Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
28 Şubat 2022 Pazartesi - 11:19

Erzurum ‘Gökyüzü Şenliği’ne ev sahipliği yapacak

Bakan Varank ayrıca 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliğinin de Erzurum’da yapılacağını açıkladı.

Erzurum ‘Gökyüzü Şenliği’ne ev sahipliği yapacak

Erzurum’da gerçekleştirilen Kış Bilim Festivaline, yoğun programlarından dolayı katılamayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, organizasyon komitesine gönderdiği bir mektupla tebriklerini iletti. Bakan Varank ayrıca 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliğinin de Erzurum’da yapılacağını müjdesini verdi.

Geçtiğimiz hafta Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulu Bilim Erzurum, düzenlenen Kış Bilim Festivali ile resmi olarak hizmete girdi. Yaklaşık 15 Bilim merkezinin ve 15 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Kış Bilim Festivalinde, birçok bilimsel çalışma ve teknolojik ürün, çocuklara tanıtıldı. Erzurum’da gerçekleşen Kış Bilim Festivaline katılamayan Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise gönderdiği bir mektupla, festivali gerçekleştirenleri kutlayarak birde müjde verdi.

Bakan Varank, mektubunda yoğun iş programları nedeniyle festivale katılamadığını bildirerek, Erzurum’un bilimde çok önemli bir kent olduğunu söyledi.

“ERZURUM, TARİH BOYUNCA İLMİN MERKEZİ OLMUŞTUR”

Bakan Varank, “Şehrimizde bilim, Ar-Ge ve teknoloji kültürünün gelişimine büyük katkılar sunacak Erzurum Kış Festivali dolayısıyla sizleri yürekten tebrik ediyorum. Yoğun is programım nedeniyle aranızda bulunamasam da coşku ve heyecanınızı içtenlikle paylaşıyorum. Erzurum, tarih boyunca ilmin merkezlerinden biri olarak Anadolu'ya ilham verdi. Bugün de tarihimizden aldığımız bilinçle Erzurum'un bu konumunu daha da güçlendirmek üzere çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla şehrimizin üniversitelerini geliştiriyor; bilim merkezi, DENEYAP atölyeleri, Doğu Anadolu gözlem evi ve birçok farklı altyapıyı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Böylece, şehrimizi adeta bir teknoloji havzası haline getiriyor, siz değerli gençlerimizin bilim ve teknoloji ile yetişmesini destekliyoruz. Ülkemizi kritik teknolojilerin sadece pazarı değil global bir üreticisi yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızın yol haritası olan Milli Teknoloji Hamlesi ışığında yoğun şekilde çalışıyoruz. Millî imkanlarla ürettiğimiz İHA’larımız, Türkiye'nin arabası TOGG bu hamlemizin en somut örnekleri olarak Karşımıza çıkıyor. Birçok filiz girişim şimdiden dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Tüm alanlarda gerçekleştirdiğimiz atılımlar sayesinde Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI GÖKBİLİM ETKİNLİĞİ ERZURUM’DA OLACAK

Bakan Varank, Erzurumlu gençleri, 30 Ağustos’ta Samsun’da başlayacak olan TEKNOFEST’e davet etti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da Zerzevan kalesinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı gök bilim etkinliği olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin bu yıl Erzurum’da gerçekleştirileceğini söyledi. Bakan Varank, müjdesini ise şu cümlelerle duyurdu:

“ Ben teknoloji sevdalısı tüm Erzurumlu gençlerimizi 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştireceğimiz TEKNOFEST'e davet ediyorum. Ayrıca, buradan sizlerle bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Geçen yıl büyük bir coşkuyla Diyarbakır Zerzevan'da gerçekleştirdiğimiz gökyüzü gözlem Senliğini bu yıl Erzurum’da da düzenleyeceğiz Böyle organizasyonlar sayesinde astronomi ve uzay bilimlerine büyük katkı yapacak

Erzurumlu gençlerin gönlündeki teknoloji ateşini yakacağız. Festivale katılamamamı o şenlikle telafi edeceğimizi bilmenizi istiyorum.”

 
Kazanç Terziler odası Başkanlığına seçildi
 
ŞH Laboratuvar merkezi 7-24 hizmet veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş: 'Kudüs yeniden barışın sembolü olacaktır'
Erbaş, “Orta Asya'dan Afrika'ya, bir araya geldiğimiz her platformda biz ...
Erzurum’da Snow Downhill etkinliği
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenecek olan 'Palandöken Snow ...
'Türk olmanın bir yönü de bilimde kuvvetli olmaktır'
Türkiye’de ve tüm dünyada bilimde başarılı olduğu için saygı gördüğünü ...
 
Atatürk Üniversitesi’nde yavru balık üretimi
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İç Su Balıkları Araştırma ve ...
Atatürk Üniversitesinde Entegre Tıp gündemi
Programda; geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerine, kanıta dayalı veri ...
Erzurum’da 14 bin 242 Aydınlı yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ikamet edilen ile göre nüfus kütüğüne ...
 
Nüfusmatikler 81 ilde aktif hale geldi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
ATAUNİ’de ‘Yeniden Asya ve İran’ paneli
Erzurum’da ‘Yeniden Asya ve İran’ programı düzenlendi.
Bilim Seferi ekibi Antarktika’ya ulaştı
Atatürk Üniversitesinden iki akademisyenin yer aldığı 6. Ulusal Antarktika ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva