Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Mart 2019 Pazartesi - 16:53

Erzurum için ‘İstihdam Seferberliği’

Erzurum Valiliği, ETSO, SGK ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İstihdam’ konulu toplantıda Erzurum için İstihdam Seferberliği değerlendirildi

Erzurum için ‘İstihdam Seferberliği’

Erzurum Valiliği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), SGK İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İstihdam’ konulu toplantıda, kamu kurumları, STK temsilcileri ve basın mensupları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan İstihdam Seferberliği 2019’un işverenlere sağladığı teşvik ve destekler konusunda bilgilendirildi.

ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Vali Okay Memiş, İstihdam Seferberliği 2019’un, işverenlerin üzerindeki yükü alan teşvik ve destekler içerdiğini ifade ederek, toplantıda paydaşlarla birlikte Erzurum’da yılsonuna kadar ulaşılması planlanan istihdam hedefinin belirleneceğini söyledi. Konuşmasında, istihdam destekleriyle ilgili bilgilendirmelerin önemine değinen Vali Memiş, bu konuda hem ilgili kurumlara hem de basına büyük görev düştüğünü vurguladı.

DURMUŞ SUNUM YAPTI

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından SGK İl Müdürü Nizamettin Durmuş, İstihdam Seferberliği 2019’un işverenlere sağladığı teşvik ve desteklerin anlatıldığı bir sunum yaptı. 1 buçuk milyon istihdam hedefinin konulduğunu bir önceki istihdam seferberliğinde, Erzurum’daki sigortalı sayısında yüzde 10 civarında bir atışla 83 binden, 93 bine çıktığını ve Ekim ayı itibariyle 112 bine ulaştığını dile getiren SGK İl Müdürü Durmuş, ancak inşaat mevsimin sona ermesiyle bu rakamın düştüğünü ifade etti.

Sunumunda, Erzurum’daki işyeri ve sigortalı sayıları hakkında da bilgi veren Durmuş, 2018 Yılı Ocak ayında, Erzurum’daki 10 Bin 302 işyerinde çalışan 90 Bin 341 kişiden 38 Bin 976’sının teşvikten yararlanarak istihdam edildiğini belirterek, 2019 Ocak ayı itibariyle de 10 Bin 101 işyerinde çalışan 93 Bin 714 kişiden, 43 Bin 986’sının teşvikten yararlanarak istihdam edildiğini açıkladı.

Toplantıda daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik başta olmak üzere ilgili diğer STK’ların başkanları konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Toplantı sonunda Vali Okay Memiş basın mensupları için bir değerlendirme yaptı.

ARTI 15 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Toplantıda İstihdam Seferberliği 2019’un getirdiği teşvik ve desteklerin detaylı bir şekilde ele alındığının altını çizen Vali Memiş, Erzurum için yılsonuna kadar artı 15 Bin istihdam hedefi belirlendiğini kaydetti. Türkiye’deki ekonomik şartların farkında olduklarını anlatan Vali Memiş şunları söyledi; “İşadamlarımızın, esnafımızın, sanayicimizin ne kadar zor durumda olduklarının farkındayız. Ancak bununla birlikte, Erzurum gibi milli mücadeleye örnek olmuş, kurtuluş savaşını başlatmış ve yabancı istilacılara geçit vermemiş olan bir il olarak bu mücadeleden de başarılı çıkacağımıza inanıyoruz. Maksadımız; işe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza helal yoldan para kazandırmak, onların istihdam edilmesini sağlamaktır. Herkes bu noktada taşın altına elini koyacaktır. Burada çok güzel bir mutabakat oluştu. Az önce ifade ettiğimiz gibi yılsonuna kadar artı 15 bin istihdamla birlikte iş arayan insanlarımıza da iş imkanı sağlamak istiyoruz. Daha önceleri ifade ettiğim gibi sadece, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve KUDAKA ile yürüttüğümüz Tekstilkent Projesi’nde bile 2 Bin civarında bir istihdam sağlamayı planlıyoruz. İnşallah bu proje kapsamında 4 fabrikayı 19 Mart’ta ihale ediyoruz, Allah nasip ederse Ağustos ayı içerisinde de bitirmeyi planlıyoruz. 2. OSB’de ayrıca tahsisi yapılan 33 fabrikanın da inşaatı devam ediyor. Altyapısı bitmişti, doğalgazı da inşallah 3 aya kadar tamamlanacak. Bunları hepsi artı istihdam demek Ben, belirlediğimiz istihdam rakamlarına ulaşacağımıza inanmıyorum. Bu işe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

YILLAR İTİBARİYLE ERZURUM’DA İSTİHDAM DESTEKLERİ

2017 YILI

2017 yılında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Türkiye geneli 1,5 milyon kişinin ilave istihdamı hedeflenmiş ve bu doğrultuda 687 sayılı KHK ile işverenlerin 2016 yılı aralık ayı sigortalı sayısına ilave edecekleri her istihdamın prim ve vergileri devlet tarafından karşılandı. Bu doğrultuda Erzurum’da ortalama 423 işveren bu teşvik kapsamında istihdama katkı sağlayarak toplam 11 aylık sürede 4 milyon 071 Bin TL teşvik desteği aldı.

2018 YILI

Yine 2018 yılında istihdama yönelik olarak 7103 sayılı kanun ile bir önceki yıl sigortalı sayısına ilave olarak alınacak her sigortalının tüm prim ve vergileri 31.12.2020 yılına kadar 12-18 ay arasında değişen sürelerde devlet tarafından karşılanacağı hüküm altına alındı. Bu kapsamda Erzurum’da ortalama 521 işveren bu teşvik kapsamında istihdama katkı sağlayarak, 4 milyon 936 bin TL teşvik desteği aldı.

2019 YILI

2019 yılında çıkan 7166 sayılı kanun ile de, 2018 yılı en düşük sigortalı sayısına ilaveten 01.02.2019-30.04.2019 tarihleri arasında yapılacak her ilave istihdamın, sigortalının en az 9 ay çalıştırılması koşulu ile ilk 3 aylık prim ve vergi desteğinin yanında ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

 
Türkiye göç haritası açıklandı
 
Erzurumlu Taşyürek dua aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye göç haritası açıklandı
Türkiye genelinde 3 milyon 57 bin 606 kişi iller arası yer değiştirdi.
DAİB’ten Özbekistan açılımı
DAİB mevcut pazar payının yükseltilmesi ve bölgeden yapılan ihracatın ...
Pasinler TSO’dan istihdam seferberliği
TOBB Koordinatörlüğünde yürütülen 2019 İstihdam Seferberliğinin detayları, ...
 
Firmalar üniversite öğrencileriyle buluştu
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma ...
TOKİ konut müracaatları 25 martta başlıyor
TOKİ Emeklilere konut için müracaat tarihlerini belirledi. Toplu Konut ...
KUDAKA’dan turizmde Rusya yaklaşımı
Erzurum’da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Türk Hava Yolları ...
 
MTM Ekonomik gündemi aktardı
Medya Takip Merkezi (MTM), Şubat ayında ekonomi gündemini oluşturan başlıkları açıkladı.
Besicilerin kış mesaisi devam ediyor
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde besicilik yaparak geçimlerini sağlayan ...
2. OSB doğalgaz altyapısına kavuşuyor
‘Erzurum 2. OSB Doğalgaz Altyapısının Kurulması Projesi’nde yetkili firma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva