Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>SÄ°YASET
21 Kasım 2013 Perşembe - 10:48

Erzurum'un gözü kulağı bu odada!

Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, izinsiz kimsenin giremediği “kozmik oda”da devam eden aday belirleme sürecini Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez’e anlattı.

Erzurum un gözü kulağı bu odada!

AK Parti’de genel ve yerel seçimler öncesi bütün gözler Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) çevrilir. Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylarının değerlendirilip raporlar hazırlandığı ve aday konusunda son noktanın konduğu merkez içindeki ‘kozmik oda’da yürütülen çalışmaları, kaydedilen aşamayı ve aday belirlemedeki kriterleri merkezin başındaki isim olan Mustafa Ataş,Akit gazetesinden Yener Dönmez’e anlattı.
PARTİLİLER ‘KOZMİK ODA’ DİYOR
Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti binasında bulunun SKM’nin içindeki partililerin tabiriyle ‘kozmik oda’da, yoğun bir çalışma var. Toplantı için büyük bir masa ve onlarca bilgisayarın bulunduğu oda, adeta seçim karargâhını andırıyor. Bu odaya izinsiz kimse giremiyor. Kozmik oda’da gezinirken içeriyi bilgisayar başındaki görevlilerin çıkardığı klavye sesleri kaplıyor. Odaya seçim çalışmalarında yetkili onlarca insan ve dosya giriyor. Burada hemen hemen her gün çeşitli değerlendirmeler yapılıyor.
Kozmik oda’nın da içinde bulunduğu SKM’nin başındaki isim Mustafa Ataş, Temsilcimiz Dönmez’in sorularını içtenlikle cevapladı:
“1 AYDIR TATİL YAPMIYORUZ”
-Çalışmalar nasıl gidiyor? Ne kadar aday adayı başvurusu yapıldı? Geçtiğimiz yerel seçime oranla başvuru sayısında nasıl bir değişim oldu?
Adaylarımızı belirlemek için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 1 aydır izin yapmıyoruz. Eve en erken gece 1’de gidiyor bazen de sabaha karşı 4’de evde olabiliyoruz. Partimize ülke genelinde 6 bin 250 kişi adaylık başvurusu yaptı. Belde sayısında çok büyük bir düşüş olmasına rağmen 2009 yerel seçimlere göre hemen hemen aynı aday adayı sayımız var. Buna göre daha büyük ilgi var.
“120 BİN KİŞİNİN GÖRÜŞÜNÜ ALDIK”
-Belediye Başkan Adayını belirlerken kimlerin değerlendirmesine başvuruyorsunuz?
Teşkilatımızın, halkımızın, milletvekillerimizin, Genel Başkanımızın belirlediği üst kurulun kanaatleri var. Çok geniş bir kitlenin kanaatlerini alarak karar veriyoruz. Bir kişinin ağzından çıkan bir şey değil bu. 6 bin 250 aday adayı için 120 binden fazla kişinin görüşlerini aldık. Bunları tek tek değerlendirip, rapor haline getirerek Sayın Başbakanımıza sunacağız. Ayrıca Başbakanımız kadar bu konularda hassas düşünen bir lider daha bu ülkeye gelmedi. Tâ mahalle başkanının bile dahi kanaatini alan bir yapıda.
“ERDOĞAN’IN KİMLİĞİNE UYGUN KİŞİLERİ ARIYORUZ”
-Başbakan Erdoğan’ın ve SKM Başkanı olarak sizin en önemli kriterleriniz nedir?
Tayyip Erdoğan’ın kişiliğine, kimliğine uygun tarzdaki insanları bulmaya çalışıyoruz. AK Parti ile gerek Merkezi İdare’de gerekse Yerel İdare’de siyaset yapmak isteyen kişiler için şu ilkeler ön planda olması lazım. 1- Çalışkan olacak. 2- Dürüst olacak. 3- Güvenilir olacak. 4- Ahlaklı olacak. 5- Liyakatli olacak. 6- İşin ehli olacak. Dikkat edersiniz Başbakanımız hep bu özellikteki insanları bakan, genel başkan yardımcısı, milletvekili, belediye başkanı yapmıştır.
“1 HAFTA-10 GÜNE AÇIKLANMAYA BAŞLAR”
-Peki adaylar konusunda verilmiş bir karar var mı? Adayları ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?
Henüz karar verilmiş bir şey yok. 30 büyükşehrin temayül yoklamalarının sayımı bitti. 51 şehrin sayımı devam ediyor. Temayül sonuçlarının raporlarını Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. Üst kurulda bunlar değerlendiriliyor. Adayların açıklaması konusuna gelirsek, büyükşehirler bir hafta-10 gün içersinde peyder pey açıklanmaya başlar diye tahmin ediyorum. Sonra il belediyeleri açıklanır. Sonra ilçeler, beldeler şeklinde süreç devam eder. Tabii bu benim kişisel görüşüm. Yazılan çizilenler veya bizden bilgi almak isteyen var ancak Genel Başkanımız ve Başbakanımızın paylaşmadığı hiçbir bilgi kesin değildir. Dolayısıyla kesin sonuçlar Başbakanımızın ağzından çıkacak isimlerdir.
“BİRİLERİ SİZİ GETİRMELİ”
-Aday adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?
Bana göre, birisi kendi arzu ve hırsı ile bir yerlere gelmemeli birileri onu getirmeli. Buna layık olacak insan olmalı. Siz ona layık iseniz birileri sizi oralara getirir istemeseniz de getirir. Ben buna inanıyorum. Ben gelen bütün aday adaylarına ‘Allah hakkınızda hayırlı ise bunu nasip etsin. Hayırlı değil ise uzak tutsun. Buna tevekkül edin buna inanın’ diyorum. Genel Merkez’e gelip 10 tane başkan yardımcısını gezeyim hepsinin 15 dk. vaktini alayım demeyi doğru bulmuyorum.
“OYLARIMIZIN ALTINA DÜŞMEMEK”
-Son olarak Mart 2014 yerel seçimleri öncesi hedefiniz nedir?
Bizim hedefimiz AK Parti’nin olduğu belediyelerle tekrar devam etmek, olmayan belediyeleri almak. Buna odaklandık. Buralarda kimlerle kazanabiliriz en çok oyu kimlerle alabiliriz bunun gayreti, bunun araştırması içersindeyiz. Bizim hedefimiz bir önceki seçimlerdeki oylarımızın altına düşmemek. Özel olarak şu kadar oy alacağız demiyoruz. Halkın teveccühü AK Parti’nin kurulduğu günden beri devam ediyor. Bu seçimlerde de devam edeceğini düşünüyoruz.

 
Kamu’da ‘eğitim’ önceliği
 
'Zina suç olmalı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar 4.5 yılını paylaştı
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar 4.5 yıllık dönemdeki çalışmalarını paylaştı
Başbakan tartışmalara nokta koydu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merdiven altı dershanecilik sürecini bitireceklerini ...
Bulutlar 4,5 yılını anlattı
Hedefi neydi, tutturdu mu? İşte cevabı
 
Ülkü Ocakları’ndan aşure etkinliği
Pasinler Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Muharrem ayı dolayısıyla ...
Oyun ülkesi projesinde geri sayım
Korkut, “Renk ve taş bahçeleri, fitnesi, basketbol sahası, dev oyun üniteleriyle ...
Kara önceliklerini paylaştı
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Sadullah ...
 
Başbakan 11 yılı değerlendirdi
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün itibarıyla ...
Kılıç siyasi gündemi ele aldı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Başbakanımızın, belediye yöneticiliğinden, ...
CHP’de istifa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pasinler İlçe Başkanı Özer Pehlivan, istifa etti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva