporlu Adem Daşdemir, ilk kez büyükler kategorisinde yarıştığı ...
4 sporcumuz olimpiyat vizesi aldı
2012 Londra Olimpiyatları vizesi alan milli güreşçiler Bölükbaşı ve Bilici’nin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva