Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>GUNDEM
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 04:27

Erzurum’da 645 bin 798 doz aşı uygulandı

Erzurum’da 645 bin 798, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 728 bin 330 kişinin birinci doz aşıyı yaptırdığı bildirildi. Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların sayısı bölge toplamında yüzde 13,65’lik pay oluşturdu.

Erzurum’da 645 bin 798 doz aşı uygulandı

Erzurum’da 645 bin 798, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 728 bin 330 kişinin birinci doz aşıyı yaptırdığı bildirildi. Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların sayısı bölge toplamında yüzde 13,65’lik pay oluşturdu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 45,94, ikinci doz aşı olanların oranı yüzde 32,55, birinci doz aşı yaptıranlar toplamında 2’inci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 70,85, birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların nüfus toplamındaki oranı ise yüzde 85,16 olarak kaydedildi.

BAKANLIK VERİLERİ

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 64’e yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 71.46 oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Malatya’nın ardından 7’inci sırada kaldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Hakkari, en düşük oranda olduğu il Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 64,0, Ağrı 59,1, Ardahan 73,6, Bingöl 56,4, Bitlis 52,2, Elazığ 61,0, Erzincan 68,4, Hakkari 77,3, Iğdır 57,7, Kars 66,6, Muş 52,3, Malatya 67,2, Tunceli 77,0, Van 63,4, Bayburt 57,9 olarak tespit edildi.

KATEGORİLER

16 Ağustos Pazartesi günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı son haritasında Doğu Anadolu Bölgesinden Muş ve Bitlis kırmızı kategoride; Kars, Ardahan, Erzincan, Malatya sarı; Erzurum, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Van, Bingöl illeri turuncu; Hakkari ve Tunceli mavi kategoride yer aldı.

AŞI OLAN KİŞİ SAYILARI

17 Ağustos Salı günü itibariyle; Erzurum’da 645 bin 798 kişinin covid19 aşısı yaptırdığı bildirildi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 348 bin 375, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 246 bin 847 olmak üzere toplam 645 bin 798 kişi aşı oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde aşı uygulaması yapılan kişi sayısı yüksekliği bakımından 3’üncü sırayı aldı.

BÖLGE İLLERİ AŞI SAYISI

Verilere göre Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ilk ve ikinci doz toplamında, gerçekleştirilen aşılama sayısı şöyle: Erzurum 645 bin 798, Ardahan 108 bin 340, Kars 244 bin 299, Iğdır 137 bin 980, Ağrı 327 bin 803, Van 762 bin 566, Bitlis 190 bin 885, Hakkari 213 bin 488, Bingöl 196 bin 486, Tunceli 112 bin 784, Erzincan 256 bin 678, Elazığ 523 bin 284, Muş 223 bin 300, Malatya 784 bin 655.

BÖLGESEL VERİLER

KARADENİZ BÖLGESİ

VALİ TAŞBİLEK’TEN AŞI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Covid-19 salgınında aşılanma yüzdesi yüzde 53,1 olarak Türkiye'deki 6 kırmızı ilden birisi olan Gümüşhane'de Vali Kamuran Taşbilek vatandaşlara daha önce yaptığı aşı çağrısını yineledi.

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfus oranı yüzde 53,1 olan ve bu rakamla Türkiye’de kırmızı kategorideki 6 ilden birisi olan Gümüşhane’de vatandaşların aşı olmaları için çalışmalar devam ediyor.

Sağlık çalışanlarının aşı yapmak için il, ilçe, belde ve köy köy gezdiği Gümüşhane’de en üst perdeden “Aşı olun” çağrısı da yapılıyor.

Tüm iletişim araçların kullanıldığı çalışmalar kapsamında vatandaşlara seslenen Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Aşıdan uzak durduğumuz her gün bilerek, bilmeyerek tanıdığımız, tanımadığımız bir insanın ölümüne vesile olmak demektir. Bunun insani, vicdani sorumluluğu hepimize aittir. Ben gençlerimize ve aşı olmayan bütün vatandaşlarımıza lütfen aşımızı olalım diyorum” dedi.

“Bırakın üçüncü aşıları yapmak bir tarafa birinci aşıyı yaptırmayan insanlarımız var”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2 yıldır tüm dünyanın koronavirüs belasıyla mücadele ettiğini hatırlatan Vali Taşbilek, son günlerde Gümüşhane’deki vaka sayılarının arttığını belirterek, “Değerli vatandaşlarımız öncelikli olarak kendilerine tanımlanmış olan aşıları ivedilikle yaptırsın. En az 2 aşı yaptırmayan, kendisini aşılanmış saymasın. Devletimiz çok değerli imkanlar sundu, üçüncü aşıları insanlarımıza yapıyor. Bizde bırakın üçüncü aşıları yapmak bir tarafa birinci aşıyı yaptırmayan insanlarımız var. Ülke genelinde bugün belki 17-18 milyon civarında bu şekilde aşı yaptırmayan insanımız var. İlimizde bu manada aşı aşırı oranında az görülen bölgeler içerisinde” diye konuştu.

“Bizim aşı olmamız demek toplumdaki bağışıklığı, koruyuculuğu engellemek demektir”

HER AŞI BİR FİDAN

- Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü, korona virüs ile mücadele kapsamında "Her aşı bir fidan" diyerek aşılama kampanyası başlattı. Kampanya ile aşı olan her vatandaş için bir fidan dikilecek.

Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan aşı kampanyası ile Kovid-19 aşısı olan her vatandaş için bir fidan doğayla buluşacak. 18 Ağustos Çarşamba günü ilçenin Tarihi Köprü, Doğu Yaka ve Batı Yaka Pazaryerlerine kurulacak aşı noktaları ile başlayacak aşı kampanyası tüm gün sürecek.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan konuya dair yaptığı açıklamasında, "Korona virüsü yenmenin en etkili yolunun aşı olmaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Biz de başlattığımız bu kampanya ile hem hemşehrilerimizi aşı olmaya teşvik etmek hem de doğaya bir fidan dikerek toprağımızı yeşertmek istedik. Son günlerde ülkemiz genelinde çıkan yangınlar hepimizi çok üzdü. Tüm Türkiye yangınların söndürülmesi için tek nefes olduk. Aşı kampanyamız ile toprağımızı yeşertmekte tüm hemşehrilerimizle katkımız olsun istedik. Doğaya nefes oluyor, toprağı fidanla buluşturuyoruz. Tüm hemşehrilerimiz gelip aşı olarak doğaya bir can olabilir. 18 Ağustos Çarşamba günü ilçemizin 3 noktasında aşı durakları kuracağız. Ülkemize, Samsunumuza, Çarşamba'ya en çok mavi yakışır, unutmayalım. Virüsü yenmek, yaşama tutunmak, pandemi öncesindeki yaşamımıza dönmek için aşı olmamız şart. Tüm hemşehrilerimizi aşı duraklarımıza bekliyorum" dedi.

Çarşamba Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan “Her aşı bir fidan” kampanyasına, vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

ZONGULDAK AŞILAMADA MAVİYE, VAKADA KIRMIZIYA DÖNÜYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre Zonguldak ili aşılama oranında 74,5 olarak açıklandı. Haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 196,54 olarak gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre Zonguldak aşılamada hız kazandı. Korona virüs salgını sonrasında başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında Zonguldak nüfusunun yüzde 74,5’i aşılandı. Mavi kategoriye önümüzdeki günlerde geçmesi beklenen Zonguldak’ta haftalık vaka sayılarında ise artış görüldü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Zonguldak ilinde toplam 707 bin 613 kişiye birinci ve ikinci doz aşı yapıldı. 1.doz aşı uygulanan kişi sayısı 354 bin 277 kişi olurken, 2.doz uygulanan kişi sayısı ise 290 bin 662 olarak açıklandı.

Zonguldak aşılamada maviye vakada kırmızıya dönerken kentte cadde ve sokaklar sakin kaldı. Cadde ve kaldırımlarda yürüyen bazı vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederken bazı vatandaşların ise bu kurallara riayet etmediği görüldü.

Zonguldak’ın aşılamada iyi rakamda olduğunu ifade eden vatandaşlar aşılamada iyi bir noktadayız fakat vaka sayıları ise yüksek. Biraz daha dikkat etmeliyiz. Maske kullanımı ve aşı herkesin sağlığı için önemli” şeklinde konuştu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

BÜYÜKKILIÇ’TAN AŞI MARKAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, korona virüs aşısı olmak istemeyen 65 yaşındaki bir vatandaşı ikna ederek aşı vurulmasını sağladı.

İncesu ilçesine bağlı Kızılören Mahallesinde bulunan bir Aile Sağlığı Merkezi’ne ziyarette bulunan Başkan Büyükkılıç, hiç aşı olmamış ve aşı vurulmak istemeyen 65 yaşındaki Bekir Gürlek isimli vatandaşla konuşarak aşı vurulması konusunda ikna etti.

Vatandaşı ikna etmek için konuşan Başkan Büyükkılıç, “Ben doktorum. Ya bu aşıyı yaptırarak bağışıklık kazanacaksın ya da hastalığı geçirip bağışıklık kazanacaksın. Hastalığın nerede duracağını bilmiyoruz. 2 ay önce kimse birbiri ile konulamıyordu tedbir almadığımız için. Düğünler yapılamıyordu, restoranlar kapalıydı” dedi.

İkna olarak aşısını vurulan Bekir Gürlek’e teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, aşı olmayan herkesi aşısını yaptırmaya davet ederek Aile Sağlığı Merkezi’nden ayrıldı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

YÜKSEKOVALILAR 'MAVİ' KATEGORİDE KALMAK İÇİN AŞILARINI YAPTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye korona virüs aşılamasında ‘Mavi’ kategoride kalmayı başaran Yüksekova ilçesinde vatandaşlar aşılarını yaptırmaya devam ediyor.

Korona virüs aşılama haritasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ‘Mavi’ kategoride yer almayı başardı. İlçede sağlık görevleri, ev ev, köy köy gezip, sınırın sıfır noktasına giderek aşılama çalışmalarını sürdürüyorlar. Sağlıkçıların büyük özveri ile çalıştıklarını gören vatandaşlar da vakit kaybetmeden aşılarını yaptırıyor. İlçenin farklı noktalarına kurulan randevusuz aşı çadırları yoğun ilgi görürken, sağlıkçılar düğünleri ve esnafı da gezerek aşılamaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Hakkari, yüzde 75’in üstüne çıkan aşılanma oranıyla, Covid-19 Risk Haritasında düşük riskli iller arasına girdi! Sahadaki uzmanlarımızdan aşı konusunda bilgi alarak karar veren, ekiplerimizi konukları gibi ağırlayarak aşılarını olan Hakkâri insanına teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

1. doz aşısını yaptıran Asiye Akdoğan, "Bugün gelip sıkıntısızca 1. doz aşımızı yaptık. Sağlıkçılarımızın bu başarısını yürekten kutluyorum. Mavi’deyiz mavide kalmak için aşılarımızı yapalım. Geciktirmeyelim. İnşallah kısa sürede bu illet hastalık biter Allah’ın izniyle’’ dedi.

Yüksekova'da aşılamada büyük başarı sağlandığını belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, "Salgına karşı toplum bağışıklık sıralamasında ülke genelinde 40’ıncı sıralamasında 13’üncü sıralamasına girerek ‘Mavi’ kategorisine girmeyi başardık. Umarım buda devam eder. Elbette bunun en büyük etkenlerden bir tanesi esnafımızın, sanatkarımızın vatandaşlarımızın bilinç bir şekilde aşı olmalarında kaynaklıdır. Ama bunun yanı sıra sağlıkçı kardeşlerimizin özverisi, çabası unutulmamalı. Gece gündüz çalıştılar, dinlendirdiler. Cadde cadde, sokak sokak gezip vatandaşa koştular. Hemen hemen Cengiz Topel Caddesinin tüm noktalarında çadırlar kuruldu bu ister istemez aşıya teşvik oldu. Tüm iş yerleri ziyaret edildi, piknik yerleri, evler ve dağ tepe demeden herkese koştular. Onların zorlu süreci asla unutulmalı ve onların yürekten kutluyorum Allah hepsinin yardımcısı olsun. Yüksekova artık Mavi’de kalmak için gece gündüz uğraşacak. İnşallah kısa sürede yüzde yüz aşılarımız olmuş olacağız’’ şeklinde konuştu.

SAĞLIK EKİPLERİ YAYLADA VATANDAŞLARA COVİD-19 AŞISI UYGULUYOR

Erzincan’da sağlık ekipleri, kırsaldaki yerleşim yerlerine ve yaylalara giderek vatandaşlara Covid-19 aşısı yapıyor.

Erzincan’da onlarca sağlık ekibi, aşılama çalışmalarında görev alıyor. Her gün İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki araçlarla hareket eden ekipler, çeşitli sebeplerle aşı olamayan kişilere ulaşmak amacıyla yollara koyuluyor.

112 Acil Servis ekipleri ve Ulusal Kurtarma Ekibinden (UMKE) de destek alan aşı ekipleri, özellikle kırsal kesimdeki zorlu coğrafyaları aşıp, yazın hayvanları ile yaylaya çıkan göçerlere de ulaşıyor.

Zorlu coğrafyada yaşayan vatandaşlara ulaşmak için zaman zaman araçtan inip yürümek zorunda kalan ekipler, vatandaşlara aşı yapmayı sürdürüyor.

Tercan Devlet Hastanesince sürdürülen “Yerinde Aşı” uygulaması çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Yaylım köyü ve mezrasına gelen ekipler, buradaki vatandaşları aşıladı. Mezrada bazı vatandaşlara evlerinde bazılarına da merada otlayan koyunlarının yanında aşı yapıldı.

Sağlık ekiplerinin kilometrelerce uzaklıktaki mezra ve yaylalara gelip kendilerine aşı yapmasını mutlulukla karşılayan vatandaşlar, sağlık görevlilerini dualarla uğurladı.

Aşı çalışmalarına katılan Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, aşı olan vatandaşlar ile bir süre sohbet etti ve görevli sağlık personellerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kaymakam Musa Kazım Çelik, köy denetimleri ve ziyaretleri kapsamında Yaylım köyü ve mezralarında da incelemelerde bulunarak köy muhtarı Doğan Özdoğan’dan köydeki mevcut durumla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Çelik, köy halkı ile bir araya gelerek şikâyet ve taleplerini dinledi.

TUNCELİ MERKEZ VE 5 İLÇESİNDE AŞILAMA ORANI YÜZDE 75’LERE YAKLAŞTI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşılama oranı yüzde 75’i aşan ve mavi kategoride yer alan Tunceli’de merkez ve 5 ilçede bu oran yüzde 75’i aşarken, 2 ilçede ise yüzde 80’lere yaklaştı. Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, yüzde 75’lik aşılama oranının toplumsal bağışıklık için önemli olduğunu belirterek, vatandaşlara aşılarını yapma çağrısını da yineledi.

Kentin mavi kategoride yer almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, kentin aslında bu aşılamanın başladığı ilk günlerde yüksek seviyelerde seyrettiğini kaydetti. Op. Dr. Özdemir, ''Tabi ki diğer şehirlerde olduğu gibi bir süre sonra yavaşlamaya başladı. Özellikle alt yaş gruplarına düştüğünde bir yavaşlama gördük. İlimiz Doğu Anadolu’da aşılamanın düşük olduğu illere nazaran çok yüksek bir aşılama oranıyla yüzde 75’li düzeye geldi” dedi.

''YÜZDE 75’LİK AŞAMA TOPLUMSAL BAĞIŞLIK İÇİN GEREKEN BİR AŞAMA''

Yüzde 75’lik aşılamanın ildeki toplumsal bağışıklığı sağlamak için gereken bir aşama olduğunu ifade eden Op. Dr. Özdemir, “Televizyonlarda hocalarımızın da söylediği gibi yüzde 70’lik aşılama oranını geçtiğimiz zaman en azından toplumsal bağışıklık için bir adım atmış oluyoruz. Özellikle baktığımızda önlemlerin azaldığı, maske ve sosyal mesafe ihlallerinin arttığı dönemde aşılamanın etkisiyle beraber vaka sayılarımızın ciddi şekilde azaldığını görüyoruz. Tabi aşı olanlar hasta olmayacak, hastaneye yatmayacak diye bir kural yok. Şu an hastanede geçmiş dönemde 6-7 ayı geçmiş dönemde aşı yaptırmış yatan vatandaşlarımız var. Yoğum bakımda yatarlar var, serviste yatanlar var. O yüzden vatandaşlarımızın üçüncü dozu olmaya davet ediyoruz. Bu aşı korumuyor diye anlaşılmasın ya da aşıda bir sıkıntı var diye anlaşılmasın. Aradan bir zaman geçti aşının koruyuculuğu azaldı. Koruyuculuğu azalınca vatandaşlarımızın mutlaka üçüncü dozlarını olmaları gerekiyor. Hatta bugün itibariyle üçüncü doz olan vatandaşlarımızın 21 gün geçtikten sonra dördüncü dozlarını olmaları için aşama kaydettik. Aşılama yaşımız 15'e düştü. 15-12 yaş aralığında kronik hastalığı olan çocuklarımızın da bu hastalıktan korunması için aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Özellikle delta varyantından sonra alt yaş gruplarında vaka artışlarını gözlemlemekteyiz. Aşılanmayan bir grup olduğu için risk teşkil etmekte'' diye konuştu.

Türkiye’de yüzde 75 aşılama oranına sahip illerden biri olduklarını kaydeden Op. Dr. Özdemir, ''Bu illerdeki vakalar Türkiye ortalamasının altında. Yüzde 75 iyi bir rakama tekabül ediyor. İki ilçemiz Pülümür ve Nazımiye’de aşılama oranı yüzde 80’lere yaklaştı” şeklinde konuştu.

AŞI OLUN ÇAĞRISI

Vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, “Aşı olmayan vatandaşlarımızı özellikle yeniden vaka sayılarının arttığı, koruyuculuğun düştüğü bu dönemde aşı olmaya davet ediyoruz. Sadece kendileri için değil çocukları, yaşlıları, toplum için aşı olmaya çağırıyoruz. Kafalarındaki soru işaretlerini kurumlarımıza başvurarak giderebilirler. Bu soru işaretlerini gidereceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Özdemir, kentte şu ana kadar 110 bin doz aşı yapıldığını da sözlerine ekledi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Günlük ortalama bin korona virüs vakasının tespit edildiği ve aşılama konusunda Türkiye’nin en sonda gelen ili durumundaki Şanlıurfa’da, vatandaşlara ve gençlere bir an önce aşı olmaları çağrısı yapıldı.

Vali Abdullah Erin, pandemi sürecindeki genel durum ve aşı çalışmalarıyla ilgili bir toplantı yaptı. Valilikte gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk, siyasi parti başkanları, vali yardımcıları, meslek odaları başkanları ve basın mensupları katıldı.

Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Vali Erin, korona virüs salgınındaki mevcut durumu ve aşılamanın artırılmasıyla ilgili önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Korona virüs salgınının devam ettiğini, 1 Temmuz’da kaldırılan kısıtlamaların ardından Türkiye genelinde vaka sayılarında artış yaşandığını belirten Vali Erin, toplumsal bağışık belli bir düzeye ulaşana kadar da salgınla mücadelede en etkili yöntemin aşı olduğunu söyledi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Kepez Belediyesi’nin Mobil Aşı Merkezi ile 7 noktada 393 kişi aşılandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüse karşı başlatılan aşılama kampanyasına Kepez Belediyesi, Mobil Aşı Merkezi ile destek oluyor. Aşılama çalışmalarına Belediye Sağlık Merkezi önünden başlayan Kepez Belediyesi, kampanyayı Erenköy, Ünsal, Mehmet Akif Ersoy, Varsak Aktoprak ve Hüsnü Karakaş Mahallelerinde sürdürdü. Kepez Belediyesi’nin Mobil Aşı Merkezi ile 7 noktada gerçekleştirdiği aşılama çalışmalarında bin 393 kişi aşılandı. Sağlık ekipleri, vatandaşlara tercihleri doğrultusunda Sinovac ve Biontech aşısı yaptı. Kepez Belediyesi, aşılama kampanyasını Mobil Aşı Merkezi ile Kepez’in tüm mahallelerine taşımaya devam edecek.

“Mahalle mahalle aşılama”

Mobil Aşı Merkezi; 17 Ağustos Altınova Menderes Mahallesi muhtarlık önü, 18 Ağustos Atatürk Mahallesi muhtarlık önü, 19 Ağustos Zeytinlik Mahallesi Süleyman Aksu cami yanı, 20 Ağustos Gündoğdu Mahallesi muhtarlık önü, 21 Ağustos Beşkonaklılar Mahallesi muhtarlık önü, 22 Ağustos Zafer Mahallesi Büyük Ada Sitesi A1 Blok önü, 23 Ağustos Barış Mahallesi muhtarlık önü, 24 Ağustos Yükseliş Mahallesi muhtarlık önü, 25 Ağustos’ta Esentepe muhtarlık önünde olacak.

 
Tunceli Emniyet Müdürü korona virüse yakalandı
 
8 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolu yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi
Erzurum'da etkili olan dolu yağışı saniyeler içerisinde etrafı beyaza bürüdü.
Erzurum 1. doz aşılanma oranı yüzde 45.2 oldu
Erzurum’da 629 bin 191, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
Ailelerin evlat nöbeti 711’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Erzurum’da aşı olanların oranı yüzde 62.2 oldu
Erzurum’da 617 bin 613, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
Erzurum vaka sayısında 29’uncu sırada!!
Erzurum’da covid19 vaka sayısı yükselişine devam ediyor. Maske kullanma ...
Göğebakan'ın acı günü
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan’ın annesi İzzet Göğebakan (81) Erzurum'da toprağa verildi.
 
Erzurum’un aşıda bölge payı yüzde 14.0 oldu
Erzurum’da 596 bin 992, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
Ailelerin direnişi 708’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Bedir’den aşı çağrısı
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Son 4 ayda hastaneye başvuran ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva