Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
5’inci Bölge Ekim ayı teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Ekim ayı teşvik verileri açıklandı
Tekin eğitim altyapı yatırımlarını paylaştı
Tekin eğitim altyapı yatırımlarını paylaştı
ATAUNİV Genç Ofis'ten ufuk açan panel
ATAUNİV Genç Ofis'ten ufuk açan panel
Aşkale MTAL il 2'incisi oldu
Aşkale MTAL il 2'incisi oldu
Tartıştığı kişiyi baltayla yaraladı
Tartıştığı kişiyi baltayla yaraladı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
20 Aralık 2025 Cumartesi - 10:56

Erzurum haftanın en soğuk 6 ili arasında yer aldı

En soğuk iller Ağrı, Bitlis, Ardahan, Van, Erzurum ve Kars olurken bu şehirlerde sıcaklık - 15 ile - 20 arasından ölçüldü.

Erzurum haftanın en soğuk 6 ili arasında yer aldı

Türkiye'nin birçok noktasında soğuk ve don etkili olurken, Mersin'de mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava nedeniyle pastırma yazı yaşanıyor. Son 5 gün içinde 20 derece ile sıcak iller arasında ilk sıralarda yer alan Mersin'de vatandaşlar Aralık ayında adeta yazdan kalma günler yaşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, son 5 günde Akdeniz bölgesinde yer alan illerden Mersin, Adana, Antalya, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'te sıcaklık 20 dereceyi aştı. Aynı günlerde ise en soğuk iller Ağrı, Bitlis, Ardahan, Van, Erzurum ve Kars olurken bu şehirlerde sıcaklık - 15 ile - 20 arasından ölçüldü. Mersin bazı zaman aralıklarında ise Türkiye'nin en sıcak illeri arasında birinci sırada yer aldı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kentte yazdan kalma günlerin yaşanmasına neden oldu.Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil ve parklarda vakit geçirdi. Vatandaşlar, Aralık ayında güneşlenmenin keyfini çıkarırken, sahil bandında ise oltasını alıp balık tutanların sayısının arttığı görüldü.
Millet Bahçesi plajında deniz kenarında vakit geçiren vatandaşlar, kimi zaman banklarda oturup sohbet etmeyi, kimi zaman ise yürüyüş yapmayı tercih etti. Kent genelinde mont yerine ince kıyafetlerle dolaşan vatandaşlar, kış mevsiminde olmalarına rağmen pastırma yazı havası yaşandığını dile getirdi.

"Orası kışı yaşıyor, biz deniz sefasındayız"
Plaja balık tutmaya gelen Sami Demirkol, bir ay öncesine kadar Niğde'de olduğunu belirterek, Mersin ile diğer iller arasındaki hava farkına dikkat çekti. Demirkol, "Mersin'imiz cennet gibi bir yer. Görüyorsunuz sahilimiz, kordon boyu, her tarafımız mis gibi. Kuşlarımız aynı keza. Sahilde boş zamanımız olduğu müddetçe gelip burada balık avlıyoruz, eğleniyoruz, günümüzü geçiriyoruz. Ben kamyon şoförüyüm, Niğde'den Mersin'e lahana getirdim. Oranın havasıyla tabii ki buranın havası bir değil. Şu an orası kışı yaşıyor, biz gördüğünüz gibi deniz sefası. Millet denize girip çıkıyor. Daha düne kadar denize giriyorlardı" diye konuştu.
Plajda balık tutanlardan Zeki Akyel ise Aralık ayında yaşanan sıcak havaya dikkat çekerek, "Aralık ayında her yer çok soğukken bura halen baharı yaşıyor. Müthiş ya müthiş, neredeyse üstümdeki yeleği dahi çıkaracağım" ifadelerini kullandı.

"Hakkari'de 2 metre kar, burada yaz havası"
1,5 senedir Mersin'de yaşayan Ömer Tatar da, "Hakkari Yüksekovalıyım, 1,5 seneye yakındır Mersin'deyim. Mersin'in havası bayağı güzel, bayağı sıcak. Gezmeye geldik zaten sahile. Şu anda Hakkari'ye gitsek 2 metre kar var ama burada Aralık ayında olmamıza rağmen yazı yaşıyoruz. Mersin bence çok güzel bir şehir" dedi.
Meteorolojinin son verilerine göre sıcak havanın bölgede bir süre daha aynı şekilde etkili olması bekleniyor.

 
Erzurum'da aranan 80 kişi yakalandı
 
Sekmen, EBYÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerini ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB'de LÖSEV gündemi
LÖSEV Erzurum İrtibat Ofisi İl Temsilcisi Kürşat Güner, beraberinde LÖSEV ...
Umre ziyareti sonrası Çiftçi’ye ziyaret
Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Zemzem Dağcı, umre sonrası ...
Çiftçi hastaların duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Şehir Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde ...
 
Hacımüftüoğlu ASHB Bilim Kurulu'nda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığında ...
ASKON Yönetim Kurulu açıklandı
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şubesi Yavuz Selim ...
ASHB'den iki yeni proje
Göktaş, çocukların dijital dünyadaki güvenliğini korumak adına hayata ...
 
Kop Tüneli meclis gündeminde
Bayburt-Erzurum sınırında 2012 yılında yapımına başlanan Kop Tüneli, aradan ...
Erzurum Kızılay’a üç ödül
Erzurum Kızılay Şubesi, İstanbul'da düzenlenen Şube Kurultayı'ndan 3 ödülle döndü.
Emniyet Müdürü Karaburun'a ziyaret
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Yürütme Kurulu Üyeleri ile ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva