Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EKONOMÄ°
29 Mart 2024 Cuma - 00:56

Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat ayları arasında 48 şirket kurulumu gerçekleşti. İl, 2 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van, Malatya ve Elazığ’ın ardından 4 sırayı aldı.

Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu

TOBB Erzurum birikimli kurulan şirket verilerini açıkladı, Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat ayları arasında 48 şirket kurulumu gerçekleşti. İl, 2 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van, Malatya ve Elazığ’ın ardından 4, Türkiye illeri sıralamasında ise 40’ıncı sırayı aldı.

ERZURUM 2024 OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ

Erzurum’da bu yılın 2 ayında 48 şirket, 2 kooperatif ve 10 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 11 şirket, 3kooperatif tasfiye edildi. Ocak – Şubat ayları arasında 7 şirket, 2 kooperatif ve 5 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.

DEĞİŞİM

Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında kurulan şirket sayısı 2023 yılının ilk iki aylık dönemine göre yüzde 12.72 oranında gerilerken, dönemde kapanan şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında artış gösterdi.

ERZURUM 2023 OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ

Erzurum’da geçilen yılın 2 ayında 55 şirket, 1 kooperatif ve 15 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, dönemde 15 şirket tasfiye işlemi görmüş, 2 aylık kayıtta 5 şirket, 2 kooperatif ve 10 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı

KUDAKA OCAK – ŞUBAT 2024 DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan analizlere göre 2024 Ocak – Şubat döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 74 şirket, 2 kooperatif ve 24 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 12 şirket ve 3 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 12 şirket, 3 kooperatif ve 20 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. 2023’ün aynı döneminde bölgede 83 şirket kurulumu kaydedilmişti.     

KUZEYDOĞU ANADOLU 2024 OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB Kurulan ve kapanan şirket verilerine göre, 2024 Ocak – Şubat döneminde Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 118 şirket, 6 kooperatif ve 45 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 19 şirket ve 6 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 16 şirket, 5 kooperatif ve 44 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı. 2023’ün aynı döneminde bölgede 145 şirket kurulumu gerçekleşmişti.     

DOĞU ANADOLU 2024 OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ VERİLERİ

2024 Ocak – Şubat döneminde Erzurum’la birlikte 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 494 şirket, 23 kooperatif ve 151 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 78 şirket ve 9 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 72 şirket, 14 kooperatif ve 105 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini nihayetlendirdi. 2023’ün aynı döneminde bölgede 534 şirket kurulumu gerçekleşmişti    

ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYLARI

DOSİAD tarafından TOBB verileri üzerinde yapılan analizde, Erzurum’un yılın 2 ayında kurulan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 64,86, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 40,67, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 9,71 oranında pay gösterdi

ERZURUM BÖLGEDE 4’ÜNCÜ

Ocak – Şubat 2023 sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği il 119 şirketle Malatya oldu. Bu ili 114 şirketle Van, 53 şirketle Elazığ, 48 şirketle Erzurum izledi. Dönemde Ağrı’da 24, Erzincan’da 24, Bitlis’te 33, Muş’ta 25, Iğdır’da 9, Bingöl’de 13, Hakkari’de 13, Kars’ta 10, Tunceli’de 8 ve Ardahan’da 1şirket kuruldu.

ERZURUM 43’ÜNCÜ SIRADA

Erzurum yılın ilk beş ayında kurulan şirket sayısı bazında 43. sırayı aldı. Ülkede en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Konya, Gaziantep, Adana, Muğla, Kayseri, Diyarbakır, Hatay, Tekirdağ, Ş.Urfa, Denizli, Sakarya, Aydın, K.Maraş, Manisa, Balıkesir, Samsun, Eskişehir, Malatya, Van, Mardin, Batman, Çanakkale, Afyon, Trabzon, Çorum, Aksaray, Adıyaman, Yalova, Nevşehir, Şırnak, Sivas, Edirne, Elazığ, Ordu, Düzce, Erzurum, Isparta, Tokat olarak bildirildi.

 
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
 
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Şubat ayında kurulan 21 şirket ...
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kapaklı Belediyesi’nde ...
Özakalın’dan hayırseverlere teşekkür
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, ...
 
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı, Türkiye’nin tohumculukta ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, ...
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Yılmaz, deprem bölgesinde konut teslimin devam ettiğini belirterek, “Şu ...
Büyükşehir Belediyesi organik gübre üretecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, organik gübrede seri üretim için gün sayıyor.
 
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Şubat ayında 118, ...
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Yumaklı, “Ülke ekonomisindeki ve hayvancılık açısından son derece büyük ...
Erzurum tasarımda yine bölge lideri
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum tasarım sayısı düzeyinde Doğu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva