2011 yılının başhekimi seçilen BEAH Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge eğitim ve araştırma hastanesi olarak çevresindeki 9, bazen 11 ile sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, Erzincan, Bayburt, Muş, Bingöl, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Artvin gibi illere hizmet verdiklerini söyledi.
Hastaneye müracaat eden hastaların yüzde 25'inin il dışından geldiğini belirten Erdoğan, hastaların yüzde 25'inin il dışından gelmesine rağmen, Erzurum'dan il dışına yüzde 1 civarında hastanın sevkıyatının yapıldığını ifade etti.
Sağlık Bakanlığının planlamasında, BEAH'ın Doğu Anadolu Bölgesi'ne sağlık açısından set bölgesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, sağlık açısında bütün hizmetlerin üretildiği, dışarı sevkin çok az olduğu bir hastane haline geldiklerini kaydetti.
Prof. Dr. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Geçen yıl bir milyon 100 bin civarında hastaya baktık. Bu yılın 11 ayında bir milyon 133 bin hastayı muayene ettik. Geçen yıl acilimizde 146 bin hasta bakıldı. Bu yıl 11 aylık sürede 196 bin hastaya bakıldı. Geçen yıl 56 bin ameliyat yapılırken, bu yıl 56 bin ameliyat gerçekleştirildi. Bunlar devasa rakamlar. Geçen yıl 33 bin kişi yatarak tedavi olmuş, bu yılın ilk 11 ayında 35 bin kişi yatarak tedavi oldu. Yıl sonuna kadar bu rakamlar çok daha artacaktır. Adına yakışır bir şekilde bölge hastanesi olarak hizmet veriyoruz.''
-''Hastaneler hekim merkezli olmaktan çıktı, hasta merkezli oldu''-
Hastalara en iyi hizmeti verme gayretinde olduğunun altını çizen Erdoğan, ülke genelindeki diğer Bölge Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nden farklı olarak, daha gelişmiş uygulamaları hayat geçirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
''Örneğin, 'anne oteli' belki diğer bölge hastanelerinde de vardır, ama bizdeki anne oteli oldukça büyük kapasiteli, lüks. Hastane okulumuz yine aynı. Özellikle uzun süre yatmakta olan çocuklarımız okuldan geri kalmamak adına, 'sınıfta eğitim' şeklinde eğitimlerine devam ediliyor. Basit ama insanımızın işini çok kolaylaştıran işlemler uygulanıyor.''
Hastaların memnun olmasındaki başarının arkasında Başbakan ve Sağlık Bakanı'nın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erdoğan, ''Sağlıkta dönüşüm programıyla, hekim merkezli olmaktan, hasta, insan merkezli bir hizmet sunulmaya başlandı. Odalar konforlu hale getirildi. Islak zeminlere son verildi, özel odalar yapıldı'' diye konuştu.
Hastanelerde artık 7-8 kişilik odalardan maksimum 2 kişilik odalara düşürüldüğünü belirten Erdoğan, hastalar, hasta yakınları ve çalışanların da rahat edebileceği bir sistem kurmaya çalıştıklarını vurguladı.
-''Durumu ağır olan 48 depremzede tedavi edildi''-
Van depreminde de bölge hastanesi olarak, sevk edilen depremzedelere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Van depreminde, durumu ağır olan 48 yaralı, hastanemizde tedavi edildi. Bunlardan 22'si yatarak, 7'si yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. Çok şükür ki tedaviye gelen hastalardan hiçbirisi hayatını kaybetmedi. Bu gerçekten çok önemli. Çünkü hepsi durumu kritik olan hastalardı. Hemen hemen çoğu taburcu oldu'' diye konuştu.
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın alınabilmesi için ön şartlardan birisinin uygun sağlık hizmetlerinin temini olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Böyle bir hastane olmasaydı belki de kış oyunları için bir risk olacaktı. Buraya gelen sağlık ekibi ve FİSU Başkanı hastanemize olan hayranlıklarını hiç gizlemediler'' diye konuştu.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hedefimiz bundan kesinlikle bölgenin en kaliteli sağlık hizmetine odaklanmak, yüzde birlik hasta sevkıyatını azaltmak, buranın adına yakışır bir şekilde insanımıza en güzel hizmeti vermek. Çok güzel bir hastane, çok köklü bir üniversite var. Önümüzde yıllarda insanımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak, burada adından da anlaşılacağı gibi eğitim hizmetlerinin de daha kaliteli verilmesini sağlamak için işbirliğini sağmak hedeflerimiz arasında olacak.''