Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
18 Nisan 2018 Çarşamba - 17:22

Göç Sempozyumu’nda mülteciler konuşuldu

Bağcılar’da düzenlenen “Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu”nda son yıllarda yaşanan göç dalgası nedeniyle Türkiye ve Avrupa ülkelerine yerleşen mültecilerin durumu ele alındı.

Göç Sempozyumu’nda mülteciler konuşuldu

Bağcılar’da düzenlenen “Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu”nda son yıllarda yaşanan göç dalgası nedeniyle Türkiye ve Avrupa ülkelerine yerleşen mültecilerin durumu ele alındı.

Bağcılar Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Türk-Alman Üniversitesi işbirliğiyle “Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu” düzenlendi. Bağcılar'da bir otelde düzenlenen sempozyuma İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Petermann, Avrupa Birliği Irkçılığa Karşı Birim Başkanı Benedetto Zaççhırolı, Danimarka'nın Vejle Belediye Başkan Vekili İbjespergard, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Halil Akkanat, Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz katıldı. “Göçmenlerin sosyal uyumu nasıl sağlanmalı?” sorusuna cevap aranan sempozyumda siyasetçiler, akademisyenler, yurt içinden ve yurt dışından belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları görüşlerini paylaştı. Sempozyumun ilk oturumunda 'Türkiye’de göçmenlerin uyumuna ilişkin iyi uygulama örnekleri' anlatılırken, ikinci oturumda farklı ülkelerden katılımcılar tarafından uyum konusundaki iyi uygulama örnekleri 'Avrupa Perspektifleri: Sosyal uyum nasıl sağlanmalı?' başlığı altında konuşuldu. Son oturumda ise “Sosyal uyum ve yerel yönetimler üzerine tartışmalar” başlığı altında alanında uzman akademisyenler tarafından mevcut durum analizi yapılarak, göç konusunda deneyimler paylaşıldı. Oturumlarda soru-cevap bölümü gerçekleştirilerek, dinleyicilerin aktif katılımı sağlandı.

Programa ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da göç ve uyum konusunda gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

"YAKLAŞIK 8 BİNE YAKIN AFGANLIYI HAVAYOLUYLA ÜLKELERİNE GÖNDERDİK"

Türkiye'ye gelen Afganlar ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Afganların gelişi ile ilgili bir dalga ile karşılaştık. 40 yıldır devam eden bir savaş var. Kim hangi silahını sizin üzerinizde deneyecek bilemiyorsunuz. Bu ortamdan insanlar daha güvenli, huzurlu ortamlara kaçmak istiyorlar. Hafta sonu geri gönderme merkezlerini gezdim. Söyledikleri tek bir şey var. 'Bizi bırakın Türkiye’de yaşayıp çalışalım, karnımızı doyuralım.' Başka bir şey istemediklerini söylüyorlar. Böyle bir dalga ile karşılaştık. Afgan hükümetinin gösterdiği olgun iş birliği ile hem aldığımız önlemlerle o dalga duruldu. Yaklaşık 8 bine yakın Afganlıyı havayoluyla ülkelerine gönderdik" dedi.

Afganların ülkelerine geri dönüşü için çalışmaların devam ettiğini belirten Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz da, "Bu yılın başından itibaren Afganistan’tan bir dalgalanma yaşadık. Alınan önlemler ve etkili geri dönüş operasyonları sonrasında durum kontrol altında. Geçişleri çok azalmış durumda. Yok denilecek kadar az Afganlı sınırdan geçmekte. Hem tarifeli, hem tarifesiz uçuşlarla dönüşleri gerçekleştiriyoruz. 9 tarifesiz sefer düzenlendi. Bugün Erzurum’dan 324 kişilik bir seferimiz daha var. Bu hafta içerisinde üç uçuş daha olacak. Toplamda da bu hafta sonuna kadar 6 bin 846 Afgan’ın ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönüşünü sağlamış olacağız. Tahminimiz önümüzde iki hafta içerisinde 10 binden fazla Afgan ülkelerine dönmüş olacak" diye konuştu.

BAĞCILARDA GÖÇMENLER İÇİN ÇÖZÜM MASASI OLUŞTURULDU

Sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Katılımcılar özellikle burada yapılan çalışmaları ortaya koyacaklar. Ortak akıl üretme noktasında ve yapılan çalışmalarda faydalı olacağına ben inanıyorum. Sempozyum sonrası çalışmalar bir kitap haline getirildiğinde güzel bir kaynak eser olacağına inanıyorum. Hiç kimse isteyerek toprağından ve vatanından ayrılmak istemez. Onun için onlara ülkeleri dışında yabancılık hissettirmemek çok çok önemli. Öncelikle ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim ve dil öğrenmesi noktasında, meslek edinip kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılaması noktasında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bir masa oluşturduk, öncelikli olarak göçmenlerin tespiti ile birlikte sorunlarının çözümü noktasında neler yapılabilir ile ilgili, sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerle birlikte ortaya koyduğumuz çalışmalar var” dedi.

 
Erzurum’da “81 İl 82 Mektup” sergisi
 
Karakale Ağaçlandırma projesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GHSİM’den 2026 tanıtımı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube ...
İller gürültü haritası açıklandı
Adana, Gaziantep, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Sakarya, ...
ETÜ Nobelyum Bilim Kongresi tamamlandı
Erzurum’daki ilk Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi olan “Uluslararası ...
 
Karayazı Heyran Gölü Botanik gündeminde
Ağrı’nın Eleşkirt ile Erzurum'un Karayazı ilçesi arasında kalan Heyran ...
Güneş Vakfı Otizmin “Farkında”
Güneş Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Geleneksel Cuma Konferanslarının bu ...
“Büyük Doğu’nun Atlıları” yayımlandı
Anılar, Olaylar ve Belgelerle Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) yüz ...
 
Güzel kaçak göçmen sorununu değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde 17 kaçak göçmenin Iğdır yolunda ölümünün ardından ...
“Ölümlü kazaların yüzde 50'sinin sebebi hız”
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ölümlü kazaların yüzde ...
Dast-Bir'den STK'lara ücretsiz proje danışmanlığı
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği STK’lara ücretsiz proje desteği sağlayacak.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva