Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>GUNDEM
29 Ekim 2013 Salı - 14:53

Erzurum’da Cumhuriyet Coşkusu…

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlanıyor. Dün Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler bugün de ilk olarak Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın makamında tebrikleri kabulü ve daha sonra Hastaneler Caddesinde ki törenlerle devam e

Erzurum’da Cumhuriyet Coşkusu…

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, “29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir” dedi.

“Bugün milletçe cumhuriyetimizin ilanının 90. Yıldönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içindeyiz” diye konuşan Vali Altıparmak tüm Türkiye’de olduğu gibi, cumhuriyeti kuran Erzurum’da bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşadıklarını dile getirdi. Vali Altıparmak, “Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’ Şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş hep sürecektir. Türkiye Cumhuriyeti kültürüyle, çalışkanlığıyla, renkleriyle, sesleriyle bir bütün olarak, türküyle, kürdüyle, zazasıyla, gürcüsüyle, çerkeziyle, arnavutuyla kısaca istiklal marşında Mehmet Akif’in milletim dediği bir millet olarak var olacaktır. Bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için teknolojinin sunduğu her türlü bilgi kaynağını en iyi biçimde kullandığınızı biliyorum.

Bu imkânlara sahip siz gençler, kendi kültürünü iyi bilen, milli, manevi değerlerinin farkında, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye, düşünceye ve farklı olana saygılı ve hoşgörülü; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olmalısınız.

Sizler, her türlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgeçinden geçirerek tartışmalısınız, gelişmelere açık olmalısınız, yönlendirmelerden uzak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olabilmelisiniz. Hakkı biraz da mutlaka ve mutlaka karşı tarafın fikrinde aramayı ihmal etmemeli ve her ne olursa olsun milletimizi ve bir bütün olarak bu ülkenin her ferdini şartsız, koşulsuz sevmelisiniz” diye konuştu.

Vali Altıparmak gençlere hitaben yaptığı konuşmada ise, “Siz unutmayın ki aile bizim en büyük, en güçlü en sarsılmaz kurumumuzdur. Onun için; ailenize sahip çıkın ve güçlü aileler kurmak için gayretli olun. Zira sağlam bir aile; çağın getirdiği birçok sosyo- psikolojik hastalığa adeta panzehir görevi görmektedir.

Türkiye cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Program, resmi geçit töreninin ardından sona erdi. Akşam’da Vali Altıparmak tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.

 
Erzurum'da hayırlı uygulama
 
Cuma vakti sınav olmaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da hayırlı uygulama
Vali Altıparmak'tan katkı...
Cumhuriyet Coşkusunu yaşıyoruz
Erzurum Cumhuriyet kuran il...
‘Dostlar gelmiş, sevinmez miyiz?’
Altıparmak, "Erdebil’den dostlarımız gelmiş, biz sevinmez miyiz? Dostlarımızı ...
 
‘Cumhuriyet milli bilincin mirasıdır’
Yaylalı Cumhuriyetin 90. Kuruluş yıl dönümü için yayınladığı mesajında ...
Erzurum'u böyle değerlendirin
Vali Altıparmak: Yatırımları Yaparken Erzurum’u Bölge İl Olarak Değerlendirin”
Soylu, nikâh şahitliği yaptı
Erzurum’a temayül yoklamasına gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman ...
 
Hurda araçlara 'yerli' teşvik
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili ...
Yavi şehitlerine rahmet yağdı
Erzurum'un Yavi beldesinde 20 yıl önce teröristler tarafından katledilen ...
Erzurum'da bir güzel esnaf
Erzurum’da 40 yıldır terzilik yapan Nevzat Değirmenci, dükkanına gelen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva