Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
16 Mart 2019 Cumartesi - 11:50

Erzurum’da "Geleceği Yazan Kadınlar" projesi başladı

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi kapsamındaki eğitimler bin 601 katılımcı ile 58 sınıfta eş zamanlı olarak başladı. Erzurum projenin uygulanacağı 24 il içinde yer aldı.

Erzurum’da  Geleceği Yazan Kadınlar  projesi başladı

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi kapsamındaki eğitimler bin 601 katılımcı ile 58 sınıfta eş zamanlı olarak başladı. Erzurum projenin uygulanacağı 24 il içinde yer aldı.  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Geleceği Yazan Kadınlar'ın elde edeceği başarının, teknolojinin erkeklere ait bir alan olduğu algısını yıkacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde başlatılan ve geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde ve himayelerinde tanıtımı yapılan ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nde eğitimler başladı. 24 ilde, 10.00-17.00 saatleri arasında bin 601 katılımcı, 58 sınıfta eş zamanlı olarak ders görecek.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınları yazılım konusunda eğitmek, istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak amacıyla bu işe giriştiklerine ifade ederken, TOBB olarak Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği içerisinde olduklarını hatırlattı. Türkiye’nin en geniş kadın örgütünü oluşturan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin bölgelerinde büyük bir fedakarlık ve özveri ile projeye destek verdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Proje ortağımız Turkcell’e ve bu işin başarıya ulaşması için elini taşın altına koyan tüm kadın girişimcilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNYARGILARI YIKACAK PROJE

Teknolojinin dünyanın her yerinde erkeklere özgü bir alan olarak algılandığına işaret eden Hisarcıklıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Geleceği Yazan Kadınlar'ın başarısı, bu algının ne kadar yanlış olduğunu ispatlıyor. Önyargıları yıkıyor. Nüfus avantajımızı fırsata çevirmek için böyle projelerin sayısını artırmalıyız. Zengin olmak için niceliği nitelikle birleştirmeliyiz. Bugün, yazılım geliştirmeyi biliyorsanız, geleceğin en hızlı büyüyecek şirketlerinde çalışabilirsiniz. Çalışmak bir yana böyle şirketler kurabilirsiniz. Yazılımcı sayımız ne kadar fazla olursa, milyar dolarlık start-up'ların bizden çıkma ihtimali de o kadar yüksek olur. Proje; eğitim süreci, proje geliştirme ve final aşaması olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. İllerde Oda ve Borsalarımızın hizmete binalarında gerçekleştirilen sınıf içi eğitimler ile desteklenen programda, Turkcell eğitmenleri yüz yüze ve online eğitim verirken TOBB’un akıl hocaları fikirlerin ticarileşebilirliği yönünde sürece destek veriyor.”

HANGİ İLLERDE EĞİTİM VERİLECEK

Projenin hayata geçirileceği illeri açıklayan Hisarcıklıoğlu, "Projenin bilinirliği ve başvuru sayısının artması için proje illerinin TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve kurul üyeleri yerelde ciddi katkı sağlıyorlar. Projenin hayata geçirileceği iller Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakaları, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon. Teknolojide kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen Proje, Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde Kadın için Teknoloji kategorisinde ödül alarak dikkat çekerken, Birleşmiş Milletler’de Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri toplantısında da iyi uygulama örneği olarak diğer ülkelerden katılımcılar ile paylaşıldı" ifadelerini kullandı.

 
Aydemir’den Tekman’da AK meşveret
 
Geçmişten günümüze Oltu Sergisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜGVA’dan ‘Gençler Adım Adım Zirveye’ etkinliği
Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Gençlerle Adım Adım Zirveye programı ...
Ressam Özyurt 10’uncu kişisel resim sergisini açtı
Erzurumlu ressam Fesih Özyurt 5 yıl sürede yaptığı 79 tabloluk yağlı boya resimlerini sergiye açtı.
‘Tarihsizlik, Talihsizliktir’
Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
Ekibini yalnız bırakmadı, kolunda serumla sahneye çıktı
Erzurum'daki Okullararası Halk Oyunları Yarışması'nda Kars Özel Bahçeşehir ...
GSF'den kadın haklarına sanatlı yaklaşım
Adalet Ağaoğlu’nun kaleme aldığı, Doç.Dr. Bünyamin Aydemir’in yönettiği ...
Erzurum’dan Bulanık’a sanat köprüsü
Kaymakam Uzan, “Sevgili gençler öncelikle sizler için özel olarak Erzurum’dan ...
 
Ezana saygısızlığa şiirli tepki
Erzurumlu mahalli sanatçı ‘Dadaşlar Fasıl Ekibi’ solisti Fikret Şimşek, ...
EŞT’den “Erzurum sabahı bekliyor”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in direktifleri ve Erzurum ...
İzmir’den Erzurum’a kariyer köprüsü
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM, Recep Tayyip ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva