Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
HABERLER>SÄ°YASET
22 Ekim 2015 Perşembe - 11:37

Güllüce: ‘Yerlilik hamlesine ihtiyacımız var’

Güllüce, “Sayın Cumhurbaşkanımızda çok defa tekrarladı yerlilik ve millilik kavramı. Aslında topyekün bir hamleye ihtiyacı olan bir kavram bu. Türkiye’deki her kesimin ama yönetici ama vatandaş bir şahlanış hareketi yapıp yerelliğe, milliliğe ve yerliliğe dönüş çabası harcaması lazım. ‘ dedi

Güllüce: ‘Yerlilik hamlesine ihtiyacımız var’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “İnsan nüfusu ve coğrafi büyüklüğü birlikte ele aldığımızda dünyanın 10 büyük ülkesinden bir tanesiyiz. İnşallah ekonomide de 10 büyük ülkeden biri olacağız” dedi.

“Bulut Kent Bilgi Sistemi” açılış ve imza töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Grand Cevahir Hotel’de düzenlenen törene Bakan Güllüce’nin yanı sıra Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Bekir Tuzel ve sistemin pilot uygulamasının yağıldığı illerin belediye başkanları katıldı. Programda konuşan Bakan Güllüce, “Akıllı kentlere doğru Türkiye 2023’lerde dünyanın 10 ekonomisinden biri olacak iddiasındayız. Zaten dünyanın insan nüfusu ve coğrafi büyüklüğü birlikte ele aldığımızda dünyanın 10 büyük ülkesinden bir tanesiyiz. İnşallah ekonomide de 10 büyük ülkesinden biri olacağız. O zaman ekonomide böyle büyüyen, gelişen bir ülkedeki şehirlerin yönetilmesi de çok farklı olacaktır” şeklinde konuştu.

“AMAÇ ANALİZ ETMEK, GELECEĞİNİ PLANLAMAK VE YÖNETİMİNİ İYİLEŞTİRMEK”

Projenin amacına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Güllüce, “Kentlerimizin mevcut durumunu analiz etmek, geleceğini planlamak ve yönetimini iyileştirmek için bu sistemi kuruyoruz. Tabi sistem değiştirmedikçe gelişmenin de mümkün olmadığı ve siyaseten sistemle oynamanın bir şey getirmediği için de belediye başkanlarımız ve siyasilerimiz sistemle ilgili değişime pek zaman ayırmazlar. Çünkü ne yaptın, kaç metre asfalt döktün soru bu. Biz bulut sistemi yaptık, alt yapının bütün sistemini oturtturduk. O muhatabımıza bir şey ifade etmediği için, bakanlıklarda da böyledir. Sistemle, sistem yenilemeyle, sistemi düzeltmeyle, kurumsallaşmayla uğraşılmaz güncelle uğraşılır. Ama bu bir yerde patlıyor, bir yerde büyük problemlere sebebiyet veriyor “ dedi.

“BİR YERLİLİK HAMLESİNE İHTİYAÇ VAR”

Bakan Güllüce, “Bulut Kent Bilgi Sistemi”nin kamu için bulut teknolojilerinin kullanıldığı ilk proje olduğuna dikkat çekerek, "Yerel yönetimlerdeki lisans maliyetinin ortadan kaldırılması projenin en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızda çok defa tekrarladı yerlilik ve millilik kavramı. Aslında topyekün bir hamleye ihtiyacı olan bir kavram bu. Türkiye’deki her kesimin ama yönetici ama vatandaş bir şahlanış hareketi yapıp yerelliğe, milliliğe ve yerliliğe dönüş çabası harcaması lazım. Tükettiği gıdadan, tekstilden bilgisayar sistemine kadar bir yerlilik hamlesine ihtiyaç var. Eğer bu yerlilik ve millilik hareketi topyekün her ferdin başlattığı ve devam ettirdiği bir hale dönüştürülebilirse biz 2023 hedefini yakalayabiliriz. Bugünün savaşları artık siber savaşlarına dönüşüyor. Tankla, topla savaşamıyorsunuz, tankınız savaşamıyor. Eğer bir siber saldırıya muhatap oluyorsanız uçağınız savaşamıyor. Bankalarınız çöküyor. O zaman pahalı da olsa, bugün için mükemmel de olmasa bizim 'kara kafalı' diye yurt dışındakilerin dalga geçtiği Anadolu çocukları var ya onlara müracaat edeceğiz. 'Gel kardeşim biz yerli yazılım için seni koruyoruz ve destekliyoruz' diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen imza törenin ardından Bakan Güllüce otelden ayrıldı.

 
‘İnternet çıktı, okumayı unuttuk!’
 
Mahallebaşılılar Sekmen’e minnettar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deligöz: ‘Durmak yok, yola devam’
Şenkaya ilçesine bağlı AK Parti Akşar Mahalle teşkilatını ziyaret eden ...
Ilıcalı Tortum Taşbaşı’ndaydı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, seçim çalışmalarını ...
Akdağ’dan Medya buluşması
Eski Sağlık Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep ...
 
Taşkesenlioğlu: ‘Milli irade galip gelecek’
Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum’un Çat ilçesinde seçim çalışmalarına ...
Korkut Sanayi esnafının duasını aldı
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, sanayi esnafını gezerek sorunlarını ...
Milletvekili Karaburun’dan DEGD’e destek
Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile bir araya gelen Meral, ...
 
Ala: “Palandöken’le Uludağ’ı birleştireceğiz”
Efkan Ala, dertlerinin Palandöken’le Uludağ’ı birleştirmek olduğunu söyleyerek, ...
Yaptırmış: ‘AK Parti huzur ve istikrarın adresi’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, 1Kasım seçim çalışmalarına ...
Akdağ gençlerle istişare etti
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva