Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
29 Mart 2023 Çarşamba - 11:45

Eğilmez’den 'şer üçgeni' iddiası

ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, İran’ın Karabağ'a gönderdiği yaklaşık 4 bin militanın, Voma terör örgütüne ait olan kampta PKK’lılar ve Ermeniler birlikte hareket etmeye başladıklarını söyledi.

Eğilmez’den  şer üçgeni  iddiası

ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, İran’ın Karabağ'a gönderdiği yaklaşık 4 bin militanın, Voma terör örgütüne ait olan kampta PKK’lılar ve Ermeniler birlikte hareket etmeye başladıklarını söyledi.
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, "Dernek olarak ilk defa 2021 yılının Ağustos ayında Voma terör örgütü gündeme getirmiş ve bu örgütün ileride tehlike arz edebileceği noktasında uyarılarda bulunmuştuk. Ermenistan, tarihi alışkanlıklarından vazgeçmeyerek küresel güçlerin yönlendirmesi ve desteği ile Voma isimli yeni bir silahlı terör örgütü oluşturdu. Ermenice 'hayatta kalma sanatı' anlamına gelen (VoxjMnaluArvest) kelimelerin kısaltılmış şekli olan Voma terör örgütünün başında, 1965 doğumlu Ermeni asıllı Rus vatandaşı Vladimir Vartanov bulunuyor. PKK ve ASALA terör örgütlerinden yoğun destek alan örgüt, Avrupa ve Orta Doğu’dan da militan devşirirken son dönemde İran ile de eleman, finansal ve lojistik olarak ilişkilerini geliştirdi" dedi.
"İran'ın 4 bin militanı, Voma terör örgütüne ait olan kampta PKK’lılar ve Ermeniler birlikte hareket etmeye başladı"
Son yıllarda bölgede yaşanan gelişmeler sonucunda Azerbaycan ile İran arasındaki gerilimin arttığını ifade eden Eğilmez, "Ermenistan'ın sınır güvenliğini kırmızı çizgisi olarak ilan eden İran, Suriye'de yaşanan yumuşamanın ardından boşa çıkan milis güçlerini hızla Karabağ bölgesine kaydırmaya başladı. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin bölgede oynadığı etkin rol üzerine stratejik önemini kaybettiğini düşünen İran'ın Karabağ'a gönderdiği yaklaşık 4 bin militanı, Voma terör örgütüne ait olan kampta PKK’lılar ve Ermeniler birlikte hareket etmeye başladılar. Kampın başında ise Vazgen Sisilyan adlı terörist bulunuyor. Lübnan Ermenisi olan Sisilyan, 1981'de Türkiye Paris Büyükelçiliğine yapılan saldırının failidir. Azerbaycan Başsavcılığı, Voma terör örgütü üyelerinin Azerbaycan'ın uluslararası kamuoyunda kabul görmüş milli sınırlarını aşarak, Azerbaycan'a karşı savaşmak için Hankendi şehrine ve işgal altındaki diğer bölgelere geldiklerini açık bir şekilde tespit etmiştir. Bununla beraber Voma terör örgütü üyelerinin aşırı ırkçı tutum ve nefretle sayısız suç işledikleri, ayrıca Azerbaycanlı sivillere karşı özellikle zulüm içeren terör eylemleri gerçekleştirdikleri de kayıtlara geçmiştir" diye konuştu.
"Azerbaycan ve Türkiye’ye ait bölgeleri kendi haritalarında gösteren Voma, PKK/YPG ve İran ittifakı ile Türk Devleti'ne karşı olan yeni tehdidi gözler önüne seriyor"
Devlet düzeyinde terörü destekleyen ve terörü saldırgan politikasının temel araçlarından biri haline getiren Ermenistan'ın paralı asker ve teröristleri, işgalci ordusunun saflarına katmasının uluslararası hukuka da aykırı olduğunu vurgulayan Eğilmez, "Kuzeyinde güçlü bir Azerbaycan istemeyen İran, bölgede çok açık bir şekilde Ermenistan’ı destekliyor. Türk dünyası için çok önemli olan Zengezur Koridoru’nun açılmasını da istemeyen İran, Türkiye-Azerbaycan yakınlaşmasından da büyük bir rahatsızlık duyuyor. Azerbaycan toprakları işgal altındayken sesini çıkarmayan İran, bugün 'Ermenistan’ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir' diye gülünç açıklamalar yapıyor. Büyük Ermenistan bizimle başlar propagandası ile Azerbaycan ve Türkiye’ye ait bölgeleri kendi haritalarında gösteren Voma, PKK/YPG ve İran ittifakı ile Türk Devleti'ne karşı olan yeni tehdidi gözler önüne seriyor. Taşnak-Hınçak çetelerinden, ASALA ve PKK terör örgütlerine kadar Türk kanı dökmek uğruna her şeyi yapmış olanların hala hazır beklediklerini Voma ile bir kez daha görmüş oluyoruz" ifadelerini kullandı.
Eğilmez, "19. yüzyılda başlayan ve yaklaşık bir asır süren, Anadolu’da ve Kafkasya’da yaşanan Türk katliamları ortadayken, sınırımızın diğer tarafında Türk nefreti ile oluşan bu terörist yapıya ve Ermeni-İran-PKK/YPG kirli ittifakına karşı dikkatli olmalıyız. Biz dernek olarak, dünyanın neresinde olursa olsun, ülkemiz aleyhine yürütülen her türlü faaliyetin takipçisi olmaya, bu Türk-İslâm düşmanlarına elimizden gelen tepkiyi göstermeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

 
Başıboş hayvanlar kazaya sebep oldu
 
Kayak ANALİG’de şampiyon Kayseri oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reel kesim güven endeksi Mart ayında arttı
Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), Mart ayında bir önceki aya göre 1,7 ...
Kuzey Anadolu Fay Zonu’na bilimsel bakış
Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, ...
ATAUNİ’de Ulusal Yazılım Mühendisliği gündemi
Türkiye’de 2003 yılından bu yana yazılım sektöründe çalışmalar yapan, ...
 
Atatürk Üniversitesi 100 patent hedefine ulaştı
Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla patent tescili almaya hak kazanan ...
ETÜ’nün 35 projesine TÜBİTAK desteği
TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri değerlendirme sonuçları açıklandı.
Türk araştırmacılar Beyaz Kıta’da
Türkiye, Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika ...
 
Allah Onları başımızdan bozmasın
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İl ve cinsiyete göre yaşlı nüfus, yaşlı nüfusun ...
ATAUNİ Öğrencilerinin projeleri TEKNOFEST finalinde
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2023 ...
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 7,8 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva