Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:13

Erzurum’da aşılanma oranı yüzde 57.1’e ulaştı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 40,95, ikinci doz aşı olanların oranı yüzde 26,0, birinci doz aşı yaptıranlar toplamında 2’inci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 63,67 oldu.

Erzurum’da aşılanma oranı yüzde 57.1’e ulaştı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 40,95, ikinci doz aşı olanların oranı yüzde 26,0, birinci doz aşı yaptıranlar toplamında 2’inci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 63,67, birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların nüfus toplamındaki oranı ise yüzde 71,6 olarak kaydedildi.

BAKANLIK VERİLERİ

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 57,1 olarak bildirildi. Erzurum yüzde 66,42 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Malatya’nın ardından 7’inci sırayı aldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Tunceli, en düşük oranda olduğu il ise Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 57,1, Ağrı 52,1, Ardahan 68,5, Bingöl 46,6, Bitlis 42,0, Elazığ 55,2, Erzincan 63,5, Hakkari 69,2, Iğdır 50,1, Kars 59,8, Muş 44,0, Malatya 61,6, Tunceli 72,2, Van 56,1, Bayburt 52,5 olarak aktarıldı.

3 Ağustos Salı günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı haritasında Doğu Anadolu Bölgesinden 5 il kırmızı kategoride, Tunceli ve Ardahan sarı, Erzurum, Van, Malatya, Elazığ, Kars, Hakkari ve Erzincan illeri ise turuncu kategoride yer aldı.

AŞI OLAN KİŞİ SAYILARI

4 Ağustos Çarşamba günü itibariyle; Erzurum’da 543 bin 326 kişinin covid19 aşısı yaptırdığı bildirildi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 310 bin 574, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 197 bin 760 bin olmak üzere toplam 543 bin 326 kişi aşı oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde aşı uygulaması yapılan kişi sayısı yüksekliği bakımından 3’üncü sırayı aldı.

BÖLGE İLLERİ

Verilere göre Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ilk ve ikinci doz toplamında, gerçekleştirilen aşılama sayısı şöyle: Erzurum543 bin 326, Ardahan 91 bin 174, Kars 200 bin 498, Iğdır 113 bin 113, Ağrı 263 bin 274, Van 606 bin 185, Bitlis 144 bin 386, Hakkari 180 bin 220, Bingöl 152 bin 411, Tunceli 98 bin 481, Erzincan 221 bin 386, Elazığ 443 bin 767, Muş 172 bin 497, Malatya 667 bin 621.

KARADENİZ BÖLGESİ

Düzce’da aşı seferberliğine esnaflarda katıldı. Aşı olanların oranlarının artması için harekete geçen bir restaurant aşı kartı getirenlere yüzde 15 indirim yapma kararı aldı. Aşı seferberliğine destek olan cafe-restaurantı ziyaret eden Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce’nin aşılanma oranında yüzde 65 oranını geçtiğini belirterek Düzce’nin sarı renkli iller arasına girdiğini söyledi. Bayram tatili sonrası Türkiye genelinde artan vaka sayılarının Düzce’de arttığına dikkat çeken Dr. Yasin Yılmaz, aşılamada yüzde 70 hedefinin tutturulması ile vaka sayılarının düşeceğine inandığını da dile getirdi.

Düzce’de aşı seferberliğine cafe-restaurant sahipleri de katıldı. Aşı olanların sayısını artırmak ve farkındalık oluşturmak için çeşitli kampanyalar düzenleyen cafe-resurant sahipleri böylece Düzce’de aşılanma oranlarının artırılmasına çalışıyor. Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’da kampanyaya destek veren işletmeleri ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ediyor. Seferberliğe katılarak aşı olanlara indirim uygulayan bir işletmeyi ziyaret eden Dr. Yasin Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

DÜZCE SARIYA DÖNECEK

Düzce’nin aşılamada yüzde 65 oranını geçerek sarı renge döneceğine inandığını belirten Dr. Yılmaz, “Şu anda aşı oranımız dün itibari ile turuncuydu. Ama bugün artık sarıya dönüyoruz. Bu müjdeyi buradan verebilirim. Aşılamada yüzde 65’in üzerine çıkıyoruz. Sağ olsun Düzce’deki birkaç esnafımız bizim bu aşı kampanyamıza destek olmak kapsamında kafeteryaları, kafe olsun, restoran olsun indirime gittiler. Aşısını tamamlamış olan vatandaşlara çeşitli indirimlerde bulunuyorlar” dedi.

GENÇ NÜFUSUN AŞIYA İLGİSİ DÜŞÜK

Gençlerin aşıya önem vermesinin önemli olduğunu dile getiren Dr. Yasin Yılmaz şunları söyledi; “Bizim için hedef yüzde 75’i geçmek. Şu anda genç nüfusumuzdan ilgi bekliyoruz. Belirli bir yaş üzerindeki vatandaşlarımız sağ olsunlar gerçekten çok ilgi gösterdiler. Aşılama oranlarımız o nüfus aralığında iyi. Gençlerimizin de aşı kampanyasına katılmasını bekliyoruz. Biz burada kafelerin olduğu bölgede 1 haftadan beri aşı aracımızla mobil aşı yapıyoruz.”

TÜRKİYE GİBİ DÜZCE’DE DE VAKA SAYILARI ARTTI

Düzce’de ki vaka sayılarının ülke genelinde olduğu gibi arttığını ifade eden Dr. Yasin Yılmaz; “Vakalar ülke genelinde artıyor. Bayram sonrası özellikle büyük bir artış oldu. Düzce’miz de aşağı yukarı Türkiye’de ki artışa ayak uydurdu. Hemen hemen yakın oranlarda bir artışımız oldu. Tabii elde etmiş olduğumuz kazanımlar var. Kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Bunun yanında elde etmiş olduğumuz kazanımları kaybetmemek adına hepimizin aşı olması lazım. Ne kadar aşı olursak o kadar bize faydası var. Şu andaki çıkan vakalarımızın yüzde 85’i aşıları tamamlanmamış olanlar. Sayın Bakanımız da daha önce ifade etmişti. Aşı ile bağışıklığımızı sağlarsak COVİD ile ilgili rakamlar önemsiz hale gelecek demişti. Biz de o yüzden herkesi aşıya davet ediyoruz” diyerek aşının önemine vurgu yaptı.

Gece Gündüz Aşılamalar Devam Ediyor

İl genelinde sabit noktalarda ve gezici timlerle aşı seferberliğinin gece gündüz devam ettiği dile getiren Dr. Yasin Yılmaz, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi; “Aşı çalışmalarımız köylerde de devam ediyor. Fındık işçilerimiz, diğer işletmelerimizden, fabrikalardan talep olursa oralara gidiyoruz. Şu anda aşılamaya yoğun bir şekilde devam ediyoruz.”

ÇORUM’DA KORONA VİRÜS VAKALARINDA 3 KAT ARTIŞ

Çorum’da korona virüs vaka sayılarında üç kat artış yaşandığını açıklayan Vali Mustafa Çiftçi, toplumsal sağlığı açısından sırası gelen vatandaşların aşı yaptırmaları için yaptığı çağrıyı yineledi.

Çorum Belediyesi tarafından hizmete alınan Biyokütle Tesisinin açılış törenine katılan Vali Mustafa Çiftçi, kentte korona virüs vakaları ve aşılama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığının son açıkladığı rakamlara göre Çorum’da vaka oranlarının 100 binde 40.52 idi olduğunu hatırlatan Vali Çiftçi, “24-30 Temmuz tarihleri arasında bizim hesaplamalarımıza göre bu oranın 100 binde 121, 10’a ulaşmış durumda. Yani vaka sayıları üç kat artmış durumda. Dolaysıyla bu konuya da toplum olarak Çorumlular olarak hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Araya bayramın da girmesiyle birlikte vakalar hızla artmaya başladı. Kurallarda herhangi bir değişiklik yok. Maske, mesafe ve temizlik kuralları devam ediyor” dedi.

 

“Toplumsal bağışıklığı sağlama adına şuanda aşıdan başkada bir çare yok”

“Toplumsal bağışıklığı sağlama adına şuanda aşıdan başkada bir çare yok” diyen Vali Çiftçi, “Aşılama çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Yapılan testlerin vakaya dönüşüm oranları Temmuz ayında yüzde 7, 58’e kadar düşmüştü. Ağustos ayında bu oran 13,14’e yükselmiş durumda. Bu oranlarda da yükselme var. Aşı olmayanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen aşısı çıkanlar, aşı sırası gelenler aşı olsunlar. Kimseyi zorla aşı yapma gibi bir niyetimiz yok. Bir çaba içerisinde değiliz. Ancak toplumsal bağışıklığı sağlama adına şuanda aşıdan başkada bir çare yok. Bunu da toplumumuzun hassasiyetine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çorum’da bugüne kadar toplamda 542 bin 1,2 ve 3. doz aşılama yapıldığını açıklayan Vali Çiftçi, “İyi bir rakama gelmiş durumdayız. Ama her şeye rağmen toplumda aşısı çıkmış, aşı olması gereken yüzde 29’luk bir kesim var. Onlar hala aşı olmamakta direniyorlar. Hem kendi sağlıkları, hem toplum sağlığı açısından bu vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyorum. Lütfen bu konuda hassas davranalım” diye konuştu.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Kars’ta aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kentte Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan noktalarda vatandaşların aşıları yapılıyor. Kentte şu ana kadar 200 bin aşı yapıldı.

Turuncu kategoride bulunan Kars’ı mavi kategoriye taşımak için sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Faikbey Caddesi üzerinde kurulan Aşı Çadırı’nda birtakım incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu, hedef nüfusun yüzde 60’ının aşılandığını belirtti. Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu, kentte 43 merkez ve 2 çadırda aşılamanın devam ettiğini söyledi.

Uzman Dr. Lazoğlu, “İlimizde şu ana kadar 200 bin aşı yaptık. Hedef nüfusunun yüzde 60’ını açılamış bulunmaktayız. Bakanımız her gün açıkladığı aşılama oranında turuncu kategorideyiz. Tabi Kars olarak ilk hedefimiz mavi olmak. Yani hedef nüfusunuzuz yüzde 70'ini aşılamamız gerekiyor” dedi.

Son günlerde vaka sayılarında artış olduğuna dikkat çeken Lazoğlu, “İlimizde son zamanlarda Kurban Bayramı'ndan sonra vakalarımızda artışlar olmakta. Bunlara baktığımız zaman da genelde aşılanmamış vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Hastanelerimizde yatan vatandaşlarımızın yüzde 95'i ya aşısız ya da aşıları eksik. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Özellikle gençlerimizde aşılama ile ilgili bilimsel verilere dayanmayan soru işaretleri var. Bu soru işaretlerini bilimsel kaynaklara dayanarak, uzman görüşleriyle giderebilirler ve aşılamaya tam destek verebilirler” diye konuştu.

Öte yandan kent genelinde oluşturulan aşı merkezlerinde vatandaşların Covid-19 aşıları yapılıyor.

Sağlık ekipleri ise vatandaşları Covid-19 salgını konusunda bilgilendiriyor. Aşılarını vurulan vatandaşlar bir süre aşı merkezlerinde gözetim altında tutuluyor. Kentte aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

YAŞ DÜŞTÜKÇE AŞILAMA ORANI DA DÜŞÜYOR

Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, yaş aralığı düştükçe aşılama oranının da düştüğünü söyleyerek “Gençlerimiz sosyal medyanın yanlış bilgilerine aldanmasın, bu konuda daha duyarlı olsunlar” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Erzincan’da da İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Erzincan’da 116 bin 346 kişi 1. doz aşısını, 84 bin 367 kişi ise 2. doz aşısını oldu. Toplamda 220 bin 781 kişinin aşı olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik yaş haddi indikçe aşı olma talebinin de azaldığını belirtti. Hirik yaptığı açıklamada genç yaştaki vatandaşların sosyal medyada ki yanlış bilgilerin etkisi altında kaldıklarının altını çizerek, “Gençlerimizin bu konuya biraz daha duyarlılık göstermelerinin gerektiğini, bunun bir halk sağlığı problemi olduğunu, kendi sağlıklarından ziyade toplumun sağlığı için, anne babalarının sağlığı için ve yaşadığı toplumun sağlığı için aşı olmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik açıklamasına şu şekilde devam etti;

“Erzincan ilimizde şuana kadar yaptığımız aşı adedi 220 binin üzerinde aşı yaptık. En az birinci dozu aşı olmuş oranımız bugün itibariyle yüzde 63,4. Pandeminin en başından beri sağlık çalışanlarımız sürekli 24 saat halkımızın sağlığını korumak adına sahadalar. Pandemiden çıkışımızın eski normalimize dönmenin şuan için tek çözümünün aşı ve tedbirler olduğunun farkındayız. Aşı konusunda, 80 yaş üzerinde ki aşı oranımız yüzde 90’ın üzerinde ama 18-24 yaş arasındaki aşı oranımız yüzde 55-60 civarında. Gençlerde aşıya karşı bir isteksizlik ve bir vurdumduymazlık var. Beklediğimiz gibi çok fazla talep olmadı. Gençlerimizin aşı konusunda sosyal medyada gördüğü bilgi kirliliğine dikkat etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani sosyal medyada görüldüğü gibi şuana kadar 220 binin üzerinde aşı yaptık ilimizde, herhangi bir yan etkisi görmedik, hiçbir yan etkisi olan hastamız olmadı ve şuanda yatan hastalarımızın da çok büyük bir kısmının aşısız olduğunu biliyoruz. Yani aşının pandemiden ve bu virüsten korunmak adına, çok önemli bir halk sağlığı adına aşı olmanın gerekliliğinin farkındayız. Tüm gençlerimize buradan seslenmek istiyorum; İlimizde ki tüm sağlık birimlerine başvurabilirler. İlimizde ki Aile Sağlığı Merkezlerinde, ilçe hastanelerimizde, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve mobil ekiplerimiz tarafından bize başvurulduğu anda bu aşılar hemen anlık olarak yapılıyor. Gençlerimizin bu konuya biraz daha duyarlılık göstermelerinin gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir halk sağlığı problemi olduğunu, kendi sağlıklarından ziyade toplumun sağlığı için, anne babalarının sağlığı için ve yaşadığı toplumun sağlığı için aşı olmaları gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum”

MALATYA'DA AŞILAMA İÇİN İŞ ADAMLARINDAN DUYARLILIK İSTENDİ

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren yüksek istihdam oranına sahip firma yetkilileriyle toplantı düzenlenerek aşı konusunda iş adamlarından duyarlılık istendi.

Valilik salonunda düzenlenen toplantıya Vali Aydın Baruş, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif Gülaçtı ile Malatya Organize ve Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren pek çok firma yetkilisi katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aydın Baruş, korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde vaka sayısında artışlar gözlemlendiği belirterek, farklı mutasyonların etkisiyle salgının yayılımının artabileceğinin öngörülmesi sebebiyle önlem almak gerektiğini vurguladı. İşgücü kaybını önlemek ve üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla özellikle Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işverenlerin çalışan sağlığı ve güvenliği yükümlülükleri kapsamında çalışanların aşı yaptırabilmeleri noktasında personele gerekli kolaylığın ve desteğin sağlanması için konu üzerinde hassasiyetle durulmasını isteyen Vali Baruş, aşı konusunda iş adamlarından duyarlılık istedi.

Toplantı Vali Baruş ve işverenlerin karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bismil ilçesinde 90 kişide korona virüs belirtileri üzerine yapılan test sonucundan pozitif çıktı. Bunun üzerine 6 mahalle, 2 Ağustos itibariyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde 6 köy, korona virüs vakalarının görülmesi üzerine karantinaya alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Korona virüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken, Bismil İlçesi Aralık, Ambar, Eliaçık Güngeçti, Sinanköyü ve Serçeler köylerinde de yeni vakalar tespit edilmesi üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, bu yerleşim yerlerinin karantinaya alınmasına karar verildi.

Kaymakam açıklamada bulundu

Bismil Kaymakamlığınca da yapılan açıklamada, "Bismil’e bağlı Aralık, Ambar, Eliaçık, Güngeçti, Sinanköy ve Serçeler köylerinin 02 Ağustos 2021 tarihinden itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alınarak köylerin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, eylül ayında yüz yüze eğitimin başlaması için en önemli adımın öğrencileri ile idari ve akademik kadronun aşılarını yaptırması olduğunu söyledi.

Covid-19'a karşı Çin'de geliştirilen aşının FAZ 3 çalışmalarında gönüllü olan ve Türkiye’de ilk aşı olan isimlerin başında gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pandemiyle mücadele kapsamında aşı çağrısı yaptı. Eylül ayında yüz yüze eğitim ve öğretimin başlayabilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğünün altını çizen Rektör Özlenen Özkan, öğrencilerin, akademik ve idari kadronun birinci ve ikinci doz aşılarını yaptırmasının bu sürecin sağlıklı yürütülmesi için öncelik olduğunun altını çizdi.

Pandemide dördüncü dalga riskine dikkat çeken Rektör Özlenen Özkan, “Kıymetli öğrencilerimiz, biliyorum birbirimizi çok özledik, heyecanla kavuşmayı bekliyoruz. Biz de kampüste siz öğrencilerimizi görmek için sabırsızlanıyoruz. Ama şunu bilin ki aramızdaki mesafe iki aşı kadar. Birbirimizden sadece iki aşı kadar uzağız. Covid-19 salgını ile mücadele edebilmemiz ve yeni eğitim-öğretim yılına sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin tek yolu aşıdır. Okulunuza, hocalarınıza, arkadaşlarınıza kavuşabilmek için lütfen bilime güvenerek iki doz aşınızı olun. Üniversiteniz sizi çok özledi. Sağlık ve mutluluk dolu günlerde bir araya gelebilmek dileğiyle.” açıklamasında bulundu.

 
Üzer’den kan bağışı açıklaması
 
Tercan yolunda trafik kazası: 26 hafif yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anaların evlat nöbeti 702’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
ESTP'den yangın bölgesine yardım kampanyası
Erzurum Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Başkan A. Mustafa Güvenli, ...
Erzurum’da 529 bin kişi aşı oldu
Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 40,22, ikinci doz ...
 
Evlat nöbeti 700. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum aşıda kırmızı kategoride
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da ...
Erzurum’da vaka sayısı artışını sürdürdü
Erzurum’da covid19 vaka sayısı yükselişini sürdürüyor. İldeki yüz bin ...
 
Erzurum aşılanma oranında 6’ıncı sırada
Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 37.79, ikinci doz ...
Koca’dan uyarı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ne yapalım, böyle oldu, diyemeyiz. Tedbirli ...
Erzurum vaka sayısında 8’inci sıraya çıktı
Erzurum’da covid19 vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Bir önceki döneme ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva