Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>EKONOMÄ°
12 Şubat 2023 Pazar - 12:33

Erzurum İş Dünyası seferber oldu

Erzurum İş Dünyası Deprem Koordinasyon Merkezi’nin, deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarına yönelik ayni ve nakdi yardım kampanyası devam ediyor.

Erzurum İş Dünyası seferber oldu

Erzurum İş Dünyası Deprem Koordinasyon Merkezi’nin, deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarına yönelik ayni ve nakdi yardım kampanyası devam ediyor.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin (1. OSB) öncülüğünde, Pasinler TSO, Oltu TSO, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), diğer STK’lar, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar işbirliğinde yürütülen ayni yardım kampanyasında şimdiye kadar toplanan yardım malzemeleri, tır, kamyon ve kamyonetten oluşan 23 araçla deprem bölgesine ulaştırıldı.

ÖZAKALIN; “YARDIMLARIN ULAŞTIĞINI TEYİT EDİYORUZ”

‘Yüzyılın Felaketi’ olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya etkili olan büyük depremin ardından oluşturulan, ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Koordinasyon Merkezi’ çalışmalarını İçişleri Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve AFAD’la koordineli bir şekilde yürütüyor. Gönderilen yardım araçlarının deprem bölgesindeki ilgili noktalara ulaşımı ve yardım malzemelerinin yetkili kişilere teslimi de bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve devlet kurumları aracılığıyla teyit ediliyor. Ayrıca depremzedelerin ihtiyaç duydukları yardım malzemeleri de yine bu kurumların ilgili ve yetkilileri tarafından tespit edilerek bundan sonra bölgeye sevk edilecek yardım malzemelerinin neler olması gerektiği de ayrıca belirleniyor.

“BARINMA VE ISINMA YARDIMLARINA AĞIRLIK VERİLECEK”

Yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın şunları söyledi; “Deprem bölgesinde irtibatta olduğumuz Oda ve Borsa başkanlarımız ve ilgili devlet kurumlarının yetkililerinin yönlendirmeleriyle yapılacak yardımların içeriğini güncellemeye ve devam eden süreçte yapılacak yardımların muhteviyatını afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda belirlemeye özen gösteriyoruz. Bize gelen bilgilere göre şu anda özellikle barınma ve ısınma ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem arz ediyor.  Deprem Koordinasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bundan sonraki yardım malzemelerinin ağırlıklı olarak konteyner, çadır, soba, ısıtıcı, battaniye, seyyar tuvalet ve benzeri malzemelerden oluşmasına çaba göstereceğiz. Ayrıca deprem bölge bölgesindeki vatandaşlarımızın şehrimize ulaşımı, barınması ve iaşelerinin temini noktasındaki çalışmaları da titizlikle koordine etmeye çaba gösteriyoruz.”

“ERZURUM KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR”

Başkan Özakalın şöyle devam etti; “Şimdiye kadar deprem bölgesinde ulaşan yardım araçlarımızda, 15 konteyner, 657 ısıtıcı, 115 soba, 1050 battaniye, 51 adet yatak, 50 kilogramlık 750 çuval un, 30 metreküp kereste, 1 jeneratör, 1 ekskavatör, su, gıda, çocuk bezi, giysi, ayakkabı, temizlik malzemeleri yer alıyor. Büyük bir fedakârlıkla kampanyamıza destek veren ve ülkemizin yaşadığı bu büyük felakette ihtiyaçlı insanlarımızın yanında olmaya büyük çaba gösteren bütün üyelerimize, kurumlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayni ve nakdi yardım kampanyalarımızın aralıksız devam ettiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayni yardımlarımız gibi nakdi yardımlarımızın da büyük önemi var. Bu konuda da hem üyelerimizin hem de vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Erzurum, böylesine zor günlerde her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Bundan sonra da aynı sorumlulukla ve Dadaşlık ruhuyla yapmaya devam edecektir. Çünkü bu büyük felakettin izlerini silmek ve oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gerek devletimiz gerekse milletimizin özverili gayretlerine şehrimizin katkısını sürdürmek zorundayız”

Başkan Özakalın ayrıca, nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Halkbank Erzurum Şubesi’ndeki TR05 0001 2009 3420 0016 0002 03 nolu İBAN hesabına bağışta bulunabileceklerini, ayni yardımların da, 1.OSB Müdürlüğü Ek Arazi No:20 adresindeki, ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Merkezi’ne teslim edilebileceğini hatırlattı.

 
‘Her şeyden önce Müslümanız’
 
Kop Dağı'nda saman yüklü kamyon devrildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirişci: 'Her türlü tedbiri alıyoruz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ...
DKYB’den deprem bölgesine yardım
Erzurum ili Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliğince deprem bölgesine ...
Erzurum iş dünyasından depremzedelere destek
Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından depremzedeler ...
 
Ticaret Bakanlığından fahiş fiyat denetimi
Ticaret Bakanlığı, acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı ...
TİM Erzurum verilerini açıkladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk ayında 1 milyon 416 ...
Kirişçi: 'Tarımda planlı döneme geçeceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Meclisimizin desteği ile tarımda ...
 
Nebati: 'Gıdada fiyatları artıracak bir gerekçe yok'
Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin ...
Erzurum iller sıralamasında 6’ıncı sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Aralık 2022’de 114, yıllık kayıtta ...
Erzurum’un ülke payı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Aralık ayında 50, yılın 12 ayında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva