Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
22 Ekim 2015 Perşembe - 17:33

Erzurum’da “Türkiye’nin En Büyük Ailesi” Projesi

Erzurum’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında 15 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayarları düzenlenen törenle verildi.

Erzurum’da “Türkiye’nin En Büyük Ailesi” Projesi

Erzurum’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında 15 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayarları düzenlenen törenle verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene Erzurum Vali yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür Yardımcıları Şermin Zil, Cemil İlbaş, Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Osman Akgül, Halk Bankası Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım, Erzurum Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimleri derneği Erzurum Şubesi Başkanı Recep Akgül ve şehit yakınları ile şehit çocukları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde hayata geçirilen projeyle, şehit çocuklarının yüzlerini güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Abdulhakimoğulları, şunları söyledi: ‘’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi” kapsamında bugün şehitlerimizin çocuklarına tablet ve diz üstü bilgisayarlarını takdim edeceğiz. Çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlayabilirsek bundan da mutluluk duyacağız’’

Halk Bank Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım ise şehit çocuklarının eğitimine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Yıldırım, ‘’ Bugün ülkemizde barışın tesisine katkıda bulunmak, şehitlerimizin yanında olmak, hain saldırılara karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumdayız. Şehit çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlamak geleceğimiz açısından son derece önemli, geleceğin barış ve kardeşlik egemen olduğu huzuru günler getirmesini diliyorum’’ dedi.

ŞEHİTLİK ULVİ BİR MERTEBE

Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir de şehitliğin ulvi bir mertebe olduğunu belirterek, şehit yakınlarına sabır diledi.

Bu anlamlı projede emeği geçenlere teşekkür eden Özdemir, ‘’Biz büyük bir aileyiz, hep birlikte bir aileyiz eşiz, dostuz, bacıyız, kardeşiniz, anneyiz babayız. Şehitlerimizde bizim amcamız, abimiz, babamız, dedemiz, kardeşimiz, belki doğmamış çocuğumuz. Allah onarın şefaatine bizleri nail etsin. Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde 81 ilde gerçekleştirilen projeyle bugün burada toplandık. Bilgisayarların çocuklarımızın eğitim hayatına faydalı olmasını temenni ediyorum. Bu projeye dersek veren tüm kurumlara teşekkür ederim. Şehitlik ulvi bir mertebe, Bizim bir aile olduğumuz gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, şehit yakınlarına sabırlar diliyorum. Çocuklarımızın başarısıyla ülkemizin geleceği inşa olacaktır’’ dedi.

Konuşmaların ardından, Özdemir, Abdulhakimoğulları, Zil ve Akgül şehit çocuklarına, bilgisayar dağıttı.

Şehit eşi Nurcan Gündüz ise 1996 yılında 29 Ekim’de şehit olan eşinin vefat ettiği gün çocuğunun dünyaya geldiğini belirterek, çocuğu Okan Fikret Gündüz’ün doğum gününde hediye olarak bilgisayar istediğini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bu isteğini yerine getirmiş olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Özdemir ile sohbet eden Gündüz, şehit eşi olarak devletin yanlarında olmasını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 
'Bu hizmetleri kim hayal edebilirdi?'
 
ŞEHİRDER’den ‘Şehir Tiyatrosu’ önerisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet sahip çıktı
Karayazı Kırgındere’de bir kız çocuğu ailesi tarafından zorla evlendirilmek isteyince yuvaya alındı.
Erzurum'da Çocuklar için kurumsal işbirliği
Erzurum’da 2015 yılının 2’incİ Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.
Büyükşehir 117 cami ve Kuran Kursunu onardı
Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki cami, Kur’an Kursu ve imam evlerini ...
 
Erzurum’da Toplu Ulaşım’a uydu ayarı
Toplu Ulaşım Müdürlüğü, yaklaşık bir ay sonra hizmete açacağı Uydu Takip ...
ATA Botanik Park’ta sonbahar başka güzel
Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Erzurum'daki ...
Büyükşehir’de altyapı seferberliği
Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde alt ve üstyapıda hummalı bir çalışma ...
 
Otizm Çalıştayı Erzurum etabı başladı
Tohum Otizm Vakfı ve Erzurum Palandöken Otizm Derneği’nin Erzurum Büyükşehir ...
DEGD engellilerin duasını alıyor
Dünya Engelliler Gelişim Derneği, Artı Ortopedi Medical ile yaptığı anlaşma ...
Temel Hocaefendi hakka yürüdü
Erzurum’un yetiştirdiği din adamlarından Hacı Muhammet Zeki Temel’in İstanbul’da vefat etti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva