Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>BÖLGE
21 Şubat 2013 Perşembe - 07:37

Göksan'dan tarih dersi

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve Erzurum Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Göksan Gümüşhane’de Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir konferans verdi. Göksan’ın konferansı büyük ilgi buldu.

Göksan dan tarih dersi

Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin 38. Kuruluş yıldönümü olan 13 Şubat 2013 ve Gümüşhane İlinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü olan 15 Şubat 2013 tarihinde Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti etkinlik programı düzenlendi.
Gümüşhane’nin kurtuluşunun resmi törenlerinin ardından KKTC rüzgarı Kültür Merkezi’nde fotoğraf sanatçısı Ersin Taşer’in fotoğraf, KTKD Mersin Şubesi Başkanı Bilge Tatver ve KTKD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şule Çetin minyatür, KTKD Mersin Şubesi Üyesi Zübeyde Ağdıran’ın yağlı boya resim sergilerinin açılışı ile esmeye başladı. Etkinlik çerçevesinde Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan “Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir konferans verdi.
CANLI’NIN SUNUMU
Konferanstan önce bir sunum yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye’nin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de kolay kazanılmadığını belirterek “Biz Kıbrıs Türk’ünün hür şekilde yaşamasını ve KKTC’nin dünya devletleri tarafından da kabul görmesini bekliyoruz” dedi.
GÖKSAN KONFERANS VERDİ
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan Konferansta yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta 1950’li yıllarda yaşanan olayları anlatarak, “Her an etnik temizlikle karşı karşıya idik Dağınık bir şekilde örgütlenmeye başladık. Köylerde, kasabalarda Rum saldırılarına karşı ne yapabiliriz diye çareler arıyorduk. Örgütlendik ama silahımız, tanklarımız, toplarımız hiçbir şeyimiz yoktu. Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulmasında öncülük yaptılar ve Türk Mukavemet Teşkilatı kuruldu. “dedi.
KIBRIS’IN ÖNEMİ
Göksan, Kıbrıs’ın Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti. Atatürk’ün 1937 yılında Antalya’da ki bir tatbikatta “Bu adaya dikkate ediniz bu ada düşman elinde olursa Türkiye’nin güvenliği tehlikeye düşer” demesi ve Başbakan Adnan Menderes’in “Hiçbir Türk hükümeti, Kıbrıs’ın Rumların elinde olmasına göz yummayacaktır” sözü bu önemi ortaya çıkarmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri gereken özeni ve yardımı Kıbrıs Türklerinden esirgememiştir. 1963’te Rumların Kanlı Noel ile birlikte 11 yıl Kıbrıs’ın küçük bir bölümünde hapsedildik. Ancak teslim olmadık. Çünkü Türkiye’nin, Anadolu insanının gelerek bizleri kurtaracağını biliyorduk. Türk askeri canlarını tehlikeye atarak Kıbrıs’a çıktı ve bugün üzerinde yaşadığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmamıza katkı verdiler. O nedenle ne kadar şükran duysak azdır. Bizler, kurduğumuz bu Cumhuriyeti torunlarımızdan emanet aldık, bu emaneti en iyi şekilde koruyup onlara teslim edeceğiz. Kanla kazanılan vatan masa başında kaybedilmez. Göndere çekilen bayrak sonsuza kadar orada kalır. Aşağıya inmez” diye konuştu.
               
Konferanstan sonra Gümüşhane İlindeki Kıbrıs Gazilerine ve yakınlarına Kıbrıs Türk Kültür Derneği “Onur ve Şükran” Belgesi verdi. Ayrıca Göksan, Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya, Minyatür Sanatçısı Bilge Tatver ve Şule Çetin’in eserlerinden ve Kıbrıs’ta yaşanan olayları çok iyi anlatan “Magosa Göçmenleri” fotoğraf albümünü hediye etti.
GÜMÜŞHANE İMZA GÜNÜ
Geçen yıl Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi 11 yaşında Begüm Bozalan tarafından, Sosyal Bilgiler öğretmeni Filiz Köksal danışmanlığında yapılan araştırma inceleme çalışması sonucu hazırlanan ve 14-16 Haziran 2012 tarihlerinde Konya İlinde düzenlenen 1. Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresinde bildiri olarak sunulan “1974 Barış Harekâtı ve Gümüşhaneli Gaziler” adlı çalışma Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından kitap halinde getirilerek basıldı. Kitap Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan tarafından dernek adına Bilim ve Sanat Merkezi’nde Begüm Bozalan’a hediye edildi. Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılan törene, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Genel Başkan Yardımcısı M.Erol Ekenleroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yüksel, Hüseyin Göksan Denetleme Kurulu Üyesi Nesrin Aydın, Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver, Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Şule Çetin, Zübeyde Ağdıran, KKTC Fotoğraf Sanatçısı Ersin Taşer, Kıbrıs Genç TV İzmir Muhabiri ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Neptün Özbakay, Sanat Merkezi Öğretmenleri ve idarecileri, Okul Aile Birliği Başkanı Kubilay Bozalan katıldı. Törende Ahmet Göksan, Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Begüm Bozalan tarafından hazırlanan “1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ve Gümüşhaneli Gaziler” adlı kitap için danışman öğretmen Filiz Köksal’a ve Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Cengiz Kalaycı’ya teşekkür etti. Kıbrıs Gazileri ile ilgili yapılan çalışmaların önemini anlattı ve Kıbrıs ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili bilgiler verdi.
ÖZCAN TÜRE KONSERİ
15 Şubat 2013 tarihinde Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından Türk halk müziğinin usta sesi Özcan Türe konseri düzenlendi. Bu konsere Belediye Başkanı Sayın Mustafa Canlı’nın davetlisi olarak Kıbrıs Türk Kültür Derneği heyeti katıldı.
Tören sonrasında KTKD Genel Başkanı Ahmet Göksan, “Ermeni zulmüne ve katliamlarına uğramış ve kahramanca savaşmış Gümüşhane halkının kahramanlıklarından bahsederek, Ermenilerin Kıbrıs’ta kamplarda eğitilerek Kahramanmaraş’a ve Güneydoğu Anadolu’ya çıkarıldığını ve sözde Ermeni soykırımlarını ortaya atanların duyması için Maraş’ın neden Kahraman, Antep’in neden Gazi olduğunun düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
 
 
 

 
Erzurum'dan Suriye'ye yardım köprüsü
 
Veremle Savaş ödülleri dağıtıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tapul son yolculuğuna uğurlandı
Çığ altında kalarak hayatını kaybeden Erdem Tapul, memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı.
Kar yolları kesti
Kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde 132 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kendi elektriğini kendi üretti
Erzurum’un Oltu ilçesinde Fehmi Atuğ, kendi elektriğini üreterek, elektrik ...
 
Sayır Hoca beka alemine uğurlandı
Ağrı’nın Patnos ilçesindeki kanaat önderi Abdulbaki Sayır vefat etti.
AFAD ve UMKE’den çığ tatbikatı
Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma ile Kars ...
Şampiyonluk için hala ümit var..
Bölgesel amatör Lig 1’inci gurupta, Baybutspor yenilgisi sonrasında zirve ...
 
Golf'ta Doğu açılımı
Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Erzurum, ...
Cazibe Merkezinde yeni süreç
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmalarına 2011 Ocak ayı itibariyle ...
Yakutiye taraftarını şok etti
BAL 1’inci gurupta zirve mücadelesi veren Yakutiyespor Bayburtspor’a 5-0 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva