Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
10 Eylül 2020 Perşembe - 05:34

Erzurum’dan 8 ayda 17 sektör ihracat yaptı

DOSİAD - EKONOMİ - Erzurum’dan bu yılın ağustos ayında 11, 2020 Ocak – Ağustos ayları diliminde ise 17 sektörün ihracat gerçekleştirdiği açıklardı.

Erzurum’dan 8 ayda 17 sektör ihracat yaptı

Erzurum’dan bu yılın ağustos ayında 11, 2020 Ocak – Ağustos ayları diliminde ise 17 sektörün ihracat gerçekleştirdiği açıklardı.  Ağustos ayında en fazla değerde ihracat yapan 3 sektör Çimento, Kimya ve Madencilik sektörleri oldu. Yılın 8 ayında ise en fazla değerde ihracat yapan 5 sektör Kimya, otomotiv, Çimento, Madencilik ve demir sektörü olarak aktarıldı.

SEKTÖREL PAYLAR

8 ayda 18 milyon 840 bin dolar tutarında ihracatın yapıldığı Erzurum’da, ihracat toplamı içinde sektörel paylar Kimyevi maddeler ve mamullerinde yüzde 20.30, otomotiv endüstrisi sektöründe yüzde 19.71, çimento sektöründe yüzde 18.91, madencilik sektöründe yüzde 18.82 ve demircilik sektöründe de yüzde 9.24 oldu.

5 SEKTÖR İHRACATINDA ARTIŞ

Erzurum’dan bu yılın 8 ayında 5 sektör ihracatında artış, 10 sektör ihracatında ise düşüş kaydedildi. İhracat değerindeki artış oranları Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünlerinde yüzde 95.32, iklimlendirme sanayisi ürünlerinde yüzde 59.5, otomotiv endüstrisi ürünlerinde yüzde 48, madencilik ürünlerinde yüzde 43.97 ve demir sektörü ürünlerinde ise yüzde 7.80 oldu.

DÜŞÜŞ KAYDEDEN SEKTÖRLER

2019 yılının sekiz aylık bölümüne göre bu yılın aynı döneminde Kimya sektörü, mobilya sektörü, Halı sektörü, Çelik sektörü, Hububat sektörü, Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, Tekstil ve hammaddeleri sektörü, Makine ve aksamları sektörü, Diğer sanayi ürünleri, elektrik ve elektronik sektörü, deri ve deri mamulleri sektörü ihracat değerinde düşüş görüldü.

SEKTÖREL DÜŞÜŞ OIRANLARI

2019 yılının sekiz aylık bölümüne göre bu yılın aynı döneminde düşüş oranı; Kimya sektöründe yüzde 15.2, mobilya sektöründe yüzde 18.71, Halı sektöründe yüzde 22.40, Çelik sektöründe yüzde 24.1, Hububat sektöründe yüzde 36.37, Hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe yüzde 36.83, Tekstil ve hammaddeleri sektöründe yüzde 51.9, Makine ve aksamları sektöründe yüzde 53.60, Diğer sanayi ürünlerinde yüzde 78.5, elektrik ve elektronik sektöründe yüzde 92.4, deri ve deri mamulleri sektöründe ise yüzde 94.1 olarak belirlendi.

ERZURUM’DAN AĞUSTOS AYINDA 11 SEKTÖR İHRACAT YAPTI

Erzurum’dan ağustos ayında 11 sektör ihracat yaptı. Sektörlerin ihracat değerleri çimento sektöründe 1.7 milyon dolar, kimya sektöründe 433.3 bin dolar, madencilik sektöründe 321.5 bin dolar, otomotiv sektöründe 255.4 bin dolar, demircilik sektöründe 134.5 bin dolar, çelik sektöründe 35.6 bin dolar, hazırgiyim sektöründe 13.6 bin dolar, makine sektöründe 12.4 bin dolar, iklimlendirme sektöründe 7.9 bin dolar, tekstil sektöründe 4.6 bin dolar, elektrik ve elektronik sektöründe ise 1.4 bin dolar olarak bildirildi.

OCAK –AĞUSTOS DÖNEMİ

Bu yılın ocak – ağustos ayları kapsamında Erzurum’dan; Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörü 3.8 milyon dolar,  Otomotiv Endüstrisi sektörü 3.7 milyon dolar, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü 3.5 bin dolar, Madencilik Ürünleri sektörü3.5 bin dolar, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü 1.7 bin dolar, Makine ve Aksamları sektörü 940.6 bin dolar, İklimlendirme Sanayii sektörü 409 bin dolar, Çelik sektörü 287.2 bin dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörü 201.2 bin dolar, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü 181.4 bin dolar, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü 126.5 bin dolar, Hazırgiyim ve Konfeksiyon  sektörü 117.5 bin dolar, Elektrik Elektronik sektörü 97.9 bin dolar, Tekstil ve Hammaddeleri sektörü 43.1 bin dolar, Halı sektörü 33.2 bin dolar, Deri ve Deri Mamulleri sektörü 7.1 bin dolar ve Diğer Sanayi Ürünleri sektörü 0,19 bin dolar tutarında ihracat kaydetti.

 
Erzurum’un Kültürel Mirası açıklandı
 
2 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Genel Sekreterliği’ne Güven atandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterlik görevine T.C Sanayi ...
Erzurum’un Teşvikli yatırım sayısı 427’ye yükseldi
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da temmuz ayında 8 bölgesel; ocak – temmuz ayları ...
Erzurum konaklama tesisi verileri açıklandı
DOSİAD - SOSYAL ARAŞTIRMA- Erzurum’da 21 işletme, 5 de yatırım belgeli ...
 
DAP’tan süt üreticilerine destek
Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Başkanlığının hibe desteğiyle, Iğdır ...
Erzurum, ‘Kurumlar’da vizyon büyüttü
DOSİAD - ÖZEL - İlde bu yılın ağustos ayı itibariyle kurumlar Vergisi ...
Erzurum Havalimanı verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ...
 
‘Stratejik reformlar hız kesmeden devam ediyor’
Bakan Albayrak, “Türkiye, güçlü ekonomisi ve sağlam finansal altyapısı ...
Bakan Selçuk'tan rapor açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 ...
Erzurum’dan 8 ayda 41 ülkeye ihracat
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum'dan bu yılın 8 ayında yapılan ihracat ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva