Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>GUNDEM
1 Kasım 2020 Pazar - 07:19

Erzurum’da mesai saatlerinde yeni düzenleme

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Covid 19 salgını bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla, Erzurum genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesai saatlerinde özel bir düzenlemeye gidildi.

Erzurum’da mesai saatlerinde yeni düzenleme

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Covid 19 salgını bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla, Erzurum genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesai saatlerinde özel bir düzenlemeye gidildi.

08:00-12:00/13:00-17:00 SAATLERİNDE ÇALIŞACAK KURUMLAR

Buna göre; Merkez İlçe Kaymakamlıkları, YİKOB, Özel Kalem Müd., İl Yazı İşleri Müd., İl Sivil Toplumla İlişkiler Müd., Açık Kapı Şube Müd., İdari Hizmetler Şube Müd., İdare ve Denetim Müd., İl İdare Kurulu Müd., İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Aile Çalış. ve Sosyal Hiz. İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, DAP Bölge İdare Kalkınma İdaresi Bşk., Tarım Kredi Koop.Birl.Bölge Müd., Top. Mahs. Ofisi Doğu Ana. Şube Müd., İl Sosyal Yard. ve Dayanışma Vakfı, KUDAKA, Et ve Süt Kurumu  08:00-12:00/13:00-17:00 saatleri arasında mesai yapacak.

09:30-13:00/13:30-18:00 SAATLERİNDE ÇALIŞACAK KURUMLAR

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müd., İl Planlana ve Koordinasyon Müd., Bilgi İşlem Şube Müd., Hukuk İşleri Şube Müd., Ulaştırma 10. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Ö.Nasuhi Bilmen Dini Yük.İh.Eğt.Mrk.Müd., Gümrük Müdürlüğü, TUİK, İLBANK Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletş. Kur. Bölge Müd., Kültür Varlıklarını Kor. Bölge Kur Müd., TCDD Gar Müdürlüğü, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum Dış Ticaret Şube Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü, İletişim Başkanlığı İl Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü İl Müdürlüğü, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Doğu Anadolu Temiz Hava Müd, Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, KOSGEB İdaresi Merkez Müdürlüğü, Doğu Anadolu İhr. Birliği Genel Sek., Gıda Kontrol Lab. Müd., Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Doğu Anadolu Tarımsal Araş.Enst. Müd., Tarım ve Kırsal Kalk. Des. Kur.İl Koord., Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve DMO İrtibat Bürosu çalışanları 09:30-13:00/13:30-18:00 saatleri arasında mesaisini sürdürecek.

Listelerde yer almayan kamu kurum ve kuruluşlarının hali hazırda var olan mesai sistemi devam ettirilecek.

ERZURUM İL HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan açıklama şöyle:

“İl Hıfzıssıhha Kurulu Erzurum Valisi Sayın Okay MEMİŞ Başkanlığında olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İlimizde bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

Covid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirleri içeren 26 Ağustos 2020 tarihli ve 31252 sayılı Resmi Gazetede  yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile çalıştırılma biçimine bakılmaksızın Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği esası getirilmişti.

Kontrollü sosyal hayat kapsamında salgının yayılma hızının kontrol altına alınması, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesaiye geliş ve gidiş saatlerinde, hem trafikte oluşabilecek yoğunluğun hem de toplu taşımayı kullanacak insan sayısındaki yoğunluğun önüne geçerek salgının bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla, İlimiz genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesai saatlerinde özel bir düzenlemeye gidilmesinin fayda sağlayacağı değerlendirilmiştir.

Bu çerçevede; İlimiz ve bağlı tüm ilçelerindeki Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin 02 Kasım 2020 tarihinden itibaren ekteki listelerde tasnif edilmiş şekilde 08:00-12:00/13:00-17:00 ve 09:30-13:00/13:30-18:00 mesai saatlerine uygun olarak iki grup halinde çalışmasına (Bazı Kurum ve Kuruluşlar için Özel Kanun, Tüzük ve Talimatlarla tespit edilen mesai saatlerinin uygulanmasına ilişkin esaslar saklıdır.),

Ekteki listelerde olmayan kamu kurum ve kuruluşlarının hali hazırda var olan mesai sisteminde devam etmesine karar verilmiştir.

Başta içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayatın temel ilkeleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimatlar, ilgili bakanlıklar ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınarak Mülki İdare Amirleri ile sıralı/sorumlu amirlerce her türlü tedbirin titizlikle alınıp mesai düzeninin belirtilen çerçevede uygulanmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, Mülki Amirler ve sıralı/sorumlu amirlerce konunun hassasiyetle takibine; Oy birliği ile karar verilmiştir. “

 
Aydemir Sosyal Koruma Kalkanı verilerini açıkladı
 
ATAUNİ Senatosundan kınama kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir Sosyal Koruma Kalkanı verilerini açıkladı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, covid19’la mücadele kapsamında ...
Ailelerin evlat nöbeti 425’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Mesut Yılmaz vefat etti
ANAVATAN Partisi Genel Başkanı ve Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz tedavi ...
 
Erzurum'da milli coşku
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü kapsamında tebrikat töreni düzenlendi.
Memiş: ‘Ortak görev, Cumhuriyet'e sahip çıkmak’
Erzurum Valisi Okay Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Aydemir: ‘Rahmete sırt dönenlerin sonu hüsrandır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hazreti Peygamberi Ebu ...
 
Vali Memiş’ten kardeşlik ve hoşgörü vurgusu
Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
‘Mutlaka maske takmalıyız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan,”Maskeler virüse ...
‘Akla zarar veren haram işlemiş olur’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva