Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
17 Kasım 2023 Cuma - 01:24

Gazze: Direnen İnsanlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geçmişten günümüze zulme uğrayanın yanında, zalimin karşısında olan mazlumlara kucak açan Türkiye, bugün de masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır. ' dedi

Gazze: Direnen İnsanlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geçmişten günümüze zulme uğrayanın yanında, zalimin karşısında olan mazlumlara kucak açan Türkiye, bugün de masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır. Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde yapılan katliamların durdurulması, bizim hem insani vazifemiz hem de inancımızın bir gereğidir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde birçok ülkeden devlet ve hükûmet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen "Filistin İçin Tek Yürek" konulu zirveye özel "İşgal Altındaki Filistin'in Haklı Davasında Türkiye'nin Barış Diplomasisi" kitabı ve "Gazze: Direnen İnsanlık" isimli sergi hazırlandı.

İNSANLIK DRAMI

Gazze'de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmayı amaçlayan ve İsrail'in saldırılarının durdurulması, barışın tesis edilmesi için Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışında gösterdiği çabayı ortaya koyan kitap, zirvede devlet ve hükûmet başkanlarının eşlerine dağıtıldı.

Söz konusu kitap, "İsrail-Filistin meselesinin tarihsel arka planı", "İsrail'in Filistinliler’e yönelik 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan soykırım girişimi", "İsrail’in saldırılarında hayatlarını kaybeden siviller", "Filistinli ve İsrailli yetkililerin açıklamaları", "Uluslararası toplumun İsrail-Filistin meselesine yaklaşımı", "İsrail barbarlığının ulusal ve uluslararası medya yansımaları", "Türkiye'nin Filistin davasına desteği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın barış girişimleri" başlıklarından oluşuyor.

3 DİLDE HAZIRLANDI

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde hazırlanan arşiv niteliğindeki eser, 19. yüzyıldan günümüze İsrail-Filistin meselesinin kronolojik bir özetini sunuyor.

İsrail'in bombaladığı hastaneler, eğitim kurumları, dinî mekânlar, tarihî ve uluslararası örgütlere ait mekânların görsellerinin yer aldığı kitapta, İsrail'in düzenlediği saldırılarda sivil can kayıplarının geldiği nokta da dünya kamuoyuna aktarılıyor.

Yaşanılan zulmü, acıyı ve dökülen gözyaşlarını gösteren fotoğraflarla Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar, kadınlar, sağlık çalışanları ve basın mensuplarını anlatan kitapta, Türkiye'nin Filistin davasına desteği de ele alınıyor.

Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının, barış girişimlerinin ve diplomasi trafiğinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığının yürüttüğü barış diplomasisi de detaylı bir şekilde yer alıyor.

"GAZZE'DEKİ KARDEŞLERİMİZİ ASLA SAHİPSİZ, ÇARESİZ BIRAKMADIK VE BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitabın takdim yazısında, yıllardır yeryüzünde en büyük adaletsizliklerin ve dramların yaşandığı işgal altındaki Filistin topraklarının bir kez daha kan, gözyaşı ve tarifsiz acılara şahitlik ettiğini belirtti.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Yaşananlara uluslararası kuruluşlar ve birçok ülkenin sessiz kaldığı Gazze'de, milyonlarca sivilin, ihtiyacı olan gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakıldığına, toplu hâlde cezalandırıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "İşlenen onca zulme, savaş suçuna ve katliama rağmen vicdanlar harekete geçmiyor, dünya olup biteni izlemeye devam ediyor. 7 Ekim'de başlayan ve Gazze'de insanı, tabiatı ve coğrafyayı yok etmeyi hedefleyen büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, tarihî mekânlar, pazar yerleri, mülteci kampları bombalanıyor. Masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar acımasızca katlediliyor. Abluka altındaki Gazze'de en temel insan hakları bile yok sayılıyor.

TÜRKİYE, BUGÜN DE MASUM VE MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDA

Geçmişten günümüze zulme uğrayanın yanında, zalimin karşısında olan mazlumlara kucak açan Türkiye, bugün de masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır. Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde yapılan katliamların durdurulması, bizim hem insani vazifemiz hem de inancımızın bir gereğidir. 7 Ekim'den bu yana bir taraftan diplomatik temaslarımızı her seviyede sürdürürken diğer taraftan da Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için gayret gösteriyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz bırakmadık ve bırakmayacağız."

Gelinen noktada mevcut durumun, dünyanın tamamının, küresel yönetim ve güvenlik düzeninin, bu konuda sorumluluk ve yetki sahibi tüm kurumların haysiyet sorunu olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu durum karşısında ilkeli ve insani bir duruş benimsediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivillere karşı eylemleri tasvip etmediklerini her fırsatta söylediklerini hatırlatarak "Önceliğimiz insani ateşkesin tesis edilmesidir. Kudüs-i Şerif'e dört asırdan fazla hizmet etmiş milletimiz açısından da bu mübarek beldenin çok müstesna bir konumu vardır. Şunun altını dikkatle çiziyoruz ki Orta Doğu'ya kalıcı barışın gelebilmesi ancak 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Bu çerçevede bölgede söz sahibi tüm aktörleri barışa, samimiyetle katkı vermeye davet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından hazırlanan bu eserin Gazze'de günlerdir yaşanan insanlık dramı konusunda Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında ortaya koyduğu samimi çabayı kayda geçireceğine gönülden inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"GAZZE: DİRENEN İNSANLIK" SERGİSİ

Öte yandan, Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Filistin İçin Tek Yürek" konulu zirve kapsamında, Başkanlığımız tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde "Gazze: Direnen İnsanlık" isimli sergi düzenlendi.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını konu alan sergide, kaybedilen canlardan, bombalanan hastanelere, okullara, yaşanan vahşet gözler önüne serilirken sergide Batı medyasının saldırılara ilişkin yanlı ve zulmü yok sayan tutumu, haber manşetleriyle ve görsellerle yer alıyor.

Gazze'de karanlık bir gecede neler yaşandığının insan ve bomba sesleriyle canlandırıldığı "Gazze Odası"nın da bulunduğu serginin 24 metrelik tünel bölümünde, saldırılarda hayatını yitirenlerin isimlerine yer veriliyor.

"Küresel Vicdan Odası"nda ise dünyanın birçok ülkesinde Filistin'e destek veren mitinglerden görüntüler, siyasetçilerin, sanatçıların, entelektüellerin Gazze'nin yalnız olmadığına dair mesajlarından kesitler bulunuyor.

Sergide, Gazze'nin eski zamanlarını gösteren "Umut Odası" ile saldırılarda bombaların yarattığı etkiyi gösteren molozlardan oluşan bir enstalasyon da yer alıyor.

"Gazze: Direnen İnsanlık" sergisi, zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanlarının eşleri tarafından da büyük ilgi gördü.

Emine Erdoğan "first lady''lerle "Gazze: Direnen İnsanlık" sergisini gezdi

Açılış konuşmasını Emine Erdoğan'ın gerçekleştirdiği zirvede, konuk devlet ve hükûmet başkanlarının eşleriyle özel temsilciler de birer konuşma yaptı. Zirvenin ardından konukların da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Emine Erdoğan ile beraberindeki konuklar, daha sonra iletişim Başkanlığınca Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde zirveye özel düzenlenen "Gazze: Direnen İnsanlık" sergisini ziyaret etti.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını konu alan sergiyi gezen Emine Erdoğan ile konuklara, serginin "Gazze Odası", "Küresel Vicdan Odası" ve "Umut Odası" bölümleriyle ilgili bilgi verildi. Konuk lider eşlerinin sergiyi gezerken duygusal anlar yaşadıkları görüldü.

Emine Erdoğan ve beraberindeki lider eşleri, serginin çıkışında yer alan Gazze şehri panosunun üzerine kırmızı sprey boyayla "Ceasefire now! Ateşkes hemen şimdi." yazdı.

Ziyarette Emine Erdoğan ile konuklara, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

 
Erzurum Tarihi ve Dulkadiroğulları’ okurlarla buluştu
 
Güler’den Milli azim ve kararlılık mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emine Erdoğan İsrail ve BM Daimi üyelerine seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze'nin bugün ...
‘İsrail bir terör devletidir’
Erdoğan, “Mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. ...
'Filistin İçin Tek Yürek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugün İstanbul'da ...
 
Dünya Lideri Erdoğan İnsanlık Vicdanına sesleniyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana ...
Kurtulmuş maneviyat krizine dikkat çekti
Ekonomik, siyasi, toplumsal krizlerin dünyanın sadece bir bölgesini değil ...
Erdoğan: ‘Bizde sadece Allah'a kulluk var’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz Rabbimizden başka hiçbir güce tapmadık, tapmayız, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan, "Her meselede malum Avrupa Birliği'nin, bir defa Türkiye'ye bakışı ...
Erdoğan’dan Türkiye Yüzyılı’nın yükselişi vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Cumhuriyetimizi siyasi, diplomatik, ekonomik, ...
Erdoğan: ‘Somut adımlara ihtiyacımız var’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva